QA Complete

QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Ц елта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 53 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 26 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1970 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 1 вноска 200 лв. капаро преди започеването на курса и 3 вноски по 590 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. 1. RDBMS Fundamentals
  2. SQL: Basic SELECT Queries
  3. SQL: Aggregations & Functions
  4. SQL: Joins & Nested Queries
  5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
  6. Built in Functions/Views
  7. Database Architecture
  8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
  9. Stored Procedures
  10. Rights
 2. 1. OS and Linux
  2. First steps and navigation
  3. File and text manipulations
  4. Streams, pipes and processes
  5. Software configurations and VIM
  6. User group management
  7. Networking
  8. Practice and questions
  9. Practice and questions
 3. Модул 3: Java

  1. Environment Configuration and Java Language History
  2. Java Loops
  3. Classes, Methods and Fields
  4. Constructors and more on methods
  5. String and Arrays
  6. Inheritance (Object Oriented Principles)
  7. Encapsulation (Object Oriented Principles)
  8. Abstraction (Object Oriented Principles)
  9. Polymorphism (Object Oriented Principles)
  10. Generic Types, Collections and Maps
  11. Exceptions
  12. Final test
 4. Модул 4: Selenium (WebDriver)

  1. Locators
  2. Maven
  3. Selenium API (Part 1)
  4. Selenium API (Part 2)
  5. Control of the Test Cycle
  6. Practice Lecture
  7. Design Patterns
  8. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
  9. Git
  10. Final Test
 5. Модул 5: Software Testing

  1. Introduction to Software Testing and QA
  2. Bug Management
  3. Test Cases and Test Scenarios
  4. Practice testing with real apps
  5. Agile (Scrum)
  6. Black-box Testing Techniques (Input Domain Testing)
  7. Exploratory Testing 1
  8. Exploratory Testing 2
  9. Web Testing
  10. Web Services Testing
  11. Mobile Testing
  12. Non-functional Testing
  13. Final Exam / How to find a job

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Георги М.
Гост
Рейтинг :
     

По време на курса успях да се преборя и да получа оферти за 3 позиции – една за Junior QA Engineer, и две за Data Engineer. Подготовката е на много високо ниво и ако човек има време да отделя за учене, старае се усилено, то тогава си увеличава доста шансовете за успех.

Всички преподаватели, без изключение, са много отзивчиви и винаги готови да съдействат, дори и извън рамките на курса. Нивото им на практически знания и желанието да споделят ускорява доста развитието на всеки един от курсистите.

Това са, несъмнено, най-добре похарчените ми пари за личностно развитие.

Georgi Raychev
Гост
Рейтинг :
     
Искам да благодаря на целият екип на Прагматик и да кажа , че това са страхотни професионалисти , който успяват да предадат този необятен за повечето хора метериал по изключително разбираем начин.Чесно казано в началото имах леки съмнения на фона на всички позитивни коментари , а и ние бяхме първата група , която караше курса онлайн. Като човек, който не е фен на онлайн обучението искам да кажа , че съм силно впечатлен от начина на преподаване, лекциите често продължават след отреденото време , за да може да се вземе всичко необходимо. Курса обхваща абсолютно всичко , което ти е… Read more »
Мария Хаджипетрова
Гост
Мария Хаджипетрова
Рейтинг :
     
Много доволна останах от курса. Той промени изцяло погледа ми върху нещата. Материалът е много добре подбран и структуриран и това в съчетание с добрите специалисти прави курсът според мен толкова успешен. Лекторите са много готини, позитивни, отзивчиви, обясняващи всичко и реално ни предадоха знанията си, които те самите са трупали с години и ни го поднесоха по много разбираем начин. Човек, трябва да си предвиди време за упражнения, курсът дава основа, но трябва си и упражнения. Домашните, много добре обхващаха материала и правейки тях много добре се затвърждаваха знанията от лекцията. Много важна за мен лично беше обратната връзка… Read more »
Борис Дишев
Гост
Борис Дишев
Рейтинг :
     

Много добре структуриран курс, лекциите, макар и включващи сложни термини, бяха поднесени изключително разбираемо заедно с упражненията и задачите към тях. Благодарности на целия екип за отделеното време, които отговаряха на всяко запитване относно курса, дори и извън него.

Milena Petrova
Гост
Рейтинг :
     

Вече съм към края на това преживяване QA Complete и мога смело да заявя, че си заслужава. Бих казала, че е отличен стартов пакет за прохождане в IT сферата, който обхваща доста голям обем от знание, добре подбрано, структурирано и предадено по достъпен начин, с много практически упражнения и дълбочина. Благодаря на целия екип на Прагматик за всеотдайността и искреното желание да ни научат, а не просто да минем материала. Единственото, за което съжалявам е, че не успяхме да направим “среща на випуска на живо”:)))), но предвид новата ера, която настъпи 2020, трябва да се адаптираме към ситуацията:))).

Боряна Анева
Гост
Боряна Анева
Рейтинг :
     
Select * From QA courses Where name like “Pragmatic” and quality = “The Best” Най-доброто място, на което можете да получите знанията, върху които искате да надграждате! Не съм вярвала,че тотално ще преобърна мисленето си и ще вярвам,че ще имам уменията да премина плавно от хуманитарната сфера към тотално един нов свят! И това се случи благодарение на екипа от професионалисти, които направиха всичко възможно тази “сложна” материя като цяло да бъде разбрана, което в началото ми се струваше невъзможно. С няколко думи екипът на “Pragmatic” за мен са иноватори, перфекционисти, забавни “професионалисти” и много отдадени на това, което правят!… Read more »
Весела Маринова
Гост
Весела Маринова
Рейтинг :
     

Чудесно структуриран курс, в който основни концепции са представени ясно, с практически примери и немалко домашни задания.
Добрата комуникация с лекторите е един огромен ПЛЮС и е от изключителна помощ, особено когато се усети и желанието, с което преподават.

Мариета Канева
Гост
Мариета Канева
Рейтинг :
     
Прагматик, не ме приеха веднага след като се записах и реших, че при толкова много други академии няма смисъл да чакам и записах софтуерно тестване в друга школа. В последствие, точно след приключването на първия курса, Прагматик се свързаха с мен и трябваше да реша дали веднага да започна QA Complete. Разказвам тази история, понеже предполагам много хора се чудят заслужава ли си инвестицията, струва ли си чакането и защо да изберем точно тях. 1. Тук материала е много добре структуриран. Всеки модул започваше, като мъгла и след втората лекция нещата се избистряха и всичко ставаше все по-ясно и смислено.… Read more »
Боряна Попова
Гост
Боряна Попова
Рейтинг :
     
Избрах да премина през QA Complete, защото курсът включва базовия технологичен стак и теоретична подготовка, необходими за професионално развитие в областта на quality assurance. Решението, да премина през това обучение е едно от най-добрите, които съм взимала по отношение на професионалното си развитие. Материалът беше изключително добре структуриран, поднесен с реални и разбираеми примери. Задачите за самостоятелна подготовка бяха добре подбрани и много полезни за придобиване на по-добро разбиране на технологиите, с които се работи, както и за натрупване на практически опит с тях. Изключително благодарна съм на страхотните лектори от Pragmatic – те са невероятни професионалисти! Огромно благодаря за… Read more »
Емил Бизков
Гост
Емил Бизков
Рейтинг :
     
Включвам се и аз с огромни благодарности към всички преподаватели. Към средата на курса имах огромния късмет да стана част от един страхотен Automation QA екип и да започна да прилагам знанията научени до момента. До края на курса обогатих знанията си и използвам почти всичко научени всеки ден, което ме превърна в един работоспособен и продуктивен Тестер. Наистина трябва да се положат много усилия, но си заслужава. А преподавателите наистина успяват да вкарат сърце в работата си и да направят процеса много по-приятен, а крайният резултат лесно постижим – Благодаря Ви от сърце! Специални благодарности към Даката, който многократно… Read more »