Програмиране с Java (Основно ниво)

Програмиране с Java (Основно ниво)

Програмиране с Java (Основно ниво)

Обект на курса

Ц елта на курса е да запознае аудиторията с Java и да даде основни познания по самия език. Също така да представи добри практики за планиране и реализация на софтуер независимо от използваните технологии.

Ще се разгледат основите на езика Java, като синтаксис, както и така наречения JFC(Java Foundation Classes) и класовете използвани за многонишкови приложения.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с минимални или никакви познания в сферата на софтуерната разработка. Целта на този курс е да даде на един начинаещ необходимите познания и умения, с които би могъл да потърси работа като Junior Java програмист.

Въпреки че курсът се преподава на български език, е добре курсистите да имат добро ниво на английски. Това в последствие ще им помогне при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 18 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 9 седмици. След всяко занятие ще има домашна работа, която е задължителна. След края на курса ще има изпит.

Занятията ще са смесени (лекции и упражнения) поради практическата насоченост на материала.
В края на курса ще бъде проведен и тест върху материала на целия курс.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 400 лева и втора вноска 250 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Java, how it all works

  Lectors introduction and course goals
  JVM basics
  what’s .java
  what’s .class
  Sample "Hello world" application
 2. Exceptions

  Types of exceptions
  Handling multiple exceptions
  try-with-resource
  Best practices
 3. Generics and Collections

  Generics basics
  Generic with wildcards
  Generics best practices
  Collection(s), Set and List
  What are Maps
  Working with iterators
  Utility classes
  Best practices
 4. Working with files

  JavaIO classes and interfaces
  java.io.File
  java.nio
 5. Introduction to Java GUI : Swing

  What is Abstract Window Toolkit
  What is Swing and Swing Architecture
  Control fundamentals
  Events and layouts
  Practical examples
 6. Lambdas and Stream API

  Functional interfaces
  Default methods
  Method references
  Stream API
  Optional type
 7. Practical exam

  An exercise covering all the topics taught during the course

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Момчил Петков
Гост
Момчил Петков
Java course Пламен Терзиев Здравейте и аз изкарах курса по Java при Пламен Терзиев. Определено ми помогна да доразвия и натрупам стабилни базови познания в програмирането. Курсът като цяло беше кратък, но наблегнахме на наистина важните неща и смятам, че Пламен успя да ни ги предаде доста изчерпателно и разбираемо. Имаше и само практически насочени занаятия, които според мен са много важни за по-добро усвояване на материала. Пламен винаги отговаряше бързо на въпросите ми, които изпращах по мейл и ми даваше изчерпателен feedback на домашните. Препоръчвам курса на хора, които имат никаква или някаква бегла представа от програмиране, защото той… Read more »
Дейвид Иванов
Гост
Дейвид Иванов

Здравейте.Изкарах курса по Java програмиране при Пламен Терзиев.Въпреки ограниченото време, той успя да покаже най доброто от себе си и ни научи на адски много полезни неща, които определено ще помогнат за бъдеще.Адски съм доволен.Препоръчвам!!!

Александър Димитров
Гост
Александър Димитров

Здравейте, изкарах курса на Прагматик по Java програмиране при Пламен Терзиев. Въпреки големия обем материал който трябва да се научи за малко време, Пламен ни помогна за кратко време да влезем “навътре” в материала. Отговаряше ни на всяко едно запитване от наша страна без значение дали е по време на курс или през другото време, дори и в късните часове когато сме имали запитване той ни отговаряше и ни помагаше. Доволен съм от курса, бих го препоръчал на познати и приятели. Благодаря на Пламен Терзиев, както и на екипа на Прагматик.

Христо Крачунов
Гост
Христо Крачунов

Здравейте, изкарах курса при Пламен Терзиев и мога да кажа, че ми беше много полезно. Въпреки ограниченото време и многото материал, Пламен успя да ни предаде много полезни знания, които несъмнено ще са ми от полза в бъдещото реализиране.

Стефан Вадев
Гост
Стефан Вадев
Java Course Здравейте, изкарах курса на Прагматик по Java програмиране от ноември до февруари при Петър Манолов. Бил съм на много други курсове по различни дисциплини но не съм срещал такова отношение – Петър беше с нас и ни помагаше винаги когато имахме нужда – било то на курса или извън него (През форума, по скайп). Освен това курса ни даде пълния фундамент от знания, които са ни необходими за Junior Developer, остана само да си ги затвърдим, което вече се случи. Всеки урок беше допълнен с практическо домашно към него. Научихме се и на теam work – събирахме се… Read more »
Антоан Русинов
Гост
Антоан Русинов

Здравейте, прагматиковци!
Искам да благодаря на целият екип за безкомпромисната работа и отдаденост. Това беше един найстина амбициозен курс, който за мен беше от съществено значение! Преподавателите са винаги усмихнати и позитивни. Винаги сте насреща ако имате нужда от помощ! Винаги дават всичко от себе си и найстина постигат резултати! Една академия, в която намираш много приятели и неусетно набавяш практически и реални към ден днешен знания, такива каквито се изискват на пазара 🙂

Благодаря Ви 🙂

Желая ви успех!