QA Complete

QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Ц елта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 53 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 26 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1970 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 1 вноска 200 лв. капаро преди започеването на курса и 3 вноски по 590 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. 1. RDBMS Fundamentals
  2. SQL: Basic SELECT Queries
  3. SQL: Aggregations & Functions
  4. SQL: Joins & Nested Queries
  5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
  6. Built in Functions/Views
  7. Database Architecture
  8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
  9. Stored Procedures
  10. Rights
 2. Модул 3: Java

  1. Environment Configuration and Java Language History
  2. Java Loops
  3. Classes, Methods and Fields
  4. Constructors and more on methods
  5. String and Arrays
  6. Inheritance (Object Oriented Principles)
  7. Encapsulation (Object Oriented Principles)
  8. Abstraction (Object Oriented Principles)
  9. Polymorphism (Object Oriented Principles)
  10. Generic Types, Collections and Maps
  11. Exceptions
  12. Final test
 3. Модул 4: Selenium (WebDriver)

  1. Locators
  2. Maven
  3. Selenium API (Part 1)
  4. Selenium API (Part 2)
  5. Control of the Test Cycle
  6. Practice Lecture
  7. Design Patterns
  8. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
  9. Git
  10. Final Test
 4. Модул 5: Software Testing

  1. Software Testing Foundations
  2. Why testing?
  3. Test Cases and Test Scenarios
  4. Software Development Life Cycle
  5. Software Testing Life Cycle
  6. Software Testing Types
  7. Black-box Testing Techniques (Input Domain)
  8. Black-box Testing Techniques (Business Logic)
  9. Web Services Testing
  10. Test Case Manipulations
  11. Test Design and Working with Test Case Management Systems
  12. Defect Reporting
  13. Final Exam / How to find a job

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Емил Бизков
Гост
Емил Бизков
Рейтинг :
     
Включвам се и аз с огромни благодарности към всички преподаватели. Към средата на курса имах огромния късмет да стана част от един страхотен Automation QA екип и да започна да прилагам знанията научени до момента. До края на курса обогатих знанията си и използвам почти всичко научени всеки ден, което ме превърна в един работоспособен и продуктивен Тестер. Наистина трябва да се положат много усилия, но си заслужава. А преподавателите наистина успяват да вкарат сърце в работата си и да направят процеса много по-приятен, а крайният резултат лесно постижим – Благодаря Ви от сърце! Специални благодарности към Даката, който многократно… Read more »
Милена Ангелова
Гост
Милена Ангелова
Рейтинг :
     
Едно от най-добрите решения, които съм взимала в живота си е да се запиша в този курс. Преподавателите са страхотни! Отзивчиви, търпеливи, ангажирани с всеки един от курстите. Благодаря на всеки един от тях поотделно за това, че отделят от личното си време, за да отговорят на всеки един въпрос, за да не остане нещо неразяснено. Заради извънредното положение курсът премина изцяло онлайн, което по никакъв начин не повлия на неговото качество, а напротив – показаха за пореден път, че са професионалисти в работата си. Материалът е много добре подбран, добре представен. Няма и да се поколебая да запиша още… Read more »
Николай Живков
Гост
Николай Живков
Рейтинг :
     

Искам да благодаря на всички преподаватели за прекрасния, добре подбран и изложен материал. За целия труд и желание да ни научат, и за отдадеността с която преподават. Курсът никак не е лесен , но си заслужава всяка минута и прочетена книга. Материалът , който се взима е доста и е доста обширен , което ни дава едни гърди пред всички други . Не се чудете ,а го запишете. Още веднъж, Благодаря на всички преподаватели!!! РЕСПЕКТ !

Иван Петков
Гост
Иван Петков
Рейтинг :
     
Невероятен курс!! Ако имате интерес към професията, не се колебайте и за секунда да се запишете! Направен е изключително добре като подбор на програма!! Ще придобиете много, наистина ценни умения и ще чуете много ценни съвети, които са абсолютно валидни за практиката! Спектъра, който покрива курса е много богат и дава един много добър поглед цялостно над нещата, който вярвам, че много работещи QA дори нямат! Не се залъгвайте, в никакъв случай курса не е лек. Трябва да се положат много усилия и много много дълги часове практика извън курса за да усвоите целия материал качествено, но после ще ви… Read more »
Angelov NZ
Гост
Рейтинг :
     

Не му се чудете много, записвайте се на този курс !
Върнах се от Англия заради него и с идеята да остана тук, в България. Започнах с абсолютно никакви знания, а сега излизам от курса не само като можещ и знаещ, но и с увереност в себе си.
Материята не е лесна, даже никак, но преподавателите са истински професионалисти и мастъри. Най-трудното го направиха да изглежда елементарно.
Дака, Ицо, Вальо, Жоро, Иван, Наско, Алекс , бяхте страхотни и за мен беше чест да бъда ваш ученик !

Ралица
Гост
Рейтинг :
     

И впечатленията, и препоръките ми са изцяло положителни!

Всички преподавaтели, с които се срещнах, оставиха в мен силно чувство на възхищение.
Заради това, че въпреки принципите, които имаха, тези хора не ни оставиха в момент на бързоразрастващата се криза, потъпкаха собствените си правила, към които така силно се придържаха и бяха на разположение в моменти, в които много други организации не успяха – за кауза, която започнахме заедно.

Респект и огромно благодаря!

Една от QA Complete 16 🙂

Нино
Гост
Рейтинг :
     

Курса е много добър, препоръчвам го на всеки който иска да стана QA , желанието на всички лектори да те научат на всичко което знаят за професията е впечатляващо. Благодаря за времето което отделихте, за допълнителните лекции и за мотивацията която ни дадохте да се развиваме и ставаме по-добри.

Таня Димитрова
Гост
Таня Димитрова
Рейтинг :
     

Курса е страхотен и подкрепям по долу споделените от колегите суперлативи за него. Аз си мисля, че би било хубаво да има такъв курс и в съботно неделна форма за хора от провинцията желещи да го посещават. Т като аз имам повече от един познат желаещ да го изкара, но седмичната форама на провеждане не им позволява.

Благовест Георгиев
Гост
Благовест Георгиев
Рейтинг :
     
Бих препоръчал този курс на всеки един, който има някакви познания по Релационни Бази Данни, Linux, Java, Selenium, софтуерно тестване и иска да надгради или завърши познанията си. Същото важи и за тези, които нямат знания в тази сфера, но са достатъчно амбицирани в това да усвоят нещо ново. Курсът е интензивен и освен присъствието се изисква доста четене и практика в свободното време. Материалите са добре подбрани, има доста теория (най-вече в частта с тестването), няколко кнги за четене, но също така голям брой практически задачи, които се решават по време на курса или като домашни в къщи. Адмирации… Read more »
Станислав Чучуков
Гост
Станислав Чучуков
Рейтинг :
     

В курса придобих основите, с които да мога да кандидатствам в IT сектора като QA. Най-много ми хареса, че обучението не е само теория, а е и практически насочено. Благодаря на целия екип, който преподава в QA Comlete.