QA Complete

QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Ц елта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 50 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 25 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1500 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 3 вноски по 500 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. 1. OS and Linux
  2. First steps and navigation
  3. File and text manipulations
  4. Streams, pipes and processes
  5. Software configurations and VIM
  6. User group management
  7. Regular expressions
  8. LAMP stack 1
  9. LAMP stack 2
  10. Final test
 2. 1. RDBMS Fundamentals
  2. SQL: Basic SELECT Queries
  3. SQL: Aggregations & Functions
  4. SQL: Joins & Nested Queries
  5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
  6. Built in Functions/Views
  7. Database Architecture
  8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
  9. Stored Procedures
  10. Rights
 3. Модул 3: Java

  1. Environment Configuration and Java Language History
  2. Java Loops
  3. Arrays and Collections
  4. Classes, Methods and Fields
  5. Constructors
  6. Accessors
  7. Inheritance
  8. Object-oriented Programming Principles
  9. Exceptions
  10. Final test
 4. Модул 4: Selenium (WebDriver)

  1. Locators
  2. Maven
  3. Selenium API
  4. Control of the Test Cycle
  5. Design Patterns
  6. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
  7. Git
  8. Final Test
 5. Модул 5: Software Testing

  1. Software Testing Foundations
  2. Why testing?
  3. Test Cases and Test Scenarios
  4. Software Development Life Cycle
  5. Software Testing Life Cycle
  6. Software Testing Types
  7. Black-box Testing Techniques (Input Domain)
  8. Black-box Testing Techniques (Business Logic)
  9. Web Services Testing
  10. Test Case Manipulations
  11. Test Design and Working with Test Case Management Systems
  12. Defect Reporting
  13. Final Exam / How to find a job

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Боряна Гущерова
Гост
Боряна Гущерова
Рейтинг :
     
И на мен приятели ми препоръчаха курса и ми беше страшно полезен и интересен. Ако сте решили да ставате QA, Прагматик e точното място, а QA Complete е перфектния курс, който дава една стабилна основа за това. Курсът е добре структуран и обхваща всички аспекти на софтуерното тестване. Изключително доволна съм и от петте модула. Съотношението лекции – упражнения също е много добро. Преподавателите са страхотни професионалисти и всеки от тях е утвърден специалист в своята област. Христо Топузов, Йордан Терзиев, Валентин Христев, Стефан Вадев, Георги Цветанов, Александър Карамфилов и Виктор Славчев: огромно БЛАГОДАРЯ за отношението, търпението и желанието, с… Read more »
Стилиян Попов
Гост
Стилиян Попов
Рейтинг :
     
Здравейте курса, който предлага Академията е много интересен. Определено си заслужава да се мине, ако искате да се занимавате, с някое от всичките неща в него. Всичките модули в него на структоритани чудесно с примери и упражнения, както и домашни работи. Лекторите са изкючителни хора, за което аз лично искам сърдечно да им БЛАГОДАРЯ!!! Това че жертват личното си време за да предатат знания на желаещите е нещо, което малко хора биха оценили, но аз мисля, че съм един от тях. Факт, е че абсолютно всичките са много любезни и винаги готови да помогнат на някой, както и да отговорят… Read more »
Ивелин Пейчев
Гост
Ивелин Пейчев
Рейтинг :
     

Изключително богат и полезен курс. Силно препоръчвам за хора, които нямат никакви познания или искат да надграждат. Изключително добре поднесени лекции, с много упражнения, домашни и възможност за комуникация с преподавателите. Групите не са огромни, така че може да се получават приятни дискусии. Преподавателите са точни и отзивчиви. С една дума – можете да сте спокойни, че сте инвестирали време и пари на правилното място. Ще научите много нови и полезни неща.

Успех и поздрави на всички!

Тодор Балабанов
Гост
Тодор Балабанов
Рейтинг :
     

QA Complete ми беше препоръчан от приятели който се занимават с QA и много се радвам, че го избрах, защото материята беше представена на достъпно ниво и преподавателите обръщаха достатъчно внимание на всеки един по-отделно. Курса има теоретична и практична част но най важното е, че хората които го завършват имат голям процент успеваемост в намирането на работа в областа.

Иван Ковачев
Гост
Иван Ковачев
Рейтинг :
     

Препоръчвам с две ръце!!!
QA complete курса дава една страхотна основа (и практическа,и теоретична).
Невероятни преподаватели,професионалисти са и винаги готови да помогнат.
Изказвам огромни благодарности към всеки един от тях…
Също е добре да се спомене и за приятелската атмосфера между колегите….

Надежда Христева
Гост
Надежда Христева
Рейтинг :
     

За човек, който за първи път се потопи в сферата на ИТ технологиите, страшно много благодаря на всички преподаватели в Pragmatic, които провокираха интересът ни всеки един ден! QA Complete курсът е страшно полезен и интересен дори за хора като мен, които нямаха основа и познания. Лекциите и упражненията са представени на достъпен и разбираем език. Всеки един от преподавателите отделяше и продължава да отделя от времето си, за да ни е полезен за всяко едно, дори и абсурно на моменти питане. За всички, които се колебаят дали да направят тази крачка, давайте смело – никога не е късно!

Ивелин Стоянов
Гост
Ивелин Стоянов
Рейтинг :
     

QA Complete курса ми беше много полезен, извънредно интересен и като цяло съм предоволен от записването и завърършването му. Материала е представен на разбираем език, дори и за лайк като мен в IT бранша. Всички преподаватели са изключителни професионалисти и без колебание винаги са готови да помогнат, за което искрено им благодаря! Атмосферата е приятелска и това от своя страна спомага доста за учебния процес. Самият факт, че реших да продължа да се развивам в тази насока и записвам втори курс в Pragmatic академията говори за нея по-добре от всякакви суперлативи. 🙂

Даниел Йорданов
Гост
Даниел Йорданов

Да не забравяме молула за Базите данни, уникален курс с уникални преподаватели – чудесни са 🙂

Даниел Йорданов
Гост
Даниел Йорданов
Рейтинг :
     

Изключително комплексен курс, който според мен дава необходимите минимални знания за света на програмирането и качествения контрол. Изключително приветливи и отзивчиви преподаватели. Не изпускайте шанса си да се гмурнете в компютърните технологии и да станете част от тази индустрия.
Препоръчвам го на всички които имат интерес, не е лесно, ще трябва да отделите много време за самостоятелно обучение но винаги можете да попитате преподавателите при необходимост от помощ!

Кристиан Йонов
Гост
Кристиан Йонов
Рейтинг :
     

Изключително доволен съм от курса – всеки един от модулите си заслужаваше. Всеки лектор обясняваше на разбираем език, дори и за хората с нулеви технически познания. Всички бяха доста готини и отзивчиви, и идваха и преподаваха с желание. Силно препоръчвам курса на хората, които искат да навлязат в QA света. Същевременно от тук ще излезете не само със знания, но и с нови приятели! 🙂