Facebook Twitter LinkedIn RSS
magnify
Home Курсове Релационни Бази от Данни

Релационни Бази от Данни

Обект на курса:

цена на курса

Целта на курса е да се получат добри основни познания за езика за заявки към база от данни SQL. След края на обучението, курсистите ще могат да
- Инсталират и конфигурират SQL Server Instances
- Правят както основни, така и усложнени запитвания към релационна база
- Пишат подходящ и ефективен T-SQL код – Stored Procedures, User Defined Functions, Cursors, While loop, Transactions
- Да познават индексите, тяхната структура и необходимите действия за тяхната поддръжка
- Да познават в детайли процесите на backup и restore
Курсът е базиран на специална версия на базата SQL Server, предназначена за обучения, но придобитите знания в по-голямата си част ще бъдат общовалидни за повечето известни и широко използвани релационни бази от данни.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен както за напълно начинаещи, така и за хора с известен опит, които искат да надградят познанията си по темата. Подходящ е за хора, които работят/анализират големи обеми от данни и за хора, които желаят да започнат работа като програмисти, администратори или раздаботчици на BI решения.

Продължителност на курса

Продължителността на курса е 7 седмици , като за всяка седмица са предвидени 2 дни по 3 часа. Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 2 вноски по 325 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Програма на курса

1. Инсталация и конфигурация на SQL Server. Потребители и права.

2. Извличане на записи от базата

3. Групиране на заявки и вградени функции

4. Oбединяване на таблици и вложени заявки

5. Добавяне, промяна и изтриване на записи от таблици (DML)

6. Създаване на таблици и изгледи (DDL)

7. Тригери, запазени процедури и метаданни

8. Практическа лекция

9. Основни стъпки при изграждането на BI решение

10. Оптимизиране на производителността на системата

11. Усложнени заявки – Cursors, While loop, Transactions, Window function

12. Автоматизиране на SQL задачи

13. Запознаване с процесите на backup и restore

14. Финален тест

Покажи формата за препоръки и впечатления


Попълнете формата за препоръки и впечатления

Relational Database feedback

Feb 09, 2018 by Доника Ризова

Искренно препоръчвам този курс.
Лекторите са двама, което улеснява комуникацията.
Много ясно, задълбочено и изчерпателно обясняват материята. Ако има неразбиране, ти се обръща индивидуално внимание.
Лекциите са подбрани според нуждите и интересите на курсистите.
Като конструктивна забележка мога само да кажа, че за тригери и сторнати процедури трябва повече време.
Продължавайте да бъдете все така чудесни!


Relational Database feedback

Feb 03, 2018 by Мария Хитрова

Курса по релационни база данни е изключително интересен и го препорачвам на всеки, който желае да се занимава в тази област. Двамата трейнери се грижеха с практически примери всички в залата да разберат дадения материял, като наблягаха на реални казуси, проблеми и грешки, които са им са се случвали в реалната практика. Винаги ни вращаха обратна вразка по домашните, които изпращахме и даваха насоки при затруднения. Нещо, което мен лично ме възхити, беше допълнителната лекция - упражнение, което направиха след края на курса във връзка със неразбраните задачи от проекта. И двамата си отделиха една неделя вечер допалнително, за да може нищо да не остане нерезбрано, за което аз лично сам много благодарна. Единствената препоръка, която бих дала от моя страна е малко повече да се наблегне на сторнати процедури и тригери - имам предвид по-плавно навлизане в материята, не само упражненията, които направихме на курса, но и може би една по-трудна домашна работа, с която всеки самостоятелно да помисли върху създаването на процедури и тригери, разискване на нерешените казуси и след това да бъде 'гмуркането в дълбокото' с процедурите от проекта. Благодаря ви Ицо и Данчо за невероятното отношение и търпение! Продължавайте все така!


Jan 31, 2018 by Христо Гинев

Курсът е наистина доста добър. Достъпен е и за хора, които не са имали никакъв досег до SQL. Дават се доста практически примери, с които се усвоява доста по-лесно материала. Христо и Данчо бяха доста отзивчиви и помагаха винаги при нужда. Силно препоръчвам курса!


Jan 26, 2018 by Стоичка Шилева

Няколко дена след завършването на курса ходих на интервю за позиция QA инженер и интервюиращия беше впечатлен от познанията ми върху database. Зададе ми 3 въпроса, 2 от които НЕ бяха лесни, но се справих чудесно – интервюиращия спомена, че хора които си мислят, че знаят материята на advanced level не могат да отговорят. Преподавателите Христо и Данчо наблягаха на трудните неща и усуканите case-ове. Започвайки курса нямах никакви познания, сега след завършването имам стабилни и трайни знания. Всяка тема беше изучавана с много упражнения, съответно и домашна работа. Винаги имах обратна връзка за изпълнението на домашната и се обръщаше внимание на задачите, които са ни затруднили. Най-силно впечатление ми направи начина, по който се поднасяше нов материал, как се проверяваше дали е разбран от всички и с какво търпение се представяше с нов пример, по различен начин.
Силно го препоръчвам на всеки!


препоръка

Jan 20, 2018 by Георги Атанасов

Много добър курс който препоръчвам на всеки. В курса бяхме хора с различни нива на знания отностно SQL, но бързо успяхме да изравним нивата и сериозно да надградим. Също така голям плюс беше, че имат изграден план за целият курс, но успяват да го нагласят спрямо нуждите на курсистите. Не продължават просто да си "изпяват" материала, а се стараят да го запомним и разберем. Повтарят нещо толкова пъти колкото е нужно, за да може всеки да го е разбрал и наистина да го запомни. Двамата лектори се допълваха и даваха различни реални примери, които помагаха за по-лесното усвояване на материала. Горещо го препоръчвам на всеки и с нетърпение очаквам SQL advance Курса, който ще ни въведе в нещо много интересно като BI и ETL. Успех и за напред!


May 09, 2017 by Ивайло Дамянов

Много добър и стойностен курс! Изключително доволен съм и горещо го препоръчвам на всеки, който иска да се занимава с база данни! Курсът е с голяма практическа насоченост и се разискват разнообразни казуси от реалната работна среда, а не суха теория която никой не използва. Христо се погрижи непрекъснато да ни дава примери и да ни кара активно да мислим и да участваме в лекциите. Придобихме широки познания и нито веднъж не изгубихме интерес. Pragmatic са хора, които са изключителни експерти и винаги са готови да ти помогнат и да те научат. Не за първи път се записвам на техен курс и лекциите винаги протичат с много професионализъм и многократно надскачат очакванията ми.
Евалата, Христо, продължавай само така. Много се радвам, че имах късмета да си ми преподавател и с удоволствие бих се записал и на втори курс - за напреднали.


, 5.0 5.0 6 6 Искренно препоръчвам този курс. Лекторите са двама, което улеснява комуникацията. Много ясно, за
Copyright © Pragmatic LLC: Курсове по Програмиране, C#, QA(Тестване), ASP.NET, Java, PHP, Бази Данни