QA Complete

QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Ц елта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 53 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 26 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.
Запазваме си правото на промяна на последователността на модулите по време на протичане на курса.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да притежава личен компютър.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 2400 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 1 вноска 300 лв. капаро преди започеването на курса и 3 вноски по 700 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Модул 1: Java

  1. Environment Configuration and Java Language History
  2. Java Loops
  3. Classes, Methods and Fields
  4. Constructors and more on methods
  5. String and Arrays
  6. Inheritance (Object Oriented Principles)
  7. Encapsulation (Object Oriented Principles)
  8. Abstraction (Object Oriented Principles)
  9. Polymorphism (Object Oriented Principles)
  10. Generic Types, Collections and Maps
  11. Exceptions
  12. Final test
 2. Модул 2: Selenium (WebDriver)

  1. Locators
  2. Maven
  3. Selenium API (Part 1)
  4. Selenium API (Part 2)
  5. Control of the Test Cycle
  6. Practice Lecture
  7. Design Patterns
  8. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
  9. Git
  10. Final Test
 3. 1. RDBMS Fundamentals
  2. SQL: Basic SELECT Queries
  3. SQL: Aggregations & Functions
  4. SQL: Joins & Nested Queries
  5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
  6. Built in Functions/Views
  7. Database Architecture
  8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
  9. Stored Procedures
  10. Rights
 4. Модул 4: Linux

  1. Linux kernel and the Linux operation system. Getting started with shell.
  2. First steps in Linux, navigation.
  3. Linux tools for text, search, archives and more. Pipes and redirects.
  4. Text file editing and manipulation of text based streams in Linux.
  5. Processes in Linux.
  6. Files and directory permissions, users and software management in Linux.
  7. Linux networks, services and practical network tools.
  8. Let it be ... bash
  9. Practice and questions
 5. Модул 5: Software Testing

  1. Introduction to Software Testing and QA
  2. Bug Management
  3. Test Cases and Test Scenarios
  4. Practice testing with real apps
  5. Agile (Scrum)
  6. Black-box Testing Techniques (Input Domain Testing)
  7. Exploratory Testing 1
  8. Exploratory Testing 2
  9. Web Testing
  10. Web Services Testing
  11. Mobile Testing
  12. Non-functional Testing
  13. Final Exam / How to find a job

Попълнете формата за препоръки и впечатления

140 Препоръки и впечатления за "QA Complete"

avatar
най-нови най-стари
Лора Драгнева
Гост
Лора Драгнева
Рейтинг :
     

QA Complete е отличен избор както за напълно начинаещи, така и за вече запознати с материята. Курсът предоставя възможност за добиване на голям обем нови знания, макар и за кратко време. Изключително компетентни и отзивчиви преподаватели, с дългогодишен опит в реална работна среда, за мен беше удоволствие и вдъхновение да се уча от такива хора. Благодаря от сърце на целия екип на Прагматик.

Bayryamali Ali
Гост
Рейтинг :
     

QA Complete е изключително добре структуриран и организиран курс! Преподавателите са истински професионалисти с богати познания и голям опит. Струваше си чакането. Инвестрайте в себе си – няма да съжалявате!

Стефан Климентов
Гост
Стефан Климентов
Рейтинг :
     
Здравейте, записах се за този курс 07.2022 и се радвам, че имах шанса да го започна 03.2023. Какво да кажа – досега не съм посещавал толкова интензивен, интересен, богат на съдържание курс. Определено отнема доста, да не кажа цялото ви свободно време, т.к. изисква време за учене и след това – домашни и самоподготовка. Това, съчетано с нормално работно време, трудно се постига и се иска доста саможертви от ваша страна. Лекторите са топ, какво да кажа – хора, които си разбират от работата и са ‘в час’ с всички новости в отрасъла. Определено не им беше лесно с нас,… Read more »
Александър Василев
Гост
Александър Василев
Рейтинг :
     

Препоръчвам с две ръце. Абсолютно всичко нужно за първоначално започване или надграждане на базови знания в софтуерния свят е побрано в шест месечен курс. Лекторите са търпеливи и богато информирани по предметите си. Към това допринася и дългогодишният им опит в сферата. Отначало изглежда сложно, но благодарение на самостоятелните задачи материалите се усвояват много по-ефективно. Любим си ми остана модулът Java. Дори и вече да работите като QA, по-добре запишете курса, защото знанията са много и в други академии биха били разпръснати по различни отделни курсове. Заслужаваше си чакането!

Йордан Апостолов
Гост
Йордан Апостолов
Рейтинг :
     

Академията се е постарала да постави солидни основи под формата на познания в SQL, Java, framework за тестване на уеб приложения, Линукс и Софтуерно тестване като цяло. Курса е подходящ за хора с нулев опит в програмирането, но с основни умения с компютрите.
Преди да се запишете, бъдете абсолютно сигурни, че имате мотивацията и времето за самоподготовка, домашни, и интерес за надграждане върху тези основи! Курса е интензивен доста! Успех!
Благодаря на всички лектори!

Стефан Стефанов
Гост
Стефан Стефанов
Рейтинг :
     
От екипа на Прагматик са се постарали да добавят всичко, което ви трябва за една стабилна основа на едно място—> в този курс. Няма нищо излишно или нещо остаряло. Лекторите са уникално будни и мотивирани хора и си обновяват постоянно материала, който преподават. Курсът е уникален, защото през целия период ви държат ангажирани(ако сте решили да му се отдадете). Винаги има обратна връзка/отговор от всеки един лектор дори и след приключване на модула, в който ви е преподавал. Всички технологии, които се търсят от работодателите се покриват. Инвестирайте в себе си и няма да съжалявате! ОГРОМНИ благодарности на Александър Карамфилов,… Read more »
Доника Деянова
Гост
Доника Деянова
Рейтинг :
     
Като човек, който няма никакъв опит в сферата и материята мога да кажа, че не е за всеки, или ти харесва, или не. Лекторите правят всичко толкова лесно за разбиране и мога да кажа, че благодарение на тях разбрах, че това е моето нещо. Някои от тях дори отговаряха на среднощните ми запитвания, като се включваха мигновено с насоки. Не е за вярване, но е факт. Ако си мислите, че ще е лесно не е. Материала е много, но точно това е плюса на курса. Трябва да сте упорити, да не изпускате нито дума, да си правите упражненията и дори… Read more »
Diana Gaynutdinova
Гост
Рейтинг :
     

Аз чаках този курс повече от половин година и не съжалявам. Много ми харесва курса, тъй като дава пълна информация за Quality Assurance профессията. Преподавателите дават всичко от себе си, дават примери от своя опит и от своя работа. Когато имаш въпроси можеш да ги контакнеш по всяко време в Шлак канала. Бих искала да благодаря на Ваши старания и умения:

Атанас Радков – Java

Милен Божинов – Selenium

Йордан Терзиев – Христо Топузов – Data base

Милан Велев – Linux

Алекс Карамфилов, Иван Атанасов и Виктор Грозев – Software Testing.

Успех на всичките!

Mariyana Stoeva
Гост
Рейтинг :
     
Останах с прекрасни впечатления от курса QA Complete! Лекциите са много добре структурирани, с много упражнения и допълнителни материали. Стилът на преподаване е увлекателен и достъпен и за хора без опит. Преподавателите са отзивчиви на 200%, млади и интелигентни хора, които те подкрепят ежедневно по време на целия курс,а и след него! По време на лекциите ни даваха много примери и съвети от своя личен опит и работа! Изказвам огромни благодарности на Алекс Карамфилов, Атанас Радков, Милен Божинов, Йордан Терзиев, Христо Топузов, Милан Велев, Иван Атанасов и Виктор Грозев. За отдадеността, търпението и страхотния подход към всички курсисти. Горещо препоръчвам… Read more »
Адриан Медев
Гост
Адриан Медев
Рейтинг :
     

От начало доста подцених курса. Не предполагах, че материала ще е толкова много и ще се изисква толкова време за самоподготовка. Ако човек работи, какъвто е и моя случай, си е доста голямо предизвикателство. Курса е доста всеобхватен, подходящ е както за хора, които никога не са работили в IT сферата, така и за хора, които искат да подобрят квалификацията си. Лекторите са професионалисти на топ ниво – знаещи, можещи и най – важното- търпеливи. За всеки който се колебае ще кажа само едно: това е най-добрия QA курс в България!