Facebook Twitter LinkedIn RSS
magnify
Home Курсове QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Целта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 50 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 25 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1500 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 3 вноски по 500 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Програма на курса(high level)

Модул 1: Linux Системна Администрация
1. OS and Linux
2. First steps and navigation
3. File and text manipulations
4. Streams, pipes and processes
5. Software configurations and VIM
6. User group management
7. Regular expressions
8. LAMP stack 1
9. LAMP stack 2
10. Final test

Модул 2: Релационни Бази Данни
1. RDBMS Fundamentals
2. SQL: Basic SELECT Queries
3. SQL: Aggregations & Functions
4. SQL: Joins & Nested Queries
5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
6. Built in Functions/Views
7. Database Architecture
8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
9. Stored Procedures
10. Rights

Модул 3: Java
1. Environment Configuration and Java Language History
2. Java Loops
3. Arrays and Collections
4. Classes, Methods and Fields
5. Constructors
6. Accessors
7. Inheritance
8. Object-oriented Programming Principles
9. Exceptions
10. Final test

Модул 4: Selenium (WebDriver)
1. Locators
2. Maven
3. Selenium API
4. Control of the Test Cycle
5. Design Patterns
6. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
7. Git
8. Final Test

Модул 5: Software Testing
1. Software Testing Foundations
2. Why testing?
3. Test Cases and Test Scenarios
4. Software Development Life Cycle
5. Software Testing Life Cycle
6. Software Testing Types
7. Black-box Testing Techniques (Input Domain)
8. Black-box Testing Techniques (Business Logic)
9. Web Services Testing
10. Test Case Manipulations
11. Test Design and Working with Test Case Management Systems
12. Defect Reporting
13. Final Exam / How to find a job

Покажи формата за препоръки и впечатления


Попълнете формата за препоръки и впечатления

Супер е!

Aug 07, 2015 by Александра Павлова

Курсът е страхотен, всички преподаватели подхождат много сериозно към работата си и се научава много, стига да слушаш внимателно и да четеш. Вече го препоръчах на няколко приятели!


Aug 07, 2015 by Албена Станоева

Един от малкото успешни курсове в България. Препоръчвам го на всички, които имат интерес към IT сектора, искат да се преквалифицират или искат да знаят и да могат повече. Лекторите знаят как да ти привлекат вниманието. Но не очаквайте, че ще схванете всичко, защото материята е много и иска време за осмисляне. Всичко, което е включено в курса е приложимо в настоящата или бъдещата ви работа.


Aug 06, 2015 by Бадер Бадер

Препоръчвам курса на всички които искат да добият фундаментални познания по Unix, бази данни, автоматизирано тестване и принципи в софтуерното тестване за максимално кратък срок. Шест месеца може да изглежда доста дълг период за квалификация но завършването по отделно на всеки модул би отнело много повече време. За тези които на се притиснати от време бих препоръчал да запишат модулите предлагани в QA Complete по отделно за да могат да отделят повече време на всяка от дисциплините. В заключение ще добавя, че академията на Прагматик има добър имидж в ИТ бранша и след изкарания курс значително се увеличиха поканите за интервюта които получавам, а самото назначаване зависи от усилията които ще положи всеки един студент по време на курса :)


Относно QA Complete

Aug 05, 2015 by Хосеп Крикор

От първата до последната лекция курсът е повече от перфектен. Лекторите, примерите, материалите, които курсистите получават са напълно релевантни с темите и целта на занятията. Подкрепям с две ръце всеки, който обмисля предстоящо записване. Както на мен ми го препоръчаха, така и аз препоръчвам на всеки, който иска да направи своя добър старт в IT бранша. Мога само да кажа, че ако имаше рейтинг от 10 звезди, щях всички да ги избера.


Страхотен курс!

Jun 19, 2015 by Иво Иванов

QA Complete курсът на Прагматик е единствения по рода си в България. В него се обхващат петте основни модула, които са необходими за да станете много добър QA инженер. Лекторите са качествени професионалисти от бранша, отзивчиви и готини хора, които влагат много ентусиазъм и старание в работата си. Курсът наистина е подходящ, както за напълно начинаещи така и за хора, работещи в сферата, които искат да обогатят знанията си. Лично аз започнах от почти нулево ниво, но с придобитите знания от курса и допълнителни упражнения и домашни, които правих вкъщи, нямах никакъв проблем да си намеря работа като QA и бях напълно подготвен за въпросите и задачите, които имаше на интервютата.
Силно препоръчвам QA Complete на всички, които искат да работят в IT сферата като QA инженери и благодаря на хората от Прагматик за чудесната работа, която вършат и чудесните възможности, които предоставят с техните курсове!


Jun 02, 2015 by Пенка Николова

Ако някога решите да разберете какво е и да се научите как да станете QA. Това е мястото! Лекторите умеят да предават добре структуриран, адекватен материал и то по разбираем начин. Хората, които преподават, работят в бранша и знаят как да предадат тънкостите в занаята, което е полезно за всички, независимо дали са начинаещти или вече сте в бранша. Препоръчвам курса на всички, той е за всички. Ако се чудите, къде мога да се науча и после да започна работа, добра работа в IT сферата, няма смисъл от колебания. Знанията, които придобих ми помогнаха да си намеря работа, бързо след приключването на QA Complete. Към всички (Вальо, Мартин, Петър, Милен и Сашо) лектори продължавайте в същия дух, има смисъл! Благодаря! Успех на всички.


May 18, 2015 by Делчо Славов

Лекторите в академията са работещи хора в бранша и умеят да предават знанията и опита си на хора, които не са от IT индустрията. Още преди завършването на QA Complete (първи сезон) започнах работа като Business Analyst. Този курс дава необходимите знания за един начинаещ тестер, но е подходящ и за хора в бранша, които имат проуски. Вальо, Мартин, Петър, Милен и Александър Благодаря Ви!


May 15, 2015 by Добри Бодуров

Един наистина полезен и завършен курс. Едно от най- хубавите неща е, че дори да нямаш никакъв опит в IT, този курс е напълно достатъчен да се подготвиш отлично като Junior QA. Препоръчвам на всеки, който е взел решение да навлезе IT сферата.


May 14, 2015 by Tsvetozara Beneva

Останах много доволна от курса и научих много. Лекторите са професионалисти.


, 4.9 5.0 39 39 Препоръчвам курса на всеки, който е решил да се развива в ИТ сферата.Благодарности на целия екип
Page:
1234
Copyright © Pragmatic LLC: Курсове по Програмиране, C#, QA(Тестване), ASP.NET, Java, PHP, Бази Данни