QA Complete

QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Ц елта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 53 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 26 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1970 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 1 вноска 200 лв. капаро преди започеването на курса и 3 вноски по 590 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. 1. RDBMS Fundamentals
  2. SQL: Basic SELECT Queries
  3. SQL: Aggregations & Functions
  4. SQL: Joins & Nested Queries
  5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
  6. Built in Functions/Views
  7. Database Architecture
  8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
  9. Stored Procedures
  10. Rights
 2. 1. OS and Linux
  2. First steps and navigation
  3. File and text manipulations
  4. Streams, pipes and processes
  5. Software configurations and VIM
  6. User group management
  7. Networking
  8. Practice and questions
  9. Practice and questions
 3. Модул 3: Java

  1. Environment Configuration and Java Language History
  2. Java Loops
  3. Classes, Methods and Fields
  4. Constructors and more on methods
  5. String and Arrays
  6. Inheritance (Object Oriented Principles)
  7. Encapsulation (Object Oriented Principles)
  8. Abstraction (Object Oriented Principles)
  9. Polymorphism (Object Oriented Principles)
  10. Generic Types, Collections and Maps
  11. Exceptions
  12. Final test
 4. Модул 4: Selenium (WebDriver)

  1. Locators
  2. Maven
  3. Selenium API (Part 1)
  4. Selenium API (Part 2)
  5. Control of the Test Cycle
  6. Practice Lecture
  7. Design Patterns
  8. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
  9. Git
  10. Final Test
 5. Модул 5: Software Testing

  1. Introduction to Software Testing and QA
  2. Bug Management
  3. Test Cases and Test Scenarios
  4. Practice testing with real apps
  5. Agile (Scrum)
  6. Black-box Testing Techniques (Input Domain Testing)
  7. Exploratory Testing 1
  8. Exploratory Testing 2
  9. Web Testing
  10. Web Services Testing
  11. Mobile Testing
  12. Non-functional Testing
  13. Final Exam / How to find a job

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Нели Сандева
Гост
Нели Сандева
Рейтинг :
     

Изключително съм доволна от курса. Научават се доста неща, трябва да се положат и не малко усилия и да се отдели време, но бих казала, че по-добър от този курс няма да се намери. Лекторите са хора с изключителни познания, които не спират да се учат и развиват и най-важното е, че успяват да предадат тези знания и умения и на нас. Огромни благодарности за всичко и продължавайте в същия дух!!!

Емил Илиев
Гост
Рейтинг :
     

Курса е страхотен !
Препоръчвам го на всеки, който иска да се развива в сферата !
Лекторите са изключителни професионалисти, отзивчиви и добронамерени хора.
Благодарен съм за проявеното от тяхна страна търпение и за знанията, които ми дадоха !

Иво Малинов
Гост
Иво Малинов
Рейтинг :
     
Всеки се чуди дали си заслужава да платиш тази не малка сума за обучение. Ще кажа само едно ЗАСЛУЖАВА СИ, всяка стотинка. Чаках една година докато се запиша. Свързаха се с мен, когато ми беше трудно финансово. Мога да кажа, че ми направиха индивидуална форма за разсрочено плащане, когато на мен ми е удобно. Още с този жест ме спечелиха. А относно качество на курса, на най-доброто ниво е. Доказан курс за QA. Ако желаете да сте QA и не знаете от къде да почнете, това е вашето място. Има перфектни лектори, като обясняват по-няколко пъти, за тези които не… Read more »
Стефана Казанджиева
Гост
Стефана Казанджиева
Рейтинг :
     

Прекрасен екип от професионалисти, които не просто преподават урок, а подтикват ентусиазъм в курсистите за задълбаване в материята. Винаги обективни в оценките, без излишни хвалебствия. Предоставят голям обем от допълнителна литература за по-любознателните. Ако искате да се научите – това е правилното място, но всеки курсист трябва да е наясно, че е необходимо да положи много усилия и труд, за успешна реализация в сферата на QA. Благодаря Ви от сърце Pragmatic, че дадохте старт на моето развитие в сферата на софтуерното тестване!

Димитър Трайков
Гост
Димитър Трайков
Рейтинг :
     

Много съм доволен от курса! Много добре структуриран, лекторите са изключителни професионалисти, които винаги са се отзовавали при нужда дори и извън рамките на курса. Ще научите страшно много неща за кратък период от време. Благодарности на целия екип за търпението и знанията, които ни дадохте!

Nikola K
Гост
Рейтинг :
     
Курсът е сутрктуриран много добре, като се обхващат най-важните теми от всеки един от модулите. Относно лектори нямам какво да кажа освен – БРАВО! Всеки един от тях беше доста търпелив и с много опит в различни ИТ сфери, което е доста полезно. Наистина на моменти курсът беше по-интензивен и се изисква отделяне на повече време извън лекциите, но това важи като цяло за всеки един адекватен ИТ курс. Ако мога да обобщя съвсем накратко мнението ми за курса, е че от страна на Прагматик, материали и лектори всичко е топ, а до колко може да бъде полезен курса зависи… Read more »
Марян Митевски
Гост
Марян Митевски

Всеки може да преподава , но не всеки може да те научи и мотивира.
Ако искате да получите необходимите знания и умения , не се колебайте,това е вашият курс.
Ще получите една добра основа и един добър старт , останалото зависи от вас.:)
Благодаря на целия екип на Прагматик , както са професионалното така и за човешкото отношение.

Юлиана Васова
Гост
Юлиана Васова
Рейтинг :
     
Първо искам да благодаря на “Прагматик” и на всички лектори. Курса е страхотен , но е и много интензивен и е изключително трудно за хора на пълно работно време и с други ангажименти да отделят нужното време за подготовка извън лекциите. Бих препоръчала да има по една седмица между модулите, както и някои модули имат нужда от допълнително лекции за практическа работа, тъй като материала е много и за абсолютно начинаещи е наистина трудно да бъде усвоен с това темпо, поне за мен беше така. За лекторите не мога да подбера достатъчно добри думи , с които да изкажа благодарността… Read more »
Галя Узунова
Гост
Галя Узунова
Рейтинг :
     
Не съм от София и съм щастлива, че последната година се възползвах от онлайн провеждането на курсовете и бях част от два такива. Имах възможността да контактувам с доста лектори и всички бяха на ниво и като професионалисти и като хора! Курса QA complete за мен е структуриран добре, като препоръка бих дала още малко часове за упражнения към последния модул Software testing. На всички, които ще записват курса, направете си сметка, че ще ви трябва и време за домашните работи, както и за четене. За хора работещи full time е трудно, но усилията си заслужават. От страна на Pragmatic… Read more »
Теодор Динев
Гост
Теодор Динев
Рейтинг :
     
TL:DR: Курса е страхотен. Също е едновременно най-чудесния и най-ужасния курс, в който ще вземете участие. Ще научите страшно много за кратък период от време(особено ако като мен сте пълен новобранец в сферата) и ще осъзнаете колко още МНОГО ще трябва да учите. Предподавателите са страхотни и бързо ще разберете,че е безценно хора, а не поредния judge, да Ви проверява домашното. Курса е изтощителен и времеотнемащ, затова планирайте добре. Същата препоръка мога да дам и към екипа на Pragmatic – ще е хубаво да има по една седмица между модулите или да се премести DB частта накрая(най-лекия и приятен модул… Read more »