Програмиране с Java (Основно ниво)

Програмиране с Java (Основно ниво)

Програмиране с Java (Основно ниво)

Обект на курса

Ц елта на курса е да запознае аудиторията с Java и да даде основни познания по самия език. Също така да представи добри практики за планиране и реализация на софтуер независимо от използваните технологии.

Ще се разгледат основите на езика Java, като синтаксис, както и така наречения JFC(Java Foundation Classes) и класовете използвани за многонишкови приложения.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с минимални или никакви познания в сферата на софтуерната разработка. Целта на този курс е да даде на един начинаещ необходимите познания и умения, с които би могъл да потърси работа като Junior Java програмист.

Въпреки че курсът се преподава на български език, е добре курсистите да имат добро ниво на английски. Това в последствие ще им помогне при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 17 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 9 седмици. След всяко занятие ще има домашна работа, която е задължителна. След края на курса ще има изпит.

Занятията ще са смесени (лекции и упражнения) поради практическата насоченост на материала.
В края на курса ще бъде проведен и тест върху материала на целия курс.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 350 лева и втора вноска 300 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Java, how it all works

  Lectors introduction and course goals
  JVM basics
  what’s .java
  what’s .class
  what’s a classloader
  what’s a jar file
 2. Control Statements

  Java loops (while/ do – while / for / for-each )
  Break / continue
  If / else /, Switch–case
  Try with resource
  Annotations
  Static imports
 3. Exception handling

  Exception handling fundamentals
  Types of exceptions
  Handling multiple exceptions
  Best practices
 4. Generics and data structures

  Generics basics
  Generic with wildcards
  Generics best practices
  Collection(s), Set and List
  What are Maps
  Working with iterators
  Utility classes
  Best Practices
 5. Working with Files

  java.io classes and interfaces
  try-with-resource
  java.io.File
  java.nio
 6. Team based project

  Time to code with rest of the team under the instructor’s guidance
 7. Introduction to Java GUI : Swing

  What is Abstract Window Toolkit
  What is Swing and Swing Architecture
  Control fundamentals
  Events and Layouts
 8. Lambda Expressions

  Functional interfaces
  Default methods
  Method references
  Streaming API
  Optional type
 9. Finishing The Example Project

  Adding the finishing touch to the group project
  Discussion what went wrong, what went good. What did we learn by building a proper java project
 10. Final Exam

  Practical exam
  An exercise covering all the topics taught during the course

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Андрег Гегов
Гост
Андрег Гегов
Рейтинг :
     

Курсът беше много полезен, Пламен е търпелив преподавател и отговаря на всички въпроси по достатъчно пъти, за да може да ти стане ясно. Препоръчвам го на всеки начинаещ.

Иван Радев
Гост

Изключително полезен курс ! Благодарение на практическата насоченост бързо се усвояват основните положения ! Поздравления и благодарности на Пламен Терзиев за провеждането на курса и за това, че винаги беше на разположение за възникналите въпроси !

Мартин Иванов
Гост
Мартин Иванов

Програмата на курса е с много добър баланс между обема на материала и интензивността във времето.
Няма да повтарям суперлативите на колегите преди мен относно качествата на Пламен – всички са верни. Бих добавил само, че той съчетава отличните си познания и богат практически опит с таланта на учител, което го прави отличен преподавател както за начинаещи, така и за по-напреднали студенти.

Силно препоръчвам този курс на всеки, който иска да навлезе бързо и качествено в света на Java и на програмирането като цяло!

Иван Атанасов
Гост
Иван Атанасов
Цялостна оценка след курса Курсът по Java е изключително полезен за хора, нямащи опит с програмиране или дори такива, които имат начален, но и пропуски в знанията си. Пламен е изключително ерудиран лектор, представящ сложен технически материал с думи “прости”, след които “невъзможният” код се превръща във възможен и разбираем. С писане на домашни и присъстия на лекции това е перфектен курс за начало на IT кариера. Поздравления за екипа и отзивчивостта. Единствената ми забележка е свързана с лекцията за Collections(), и по-точно – продължителността й. Според мен е добре да се разшири още малко заради обема на материала. Всичко… Read more »
Михаел Мушков
Гост
Михаел Мушков

Страхотен курс, страхотен екип. Огромни благодарности на Пламен – страхотен лектор. За човек, който тепърва влиза в програмирането получих невероятен старт и основни познания. Силно препоръчвам.

Мартин Контилов
Гост
Мартин Контилов
Ревю Първо бих искал да изкажа огромната си благодарност към екипа на Прагматик и Пламен Терзиев в частност за прекрасния курс. Всяка лекция беше полезна и за краткото време (~2 месеца) успях да науча изключително много полезни неща. Самият курс е структуриран много добре и ако сте начинаещ няма да имате затруднения да следвате материала, стига разбира се след всяка лекция да си правите упражненията и да си четете. Ако не сте начинаещ и вече имате познания по други езици за програмиране първите няколко лекции ще ви сторят лесни, но ви препоръчвам да не се отказвате рано, понеже материалът се… Read more »
Петя Миховска
Гост
Петя Миховска
Java course Здравейте, изкарах курса по Java при Пламен Терзиев. Въпреки наистина краткия период на провеждането му, Пламен успя да ни помогне да натрупаме стабилни основни познания в областта. До сега, не бях се занимавала с програмиране и искам да ви кажа, че този курс е перфектен, както за хора с някакви познания, така и за тези като мен, които са нови в тази сфера. Въпреки кратката продължителност на курса, Пламен успя да ни преведе през един доста значителен като обем материал. Винаги отговаряше на всички наши въпроси много изчерпателно. За всяко едно домашно имахме бърз и подробен feedback. Ще… Read more »
Момчил Петков
Гост
Момчил Петков
Java course Пламен Терзиев Здравейте и аз изкарах курса по Java при Пламен Терзиев. Определено ми помогна да доразвия и натрупам стабилни базови познания в програмирането. Курсът като цяло беше кратък, но наблегнахме на наистина важните неща и смятам, че Пламен успя да ни ги предаде доста изчерпателно и разбираемо. Имаше и само практически насочени занаятия, които според мен са много важни за по-добро усвояване на материала. Пламен винаги отговаряше бързо на въпросите ми, които изпращах по мейл и ми даваше изчерпателен feedback на домашните. Препоръчвам курса на хора, които имат никаква или някаква бегла представа от програмиране, защото той… Read more »
Дейвид Иванов
Гост
Дейвид Иванов

Здравейте.Изкарах курса по Java програмиране при Пламен Терзиев.Въпреки ограниченото време, той успя да покаже най доброто от себе си и ни научи на адски много полезни неща, които определено ще помогнат за бъдеще.Адски съм доволен.Препоръчвам!!!

Александър Димитров
Гост
Александър Димитров

Здравейте, изкарах курса на Прагматик по Java програмиране при Пламен Терзиев. Въпреки големия обем материал който трябва да се научи за малко време, Пламен ни помогна за кратко време да влезем “навътре” в материала. Отговаряше ни на всяко едно запитване от наша страна без значение дали е по време на курс или през другото време, дори и в късните часове когато сме имали запитване той ни отговаряше и ни помагаше. Доволен съм от курса, бих го препоръчал на познати и приятели. Благодаря на Пламен Терзиев, както и на екипа на Прагматик.