Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)

Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)

Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)

Обект на курса:

Ц елта на курса е да предостави достатъчно практически и теоретични познания на курсистите, за да стартират кариера в сферата на информационната сигурност. Курсът е подходящ за хора, желаещи да се реализират като junior penetration tester, security operations center analyst, junior security administrator, endpoint security specialist, etc. Учебният материал предоставя много примери за добри практики в областта на информационната сигурност.

Курсът разглежда всички основни аспекти и области на информацинната сигурност като позволява на курсистите да навлезнат постепенно в тематиката.

За кого е предназначен

Курсът цели да надгради знанията на всеки IT професионалист без значение от конкретното поприще, в което човек е най-развит. Особено подходящ е за хора занимаващи се с quality assurance, програмиране или системна администрация, тъй като това е своеобразно надграждане на познанията в посока information security & penetration testing, което ще доведе до по-добре security тествани продукти, по-добро разработване на сигурен софтуер от програмистите и по-secure сървъри за системните администратори.

Не се изисква предишен опит в областта. От полза на курсистите би било познание за Linux операционни системи, но не е задължително. Изисква се силно желание за учене с цел обогатяване и усъвършенстване на вашите познания.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици.

Поради есенцията на темата, занятията ще са предимно теоретични с много примери от реална работна среда, дискусии и анализи.

Практическата част ще се състои от групови и индивидуални задачи, част от които ще се извършват по време на курса, а други ще се подготвят като домашна работа. В края на курса ще има устен изпит и тест върху целия материал.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 800 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 500 лева и втора вноска 300 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Introduction to Information security

  Overview
  Risk assessment, incident response and information security policies
  Information security laws and standards
 2. Social Engineering

  Social Engineering Concepts
  Social Engineering Tools and Techniques
  Phishing
 3. Security in Linux

  Linux security best practices
  Introduction to Kali Linux
 4. Network fundamentals and Cryptography

  OSI model and most popular protocols
  Security of network devices (routers, switches, firewalls and IPS/IDS)
  Cryptography concepts, encryption algorithms and cryptography tools
  Best practices how to defend against cryptographic attacks
 5. Forensics

  OS forensics
  Network forensics
  Database forensics
  Defeating Ant-forensics techniques
 6. Network penetration testing

  Scanning networks (concepts, tools and technique)
  Enumeration
  Evading network security devices
 7. Active Directory Attacks

  Overview and components
  Attacks - LLMNR Poisoning and Defenses, Capturing NTLMv2 hashes, SMB attacks and Defenses
 8. Malware

  Malware concepts
  Countermeasures

Попълнете формата за препоръки и впечатления

51 Препоръки и впечатления за "Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)"

avatar
най-нови най-стари
Dimitrina Murtova
Гост
Рейтинг :
     

Много интригуващ и добре структуриран курс, с достатъчно практически знания и примери, и подходящ и за хора без никакъв опит в областта на информационната сигурност. Сърдечно благодаря на Милан за професионалното отношение и затова, че успя синтезирано да поднесе толкова много информация, да препоръча най-добрата литература и сайтове за надграждане на знанията.

Борислав Велков
Гост
Борислав Велков
Рейтинг :
     

Брутален курс и брутален Милан! Трудно е, но е супер интересно. Радвам се, че се записах и като наваксам – ще се видим на Advanced! 🙂

Борислав Христов
Гост
Борислав Христов
Рейтинг :
     

Милан е прекрасен преподавател с много дълбоки познания в областта! Курсът е интересен и полезен дори и за хора, които нямат никакви познания.

Шериф Кунч
Гост
Рейтинг :
     

Много, много нови неща научени. Препоръчвам с 2 ръце. Преподавателя – Милан, е супер адекватен и разбран човек. Старае се винаги да поднесе информацията по лесен начин за асимилиране. Смятам, че курса би бил полезен дори и ако не се занимавате изцяло с penetration testing.

Десислава Пейкова
Гост
Десислава Пейкова
Рейтинг :
     

Това е курс, в който ще посещавате всяка лекция с интерес. Благодаря за голямото количество нови знания, синтезирани и представени по така заинтригуващ начин.

Веселин Ангелов
Гост
Веселин Ангелов
Рейтинг :
     

Изключително полезен курс, съдържащ достатъчно и добре структурирани материали.
Сърдечно благодаря на Милан Велев за професионалното отношение!
Респект!

Таня Йовкова
Гост
Таня Йовкова
Рейтинг :
     

Не вярвах, че Penetration тестването е толкова интересно. Милан, благодаря ти, че не само ни сподели синтезирано толкова много (поне за мен нова) информация, но и за това, че препоръча най-добрата според теб литература и сайтове за надграждане :).
Отношението на преподавателите в Прагматик продължава да ме печели всеки път :).

Диана
Гост
Рейтинг :
     

Изключително добре структуриран курс, подходящ и за хора без никакъв опит в сферата. Това не е първият курс за които се доверявам на Прагматик и за пореден път се убеждавам, че винаги подбират едни най – добрите специалисти за лектори.

Десислава
Гост
Рейтинг :
     

Изключително интересен курс, който предоставя много практически знания и примери за добри практики в областта на информационната сигурност.

Иван Харалампиев
Гост
Иван Харалампиев
Рейтинг :
     

Записах се на този курс “случайно” увлечен в дебрите на информационната сигурност и по-специално пентестинга. Желанието и очакванията ми бяха да получа базови познания, но всъщност получих повече. Самият факт, че след този курс увлечението и желанието ми да се развивам в тази сфера е двойно по-голяма, значи Милан се е справил повече от блестящо. Невъзможно е в рамките на един курс да се обхванат всички аспекти по дадена тематика, но аз съм доволен от знанията които получих и вниманието на Милан към всеки един курсист. Благодаря му, както и на Pragmatic.