QA Complete

QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Ц елта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 53 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 26 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.
Запазваме си правото на промяна на последователността на модулите по време на протичане на курса.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1970 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 1 вноска 200 лв. капаро преди започеването на курса и 3 вноски по 590 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Модул 1: Java

  1. Environment Configuration and Java Language History
  2. Java Loops
  3. Classes, Methods and Fields
  4. Constructors and more on methods
  5. String and Arrays
  6. Inheritance (Object Oriented Principles)
  7. Encapsulation (Object Oriented Principles)
  8. Abstraction (Object Oriented Principles)
  9. Polymorphism (Object Oriented Principles)
  10. Generic Types, Collections and Maps
  11. Exceptions
  12. Final test
 2. Модул 2: Selenium (WebDriver)

  1. Locators
  2. Maven
  3. Selenium API (Part 1)
  4. Selenium API (Part 2)
  5. Control of the Test Cycle
  6. Practice Lecture
  7. Design Patterns
  8. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
  9. Git
  10. Final Test
 3. 1. RDBMS Fundamentals
  2. SQL: Basic SELECT Queries
  3. SQL: Aggregations & Functions
  4. SQL: Joins & Nested Queries
  5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
  6. Built in Functions/Views
  7. Database Architecture
  8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
  9. Stored Procedures
  10. Rights
 4. 1. OS and Linux
  2. First steps and navigation
  3. File and text manipulations
  4. Streams, pipes and processes
  5. Software configurations and VIM
  6. User group management
  7. Networking
  8. Practice and questions
  9. Practice and questions
 5. Модул 5: Software Testing

  1. Introduction to Software Testing and QA
  2. Bug Management
  3. Test Cases and Test Scenarios
  4. Practice testing with real apps
  5. Agile (Scrum)
  6. Black-box Testing Techniques (Input Domain Testing)
  7. Exploratory Testing 1
  8. Exploratory Testing 2
  9. Web Testing
  10. Web Services Testing
  11. Mobile Testing
  12. Non-functional Testing
  13. Final Exam / How to find a job

Попълнете формата за препоръки и впечатления

122 Препоръки и впечатления за "QA Complete"

avatar
най-нови най-стари
Стефка Георгиева
Гост
Стефка Георгиева
Рейтинг :
     

Страхотнен екип от професионалисти, които успяха да запалят искрата за нови знания в мен и желанието да продължа развитието си в ИТ сферата. Курстът е интензивен и многообхватен и наистина разкри в огромна степен какво е да бъдеш един бъдещ QA. За мен тези 6 месеца знания са една огромна крачка напред. Смело мога да твърдя, че всички преподаватели не пестяха енергия и желание, а искаха да получим максимално много знания и преподаваха с голямо желание. Благодаря Ви! Вярвам, че хоризонтът пред нас е по-голям вече.

Георги Томов
Гост
Георги Томов
Рейтинг :
     

Да бъда вече възпитаник на Прагматик е голяма чест за мен. Като човек живеещ в америка ми беше неудобно заради часовата разлика да се запиша по-рано, но заради пандемията реших да се прибера временно в България и това беше чудесна възможност да се запиша най-накрая и аз в това страхотно приключение. Курса ми помогна да запълня доста пропуски в знанията, които имах. Преподавателите са много добри професионалисти винаги готови да отговорят ако нещо не е било ясно. Огромно Благодаря, момчета.

Антония Симеонова
Гост
Антония Симеонова
Рейтинг :
     

Смело мога да твърдя, че курсът QA Cоmplete е най- добрият, до който съм имала възможността да се докосна. Изключително съм доволна и благодарна на всеки един преподавател за усилията и отделеното време, както и за начина, по който чрез преподаването си , освен натрупването на знания, те успяват и да те мотивират да полагаш усилия , да усвояваш знания и да се развиваш. Всички модули са структурирани перфектно и отварят пред очите ти нови хоризонти. Благодаря на всеки един преподавател!

Вяра Стоичкова
Гост
Вяра Стоичкова
Рейтинг :
     

Благодаря на невероятния екип на Прагматик за креативността, различния поглед, търпението и професионализма! Запечатахте по незабравим и уникален начин представите ми за ИТ сферата, оставихте незабравима емоция и вярвам, че с наученото от вас ще успея да реализирам мечтите си. Бъдете все така верни и отдадени хора! Благодаря за възможността да бъда сред вас!

Мая Младенова
Гост
Мая Младенова
Рейтинг :
     
Когато човек идва в IT индустрията от тотално противопложна професионална сфера, приятелските съвети от рода на „В интернет има всичко – просто сядаш и четеш!“ не вършат много работа. По-точно вършат същата работа, както ако кажете на прегладнял жител на планетата Аракис (Дюн) „Морето е пълно с риба – просто хващаш и ядеш!“ Безбройните въпроси, започвайки с „Какво е море?“ или „А какво е риба?“ – с толкова самоочевидни отговори за съветващите – се нуждаят от внимателни, задълбочени и съвсем не самоочевидни отговори. И само когато тези отговори биват давани от внимателни, търпеливи, компетентни и живо интересуващи се от вашето… Read more »
Нели Сандева
Гост
Нели Сандева
Рейтинг :
     

Изключително съм доволна от курса. Научават се доста неща, трябва да се положат и не малко усилия и да се отдели време, но бих казала, че по-добър от този курс няма да се намери. Лекторите са хора с изключителни познания, които не спират да се учат и развиват и най-важното е, че успяват да предадат тези знания и умения и на нас. Огромни благодарности за всичко и продължавайте в същия дух!!!

Емил Илиев
Гост
Рейтинг :
     

Курса е страхотен !
Препоръчвам го на всеки, който иска да се развива в сферата !
Лекторите са изключителни професионалисти, отзивчиви и добронамерени хора.
Благодарен съм за проявеното от тяхна страна търпение и за знанията, които ми дадоха !

Иво Малинов
Гост
Иво Малинов
Рейтинг :
     
Всеки се чуди дали си заслужава да платиш тази не малка сума за обучение. Ще кажа само едно ЗАСЛУЖАВА СИ, всяка стотинка. Чаках една година докато се запиша. Свързаха се с мен, когато ми беше трудно финансово. Мога да кажа, че ми направиха индивидуална форма за разсрочено плащане, когато на мен ми е удобно. Още с този жест ме спечелиха. А относно качество на курса, на най-доброто ниво е. Доказан курс за QA. Ако желаете да сте QA и не знаете от къде да почнете, това е вашето място. Има перфектни лектори, като обясняват по-няколко пъти, за тези които не… Read more »
Стефана Казанджиева
Гост
Стефана Казанджиева
Рейтинг :
     

Прекрасен екип от професионалисти, които не просто преподават урок, а подтикват ентусиазъм в курсистите за задълбаване в материята. Винаги обективни в оценките, без излишни хвалебствия. Предоставят голям обем от допълнителна литература за по-любознателните. Ако искате да се научите – това е правилното място, но всеки курсист трябва да е наясно, че е необходимо да положи много усилия и труд, за успешна реализация в сферата на QA. Благодаря Ви от сърце Pragmatic, че дадохте старт на моето развитие в сферата на софтуерното тестване!

Димитър Трайков
Гост
Димитър Трайков
Рейтинг :
     

Много съм доволен от курса! Много добре структуриран, лекторите са изключителни професионалисти, които винаги са се отзовавали при нужда дори и извън рамките на курса. Ще научите страшно много неща за кратък период от време. Благодарности на целия екип за търпението и знанията, които ни дадохте!