Penetration Testing and Information Security

Penetration Testing and Information Security

Penetration Testing and Information Security

Обект на курса:

Ц елта на курса е да предостави достатъчно практически и теоретични познания на курсистите, за да стартират кариера в сферата на информационната сигурност. Курсът е подходящ за хора, желаещи да се реализират като junior penetration tester, security operations center analyst, junior security administrator, endpoint security specialist, etc. Учебният материал предоставя много примери за добри практики в областта на информационната сигурност.

Курсът разглежда всички основни аспекти и области на информацинната сигурност като позволява на курсистите да навлезнат постепенно в тематиката.

За кого е предназначен

Курсът цели да надгради знанията на всеки IT професионалист без значение от конкретното поприще, в което човек е най-развит. Особено подходящ е за хора занимаващи се с quality assurance, програмиране или системна администрация, тъй като това е своеобразно надграждане на познанията в посока information security & penetration testing, което ще доведе до по-добре security тествани продукти, по-добро разработване на сигурен софтуер от програмистите и по-secure сървъри за системните администратори.

Не се изисква предишен опит в областта. От полза на курсистите би било познание за Linux операционни системи, но не е задължително. Изисква се силно желание за учене с цел обогатяване и усъвършенстване на вашите познания.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 14 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 7 седмици.

Поради есенцията на темата, занятията ще са предимно теоретични с много примери от реална работна среда, дискусии и анализи.

Практическата част ще се състои от групови и индивидуални задачи, част от които ще се извършват по време на курса, а други ще се подготвят като домашна работа. В края на курса ще има устен изпит и тест върху целия материал.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 750 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 450 лева и втора вноска 300 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Introduction to Information security

  Overview
  Risk assessment, incident response and information security policies
  Information security laws and standards
 2. Security in Linux

  Linux security best practices
  Introduction to Kali Linux
 3. Network fundamentals

  OSI model and most popular protocols
  Security of network devices (routers, switches, firewalls and IPS/IDS)
 4. Cryptography

  Cryptography concepts, encryption algorithms and cryptography tools
  Best practices how to defend against cryptographic attacks
 5. Network penetration testing

  Scanning networks (concepts, tools and technique)
  Enumeration
  Evading network security devices
 6. Malware

  Malware concepts
  Countermeasures

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Никола
Гост
Рейтинг :
     
Преди да започне курсът не знаех какво да очаквам. Това което знаех обаче, е че при нас няма особено много хора които да могат да преподават “Киберсигурност” и “Пентестинг”. Милан, разбира се оправда всичките ми очаквания. Той освен, че е един от най-добрите лектори с които съм се сблъсквал, също така е цялостно обогатена личност, по този начин успя да достъпи всеки един човек индивидуално когато преподаваше. Винаги щом съм му писал с въпроси извън лецкия абсолютно всеки път ми помагал, и то с доста подробности. Споделихме по време на курса с Милан ,че с групата имаме интерес към Mobile… Read more »
Ани
Гост
Рейтинг :
     

Много малко са хората, които могат да носят едновременно заряд, знания и подход, когато преподава.
A Mилан е един от тях!
Самият факт, че винаги след часовете се връщах и още от вратата исках да чета и упражнявам, а курса се провеждаше през уикенда…след дълга работна седмица е показателен.
Благодарна съм за възможността!

Bobby
Гост
Рейтинг :
     
Здравейте на всички, които четат това 🙂 Бих искала да споделя огромните си адмирации към Милан Велев, който води този курс. Милан е прекрасен човек, страхотен преподавател и има много добър подход към всеки курсист. По отношение на програмата, бих казала, че имах съмнения, че ще може да се мине през всички теми адекватно и да се направят упражнения, които да затвърдят тези знания, но бих искала да уверя всеки, че времето, лекционните теми и семинарните упражнения са напълни достатъчни за човек, който не притежава никакви или минамални познания по този топик! За мен това беше от изключително значени и… Read more »
Мартин Добрев
Гост
Мартин Добрев
Рейтинг :
     
Това е вторият ми курс в Прагматик и отново останах с много добро впечатление от начина на преподаване и цялостният обхват на материалите по темата. Независимо, че security penetration testing-а реално, е цяла отделна наука, за изключително кратко време успяхме да обхванем, както доста голяма част от нея, така и да навлезем в някои детайли. Препоръчително е за всички в IT сферата и за хора, които имат някакъв background. Милан Велев е изключително всеотдаен, компетентен по темата … и адски търпелив 🙂 . Той определено може да научи на много неща всеки, който има интерес към този доста “екзотичен” и… Read more »
Росен Георгиев
Гост
Росен Георгиев
Рейтинг :
     
Откровено казано бях леко скептичен към курсът преди да започне. Очаквах, че реално няма да бъде показвано достатъчно много или упражненията ще са малко. Радвам се да кажа, че бях сгрешил. Курсът е Отличен! Определено се минава пред всяка една фаза от Пенетрейшън тестингът с доста упражнения и разяснения. Без проблем човек, който има интерес може да започне да се занимава с penetration testing след завършване на курсът. Лекторът Милан Велев е един от най-добрите лектори в БГ, определено му се отдава това прозвище. Нямам никаква забележка към материала, упражненията, лектора и тн. След като споделихме с групата, че би… Read more »
Йордан Илиев
Гост
Йордан Илиев
Рейтинг :
     

Отличен курс. Научих много неща и в теорията и в практиката. Най-важното за мен – помогна ми да започна да изграждам една методология на работа, която съм сигурен, че ще ми е много полезна в бъдеще.

Зорница Тернева
Гост
Зорница Тернева
Рейтинг :
     

Много съм очарована от курса и преподаването на Милан! През цялото време той ни мотивираше и ни помагаше да напредваме с усвояването на материята. Преподаване на ниво! Препоръчвам този курс за всеки, който иска да изучава информационната сигурност и как да я тества, особено ако Милан ще е лектор! С нетърпение очаквам следващото ниво!

Иво Чипев
Гост
Рейтинг :
     

Изключително добре направена програма на курса. Много добър баланс между практика и теория, научих много нови неща. С нетърпение очаквам и advanced ниво 🙂

Анна Уолф
Гост
Рейтинг :
     

Това е третият ми курс в Прагматик, и както винаги, и лекторът, и материалът бяха на ниво. Мисля, че изградихме стабилни основи, на базата на които да продължим да учим. Дори и за тези, на които страстта не е Penetration Testing, курсът осигурява обща култура, задължителна за всеки професионалист в IT сектора.

Теодор Кирков
Гост
Теодор Кирков
Рейтинг :
     

Прекрасен курс, отварящ нови хоризонти за развитие и усъвършенстване. Много се радвам, че се запознах с лектора Милан Велев, който сподели с нас знанията си трупани с години. Курса определено е насочен изцяло за начинаещи хора и задава посоката, в която да се върви, за да се успее в усвояването на знанията и прилагането им на практика. С нетърпение очаквам да се организира следващото ниво на Penetration Testing. Определено Милан има още какво да сподели в тази посока със своите курсисти.