Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)

Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)

Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)

Обект на курса:

Ц елта на курса е да предостави достатъчно практически и теоретични познания на курсистите, за да стартират кариера в сферата на информационната сигурност. Курсът е подходящ за хора, желаещи да се реализират като junior penetration tester, security operations center analyst, junior security administrator, endpoint security specialist, etc. Учебният материал предоставя много примери за добри практики в областта на информационната сигурност.

Курсът разглежда всички основни аспекти и области на информацинната сигурност като позволява на курсистите да навлезнат постепенно в тематиката.

За кого е предназначен

Курсът цели да надгради знанията на всеки IT професионалист без значение от конкретното поприще, в което човек е най-развит. Особено подходящ е за хора занимаващи се с quality assurance, програмиране или системна администрация, тъй като това е своеобразно надграждане на познанията в посока information security & penetration testing, което ще доведе до по-добре security тествани продукти, по-добро разработване на сигурен софтуер от програмистите и по-secure сървъри за системните администратори.

Не се изисква предишен опит в областта. От полза на курсистите би било познание за Linux операционни системи, но не е задължително. Изисква се силно желание за учене с цел обогатяване и усъвършенстване на вашите познания.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици.

Поради есенцията на темата, занятията ще са предимно теоретични с много примери от реална работна среда, дискусии и анализи.

Практическата част ще се състои от групови и индивидуални задачи, част от които ще се извършват по време на курса, а други ще се подготвят като домашна работа. В края на курса ще има устен изпит и тест върху целия материал.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 800 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 500 лева и втора вноска 300 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Introduction to Information security

  Overview
  Risk assessment, incident response and information security policies
  Information security laws and standards
 2. Social Engineering

  Social Engineering Concepts
  Social Engineering Tools and Techniques
  Phishing
 3. Security in Linux

  Linux security best practices
  Introduction to Kali Linux
 4. Network fundamentals and Cryptography

  OSI model and most popular protocols
  Security of network devices (routers, switches, firewalls and IPS/IDS)
  Cryptography concepts, encryption algorithms and cryptography tools
  Best practices how to defend against cryptographic attacks
 5. Forensics

  OS forensics
  Network forensics
  Database forensics
  Defeating Ant-forensics techniques
 6. Network penetration testing

  Scanning networks (concepts, tools and technique)
  Enumeration
  Evading network security devices
 7. Active Directory Attacks

  Overview and components
  Attacks - LLMNR Poisoning and Defenses, Capturing NTLMv2 hashes, SMB attacks and Defenses
 8. Malware

  Malware concepts
  Countermeasures

Попълнете формата за препоръки и впечатления

39 Препоръки и впечатления за "Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)"

avatar
най-нови най-стари
Иво Вачев
Гост
Рейтинг :
     

Много добро обяснение на материала, както и отговаряне на възникналите въпроси. Благодаря за знанията!

Андрей
Гост

Доста добър лектор е Милан. Точен и ясен в обясненията на всеки въпрос, който някой имаx. Със сигурност ще се запиша и за следващият му курс.

Пенчо Райковски
Гост
Пенчо Райковски
Рейтинг :
     

Изключително интересен и практически насочен курс ! Невероятното отношение на лектора към всеки един курсист, прави този курс изключително добър избор , както за хора търсещи развитие в сферата , така и за хора търсещи обогатяване на познанията ! Като човек посещавал голям набор от други курсове , мога да гарантирам че нивото на курса и в частност на лектора Милан е сред най- добрите , ако не най – доброто !

Мария Иванова
Гост
Мария Иванова
Рейтинг :
     

Курсът беше изключително добре структуриран, добре поднесен от Милан така, че и хора с малко познания в сферата да могат да разберат, усвоят и прилагат основни подходи при пен – тестването. Въпреки, че курсът е интезивен, часовете през уикенда не са в тежест. Препоръчвам курса с две ръце, а лекторът си тежи на мястото!

Надежда Христова
Гост
Надежда Христова
Рейтинг :
     

Страхотен курс със страхотен лектор, който с всяка изминала лекция се убеждавах, колко много опит и знания има в сферата и най-вече – знае как да ги преподава! Дори хора с много малък досег в сферата (като мен самата) могат да разберат на пръв поглед сложните термини и операции, така като информацията е предоставена по много разбираем начин. Освен това, преподавателят е винаги насреща при нужда, дори и извън учебния план. Силно препоръчвам!

Владислав Христов
Гост
Владислав Христов
Рейтинг :
     

Невероятен лектор и много интересна за учене материя. Хареса ми, че се отдели толкова много време на практическата част. Освен наученото по време на курса получихме и много материали, които да помогнат за следващо наше развитие.

Pavel Staykov
Гост
Рейтинг :
     

Курса е страхотен, веднага като приключихме дори се записах и за нивото за напреднали. Записах се на курса като програмист, който иска да прави по сигурно апликации, но приключих като човек който си търси развитие в сферата на информационната сигурност. Благодаря много!

Георги Берков
Гост
Георги Берков
Рейтинг :
     

За курса – много и добре подбран материал. Има доста практически задачи и мисля, че ще е полезен за всеки в ИТ бранша.
За преподавателя – сериозен професионалист, който винаги е на среща за допълнителни разяснения.

Кирил Мирчев
Гост
Кирил Мирчев
Рейтинг :
     

Страхотен курс и великолепен преподавател. Препоръчвам на всеки, който има интерес към развитие в сферата на информационната сигурност, както и на всеки, който има интерес към обогатяване на общата си култура в материята.

Калоян Куртажов
Гост
Калоян Куртажов
Рейтинг :
     

Много добър баланс между информационна и практическа част. Самия лектор е с много голям опит и дори извън времето на провеждане на лекциите е на разположение за въпроси и помощ. Освен добра основа в областта човек си тръгва и огромен набор от информация и ресурси за да продължи да се развива в областта.