Програмиране с Java (Основно ниво)

Програмиране с Java (Основно ниво)

Програмиране с Java (Основно ниво)

Обект на курса

Ц елта на курса е да запознае аудиторията с Java и да даде основни познания по самия език. Също така да представи добри практики за планиране и реализация на софтуер независимо от използваните технологии.

Ще се разгледат основите на езика Java, като синтаксис, както и така наречения JFC(Java Foundation Classes) и класовете използвани за многонишкови приложения.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с минимални или никакви познания в сферата на софтуерната разработка. Целта на този курс е да даде на един начинаещ необходимите познания и умения, с които би могъл да потърси работа като Junior Java програмист.

Въпреки че курсът се преподава на български език, е добре курсистите да имат добро ниво на английски. Това в последствие ще им помогне при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 18 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 9 седмици. След всяко занятие ще има домашна работа, която е задължителна. След края на курса ще има изпит.

Занятията ще са смесени (лекции и упражнения) поради практическата насоченост на материала.
В края на курса ще бъде проведен и тест върху материала на целия курс.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 400 лева и втора вноска 250 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Java, how it all works

  Lectors introduction and course goals
  JVM basics
  what’s .java
  what’s .class
  Sample "Hello world" application
 2. Exceptions

  Types of exceptions
  Handling multiple exceptions
  try-with-resource
  Best practices
 3. Generics and Collections

  Generics basics
  Generic with wildcards
  Generics best practices
  Collection(s), Set and List
  What are Maps
  Working with iterators
  Utility classes
  Best practices
 4. Working with files

  JavaIO classes and interfaces
  java.io.File
  java.nio
 5. Introduction to Java GUI : Swing

  What is Abstract Window Toolkit
  What is Swing and Swing Architecture
  Control fundamentals
  Events and layouts
  Practical examples
 6. Lambdas and Stream API

  Functional interfaces
  Default methods
  Method references
  Stream API
  Optional type
 7. Practical exam

  An exercise covering all the topics taught during the course

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Надя Михайлова
Гост
Надя Михайлова
Рейтинг :
     

Един полезен курс воден от страхотен и всеотдаен преподавател. Програмата на курса е доста богата на теми, които са достатъчни да навлезете в света на Java с пълна пара. Най-големият плюс на този курс е Пламен, който съумява да предаде материала по достъпен начин така че дори и човек, който няма представа от програмиране да го разбере. Лично на мен, ми допадна това, че дава примери от неговия личен опит, стреми се да информира за последните новости в Java както и че дава градивна обратна връзка по отношение на домашните работи. Едно голямо благодаря!

Иван Петков
Гост
Иван Петков
Рейтинг :
     

Лично за мен курса е много, много добър.
Пламен обяснява всичко доста подробно и наистина сложните теми на пръв поглед след неговите обяснения стават доста разбираеми. Другото, което ми направи много добро впечатление, че дава доста подробен feedback относно домашните, което за мен беше супер полезно. Винаги, когато го питаш е готов да ти помогне и ти отговаря доста подробно. Препоръчвам курса!

Жива Тошева
Гост
Жива Тошева
Рейтинг :
     
Пламен е страхотен преподавател, който е успял да структурира курса по систематизиран и изключително полезен начин. Всяка една тема преминава плавно в следващата, а на всяка лекция има и много допълнителни обяснения, който допълват презентациите идеално. Избраните от Пламен домашни и проекти са практически насочени и включват всеки един елемент, който трябва да се знае задължително. Проверката им винаги беше точна и с насоки къде са грешките или как може да се подобри кода. Препоръчвам на всеки, който иска да научи качествено основите на Java, да се запише на курса, да учи дадените материали и да задава много въпроси, на… Read more »
Андрег Гегов
Гост
Андрег Гегов
Рейтинг :
     

Курсът беше много полезен, Пламен е търпелив преподавател и отговаря на всички въпроси по достатъчно пъти, за да може да ти стане ясно. Препоръчвам го на всеки начинаещ.

Иван Радев
Гост

Изключително полезен курс ! Благодарение на практическата насоченост бързо се усвояват основните положения ! Поздравления и благодарности на Пламен Терзиев за провеждането на курса и за това, че винаги беше на разположение за възникналите въпроси !

Мартин Иванов
Гост
Мартин Иванов

Програмата на курса е с много добър баланс между обема на материала и интензивността във времето.
Няма да повтарям суперлативите на колегите преди мен относно качествата на Пламен – всички са верни. Бих добавил само, че той съчетава отличните си познания и богат практически опит с таланта на учител, което го прави отличен преподавател както за начинаещи, така и за по-напреднали студенти.

Силно препоръчвам този курс на всеки, който иска да навлезе бързо и качествено в света на Java и на програмирането като цяло!

Иван Атанасов
Гост
Иван Атанасов
Цялостна оценка след курса Курсът по Java е изключително полезен за хора, нямащи опит с програмиране или дори такива, които имат начален, но и пропуски в знанията си. Пламен е изключително ерудиран лектор, представящ сложен технически материал с думи “прости”, след които “невъзможният” код се превръща във възможен и разбираем. С писане на домашни и присъстия на лекции това е перфектен курс за начало на IT кариера. Поздравления за екипа и отзивчивостта. Единствената ми забележка е свързана с лекцията за Collections(), и по-точно – продължителността й. Според мен е добре да се разшири още малко заради обема на материала. Всичко… Read more »
Михаел Мушков
Гост
Михаел Мушков

Страхотен курс, страхотен екип. Огромни благодарности на Пламен – страхотен лектор. За човек, който тепърва влиза в програмирането получих невероятен старт и основни познания. Силно препоръчвам.

Мартин Контилов
Гост
Мартин Контилов
Ревю Първо бих искал да изкажа огромната си благодарност към екипа на Прагматик и Пламен Терзиев в частност за прекрасния курс. Всяка лекция беше полезна и за краткото време (~2 месеца) успях да науча изключително много полезни неща. Самият курс е структуриран много добре и ако сте начинаещ няма да имате затруднения да следвате материала, стига разбира се след всяка лекция да си правите упражненията и да си четете. Ако не сте начинаещ и вече имате познания по други езици за програмиране първите няколко лекции ще ви сторят лесни, но ви препоръчвам да не се отказвате рано, понеже материалът се… Read more »
Петя Миховска
Гост
Петя Миховска
Java course Здравейте, изкарах курса по Java при Пламен Терзиев. Въпреки наистина краткия период на провеждането му, Пламен успя да ни помогне да натрупаме стабилни основни познания в областта. До сега, не бях се занимавала с програмиране и искам да ви кажа, че този курс е перфектен, както за хора с някакви познания, така и за тези като мен, които са нови в тази сфера. Въпреки кратката продължителност на курса, Пламен успя да ни преведе през един доста значителен като обем материал. Винаги отговаряше на всички наши въпроси много изчерпателно. За всяко едно домашно имахме бърз и подробен feedback. Ще… Read more »