Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)

Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)

Penetration Testing and Information Security (Основно ниво)

Обект на курса:

Ц елта на курса е да предостави достатъчно практически и теоретични познания на курсистите, за да стартират кариера в сферата на информационната сигурност. Курсът е подходящ за хора, желаещи да се реализират като junior penetration tester, security operations center analyst, junior security administrator, endpoint security specialist, etc. Учебният материал предоставя много примери за добри практики в областта на информационната сигурност.

Курсът разглежда всички основни аспекти и области на информацинната сигурност като позволява на курсистите да навлезнат постепенно в тематиката.

За кого е предназначен

Курсът цели да надгради знанията на всеки IT професионалист без значение от конкретното поприще, в което човек е най-развит. Особено подходящ е за хора занимаващи се с quality assurance, програмиране или системна администрация, тъй като това е своеобразно надграждане на познанията в посока information security & penetration testing, което ще доведе до по-добре security тествани продукти, по-добро разработване на сигурен софтуер от програмистите и по-secure сървъри за системните администратори.

Не се изисква предишен опит в областта. От полза на курсистите би било познание за Linux операционни системи, но не е задължително. Изисква се силно желание за учене с цел обогатяване и усъвършенстване на вашите познания.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 14 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 7 седмици.

Поради есенцията на темата, занятията ще са предимно теоретични с много примери от реална работна среда, дискусии и анализи.

Практическата част ще се състои от групови и индивидуални задачи, част от които ще се извършват по време на курса, а други ще се подготвят като домашна работа. В края на курса ще има устен изпит и тест върху целия материал.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 750 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 450 лева и втора вноска 300 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Introduction to Information security

  Overview
  Risk assessment, incident response and information security policies
  Information security laws and standards
 2. Security in Linux

  Linux security best practices
  Introduction to Kali Linux
 3. Network fundamentals and Cryptography

  OSI model and most popular protocols
  Security of network devices (routers, switches, firewalls and IPS/IDS)
  Cryptography concepts, encryption algorithms and cryptography tools
  Best practices how to defend against cryptographic attacks
 4. Network penetration testing

  Scanning networks (concepts, tools and technique)
  Enumeration
  Evading network security devices
 5. Active Directory Attacks

  Overview and components
  Attacks - LLMNR Poisoning and Defenses, Capturing NTLMv2 hashes, SMB attacks and Defenses
 6. Malware

  Malware concepts
  Countermeasures

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Dimitar Asenov
Гост
Рейтинг :
     

За курсът по Информационна сигурност мога да кажа, че ме запали и да мисля за развитие в тази сфера, а всичко това съчетано с лекторът Милан Велев е просто черешката на тортата. Милан по такъв начин представя информацията, че само като го гледаш и си мислиш, че е супер лесно, а то не е така…:) е и затова след и преди лекциите имаше персонално обръщане на внимание и отделяне на толкова време, което е необходимо на всеки за да разбере. Чудесен курс и преподавател.
Успех на всички

Maya Vrangova
Гост

Страхотен курс и преподавател. Доста интересно и разбираемо беше поднесено всичко. Благодаря още един път, Милан. Научих много неща, които ще са ми полезни и в живота и в работата ми като QA. Препоръчвам за всеки, който иска да се развива и да учи нови неща.

Анелия Радкова
Гост
Анелия Радкова
Рейтинг :
     

Прекрасен курс! Лекторът Милан Велев е изключителен професионалист и преподавател. Предава материята с такава лекота, че всичко ти изглежда като приказка – интересно и завладяващо. Милан се отзоваваше винаги на моите въпроси, а те бяха безброй. Комуникацията с него беше бърза, лесна и много ефективна. Милан показва много практически неща, освен теорията, което направи курса изключително интересен и полезен. Курсът си заслужава на 100% всяка инвестиция на време и пари. Освен покритите теми в курса Милан ни предостави и допълнителни материали и ресурси. Препоръчвам курса на всеки с интереси в областта.

Митко Витанов
Гост
Митко Витанов
Рейтинг :
     

Големи благодарности към Милан за това,че успя да поднесе такова огромно количество непозната информация, по толкова увлекателен и достъпен начин,че дори и хора (като мен), които не са се сблъсквали с тази материя (в такива мащаби) се ентузиазирахме да учим и да се интересуваме по темата.

Горещо препоръчвам курса, за всеки който иска да придобие много добра основа за по-нататъшно развитие в областта на информационната сигрност.

Людмил Христов
Гост
Людмил Христов
Рейтинг :
     

Курсът и самият преподавате (Милан Велев) бяха на много високо ниво. Цялата предоставена информация беше направена така, че да бъде лесно смилаема. Самите практически упражнения покриха целият взет
по време на лекциите материал. Милан Велев беше не само на разположение по време на занятията, но отговаряше на въпроси и извън тях. Като цяло препоръчвам този курс на всеки, който има желание да се развива в областта на Penetration Testing-a и сигурността в информационните технологии.

Иван Фингаров
Гост
Иван Фингаров
Рейтинг :
     

Страхотен курс! Практическата му насоченост ще е от полза на всеки.
Когато от Прагматик го пуснаха като нов, изчаках да мине една група, за да видя каква ще е обратната връзка – все още една и съща! Безупречен лектор в лицето на Милан. Човек разбиращ страшно много от това, с което се занимава. На толкова увлекателно водене на курс скоро не бях попадал – не разбрах кога минаха 2 месеца.
Получихме страшно много препоръки, инструменти и полезни линкове, както по време на самия курс, така и след приключването му.
Горещо препоръчвам на всеки.

Ивелин Пейчев
Гост
Ивелин Пейчев
Рейтинг :
     

Страхотен курс със страхотен преподавател. Всички теми са разработени и обяснени до най-малкия детайл. Милан винаги помага и се отзовава на всяко запитване или проблем, просто уникален преподавател. Нистина надмина всичките ми очаквания, даде ми много знания и ме запали да продължа да се интересувам от тази материя. С две ръце препоръчвам за всеки, който има интерес в тази насока. Няма да съжалявате нито за миг.

Никола
Гост
Рейтинг :
     
Преди да започне курсът не знаех какво да очаквам. Това което знаех обаче, е че при нас няма особено много хора които да могат да преподават “Киберсигурност” и “Пентестинг”. Милан, разбира се оправда всичките ми очаквания. Той освен, че е един от най-добрите лектори с които съм се сблъсквал, също така е цялостно обогатена личност, по този начин успя да достъпи всеки един човек индивидуално когато преподаваше. Винаги щом съм му писал с въпроси извън лецкия абсолютно всеки път ми помагал, и то с доста подробности. Споделихме по време на курса с Милан ,че с групата имаме интерес към Mobile… Read more »
Ани
Гост
Рейтинг :
     

Много малко са хората, които могат да носят едновременно заряд, знания и подход, когато преподава.
A Mилан е един от тях!
Самият факт, че винаги след часовете се връщах и още от вратата исках да чета и упражнявам, а курса се провеждаше през уикенда…след дълга работна седмица е показателен.
Благодарна съм за възможността!

Bobby
Гост
Рейтинг :
     
Здравейте на всички, които четат това 🙂 Бих искала да споделя огромните си адмирации към Милан Велев, който води този курс. Милан е прекрасен човек, страхотен преподавател и има много добър подход към всеки курсист. По отношение на програмата, бих казала, че имах съмнения, че ще може да се мине през всички теми адекватно и да се направят упражнения, които да затвърдят тези знания, но бих искала да уверя всеки, че времето, лекционните теми и семинарните упражнения са напълни достатъчни за човек, който не притежава никакви или минамални познания по този топик! За мен това беше от изключително значени и… Read more »