QA Complete

QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Ц елта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 53 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 26 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.
Запазваме си правото на промяна на последователността на модулите по време на протичане на курса.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1970 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 1 вноска 200 лв. капаро преди започеването на курса и 3 вноски по 590 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Модул 1: Java

  1. Environment Configuration and Java Language History
  2. Java Loops
  3. Classes, Methods and Fields
  4. Constructors and more on methods
  5. String and Arrays
  6. Inheritance (Object Oriented Principles)
  7. Encapsulation (Object Oriented Principles)
  8. Abstraction (Object Oriented Principles)
  9. Polymorphism (Object Oriented Principles)
  10. Generic Types, Collections and Maps
  11. Exceptions
  12. Final test
 2. Модул 2: Selenium (WebDriver)

  1. Locators
  2. Maven
  3. Selenium API (Part 1)
  4. Selenium API (Part 2)
  5. Control of the Test Cycle
  6. Practice Lecture
  7. Design Patterns
  8. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
  9. Git
  10. Final Test
 3. 1. RDBMS Fundamentals
  2. SQL: Basic SELECT Queries
  3. SQL: Aggregations & Functions
  4. SQL: Joins & Nested Queries
  5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
  6. Built in Functions/Views
  7. Database Architecture
  8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
  9. Stored Procedures
  10. Rights
 4. 1. OS and Linux
  2. First steps and navigation
  3. File and text manipulations
  4. Streams, pipes and processes
  5. Software configurations and VIM
  6. User group management
  7. Networking
  8. Practice and questions
  9. Practice and questions
 5. Модул 5: Software Testing

  1. Introduction to Software Testing and QA
  2. Bug Management
  3. Test Cases and Test Scenarios
  4. Practice testing with real apps
  5. Agile (Scrum)
  6. Black-box Testing Techniques (Input Domain Testing)
  7. Exploratory Testing 1
  8. Exploratory Testing 2
  9. Web Testing
  10. Web Services Testing
  11. Mobile Testing
  12. Non-functional Testing
  13. Final Exam / How to find a job

Попълнете формата за препоръки и впечатления

122 Препоръки и впечатления за "QA Complete"

avatar
най-нови най-стари
Иван Б. Иванов
Гост
Иван Б. Иванов
Рейтинг :
     
QA Complete ли? Определено най-голямото предизвикателство, с което съм се захващал по отношение на учене. До сега съм учил за много изпити и съм изкарал не малко курсове, но такъв продължителен курс (точно 7 месеца) никога не бях записвал. През всичките тези месеци трябва да останеш на 100% отдаден, концентриран и никога да не се предаваш, в противен случай вълната от нови знания, които трябва да “попиеш” идва и те помита. Когато стартирах кураса си мислех, че ако отделям време през цялата събота и неделя (говоря за поне 7-8 часа общо за двата дни) ще успявам с материала. Голяма грешка!!!… Read more »
Владимира Христозова
Гост
Владимира Христозова
Рейтинг :
     

Дълго време се колебаех дали да запиша курс за QA, пустият му страх от неизвестното 😂. Препоръчаха ми този и още след втората лекция, благодарение на Наско, вече не ми пукаше, че съм абсолютно начинаеща и нищо не знам.
Материалът е доста и е сложен, забравяш за скуката, защото просто нямаш време да скучаеш, но през цялото време е страшно интересно. Препоръчвам курса с две ръце! Наистина научаваш много.
Страхотно отношение от целия супер свеж и добронамерен екип на Прагматик. Огромно благодаря на Алекс, Наско, Христо, Данчо, Виктор, Милен, Ники и Иван за всичко, на което ме научиха.

Делян Маринов
Гост
Делян Маринов
Рейтинг :
     

Като човек, който е минал през доста различни курсове в професионалната си кариера мога да кажа, че този курс е най-доборото нещо в което можеш да инвестираш. Като цяло информацията за тези 6 месеца е ужасно много, но това не трябва да отказва никого, защото винаги можеш да си донаучиш и след края на курса. Лекторите са професионалисти и наистина имат желание да те научат, а не просто да си предадат нещата и толкова. Специални благодарности на всички замесени: Наско, Милен, Ники, Данчо, Христо, Виктор, Иван и Алекс.

Илина Александрова
Гост
Илина Александрова
Рейтинг :
     

Мнение на човек, който никога след гимназията не е имал допир с програмиране:
Курсът е изключително интензивен, пълен с много нови знания и умения.
Определно трябваше да отделя доста време, за да мога да съм “в час”, но мисля, че си заслужава!
Лекциите са поднесени от професионалисти, които не просто трябва да си свършат работата, а трябва да я свършат ПЕРФЕКТНО!
Определено е една от най-добрите ми инвестиции! Инвестиция в мен!
Искрено благодаря на Милен, Сашо, Данчо и Христо, Виктор, Иван и най-вече на Наско за времето и усилията да отговорят на неизчерпаемите ми въпроси 🙄
Шапка ви свалям за търпението!

Tsvetomira Vlahovska-Chintova
Гост
Tsvetomira Vlahovska-Chintova
Рейтинг :
     
Здравейте! Дойде моментът и аз да споделя моите впечатления от курса QA Complete. През април 2021 година за мен започна приключението „Промяна на кариерата”. Това, че курсът се провеждаше само онлайн беше добре дошло за мен, защото живея във Виена, Австрия. До момента се бях занимавала само с хуманитарни науки, но реших, че е време за нещо ново и различно. T.е. бях пълен начинаещ. Постепенно блогадарение на професионализма, търпението, спокойствието и ентусиазмът на преподавателите успях да навляза в материята и да се запаля по софтуерното тестване. Знанията от курса QA Complete ми помогнаха и сама да се подготвя на изпита… Read more »
Огнян Маринов
Гост
Огнян Маринов
Рейтинг :
     

Курса е страхотен !
Препоръчвам го на всеки, който иска да се развива в сферата !
Лекторите са изключителни професионалисти, отзивчиви и добронамерени хора.
Благодарен съм за проявеното от тяхна страна търпение и за знанията, които ми дадоха !

Стоян Витеков
Гост
Стоян Витеков
Рейтинг :
     
Ако чудите от къде да започнете обучението си като QA, едва ли има по подходящо място от този курс и тази академия като цяло. Курсът ви дава страхотна база, от която да стартирате кариера като QA. По-важното тук обаче е туптящото сърце на академията, а именно преподавателите. За мен това са хора, които могат да предизвикат емоция и страст дори в камък. Изключителни професионалисти, които обичат работата си и успяват да предадат това и на курсистите. Тук не е място, което ще минете в дългия път към новото си предизвикателство, а ще откриете семейство. Вальо, Данчо, Христо, Наско, Иван, Ники… Read more »
Ваня Тодорова
Гост
Ваня Тодорова
Рейтинг :
     
Академия “Pragmatic” , страхотни сте! За тези 6 месеца интензивно обучение разбрах колко е важно да има хора, които да знаят как да ти предадат материал, толкова обемен, че да се чудиш – “Къде попаднах?”. Изключителни професионалисти! Ще си кажете – “е чак пък толкова”… ами, Да! Трудно е да накараш N на брой хора да те слушат, но най- трудно е да постигнеш момента, в който те разбират и има вече дискусия по дадена тема. Извадиха ни от зоната на комфорт и ни провокираха да се гмурнем в съвсем нова(за повечето) сфера. За себе си мога да кажа, че… Read more »
Мая Митева
Гост
Рейтинг :
     

Благодаря, Pragmatic, за отделеното внимание, професионалния подход и приятелската среда. Изключително много оценявам подкрепата и знанията, които получих. Препоръчвам курса, тъй като ме подготви за професията Quality Assurance и навлизането в IT бизнеса.

Кристина Стоянова
Гост
Кристина Стоянова
Рейтинг :
     
За Pragmatic мога да кажа, че са страхотни преподаватели и професионалисти! Възхитена съм от начина на преподаване и вниманието, което получавахме по време на и извън лекциите! Категорично съм на мнение, че в тази академия се стремят в действителност да ни научат как да бъдем професионалисти в бъдещата си професия! Аз започнах работа като QA към началото на посления модул, като получих страхотно съдействие за подготовката за интервю в момента, в който споменах на един от преподавателите, че съм повикана на такова – Благодаря на Атанас Радков за извънредно отделеното време! Изключително доволна съм от нещата, които научих тук, не… Read more »