Frontend JavaScript

Frontend JavaScript

Frontend JavaScript

Обект на курса

Ц елта на курса е да запознае аудиторията с основните технологии използвани в разработката на уеб приложения с JavaScript. Също така да представи добри практики за планиране и реализация на софтуер, независимо от използваните технологии. След завършване на курса се предполага, че всеки курсист ще притежава основни познания и умения за създаване и поддръжка на модерни уеб страници и приложения. Няма да се използват Node.js или други сървърно базирани JavaScript среди.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с минимален опит в програмирането. Подходящ е и за хора, които работят вече в сферата, но искат да разширят кръгозора си от знания. Изискват се основни познания по HTML и CSS. Въпреки, че курсът се преподава на български език, е добре курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне за по-бързото усвояване на знания, по-нататъшното им развитие и намиране на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 18 лекции, всяка с продължителност 3 часа, два пъти седмично. Занятията ще са смесени (лекции и упражнения) поради практическата насоченост на курса.

Оценяване

На курсистите ще се задават задачи за домашна. Също така курсистите ще трябва да разработят проект, който да представят в края на курса.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 400 лева и втора вноска 250 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Въведение

  Представяне на курса
  Основни технологии и архитектури
  Полезни инструменти
  Еволюция на уеб и JavaScript
 2. JavaScript 101

  Използване на JavaScript в браузъра
  Синтаксис и семантика
  Литерали и променливи, видимост на променлива
  Типове данни
 3. Цикли

  Цикли с предусловие и след условие
  Цикъл по брояч
  Цикли за обхождане
 4. Масиви – едномерни, двумерни, многомерни
  Вградени обект и работа с тях
  Филтриране, търсене и сортиране
 5. Функции

  Повторно използваеми парчета код
  Извикване, дефиниране и работа с функции
  Функциите като променливи
  Immediately Invoked Function Expression (IIFE)
 6. Стрингове

  Примитивен тип
  Обектът стринг
  Ескейпинг
  Дефиниране и използване на регулярни изрази
 7. ООП основи

  JSON
  Създаване на собствени обекти
  Функции за създаване на обекти
 8. ООП продължение

  Дефиниране на класове
  Конструктори
  Полета с данни и методи
 9. ООП продължение

  Наследяване
  Полиморфизъм
  Енкапсулация
  Абстракция
  Прототип на обект
 10. DOM модел

  Основи на DOM модела
  Манипулиране на елементи
 11. Събития

  Видове събития
  Прихващане на събития
  Event Flow
 12. jQuery

  Представяне на jQuery
  Манипулации на DOM

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Ивайла Стоянова
Гост
Ивайла Стоянова
Рейтинг :
     

Преподавателя определено има опит в това което преподава и дава практически съвети и споделя неговия личен опит! Препоръчвам на желаещите да се запишат курса да не пренебрегват домашните и да си отделят допълнително време поне 3 часа седмично за домашни, аз лично не успях да го направя, но пак курса ми беше полезен да науча правила по който работи езика.

Калоян Крумов
Гост
Калоян Крумов
high level web standards Огромни благодарности на екипа на Pragmatic и най вече на лектора ни Стилиян Иванов. Материалът, който се преподава и учи, е по последните стандарти на W3C и MDN (все пак правим сайтове, които искаме да работят и в бъдеще). Съответно строго се забранява използването на остарели модели на писане на код. Няма как да избягаш, защото на всеки курсист се обръща внимание и му се дават препоръки за най – добрия начин как да направи домашното или проекта си. Нивото и темпото на учене зависи от самия курсист. Богатият набор от ресурси са на твое разположение… Read more »
Божана Армянова
Гост
Божана Армянова
Започнах с основни познания по HTML и CSS и нулеви по JavaScript. След завърване на курса заявявам смело, че спокойно мога да изградя web страница. Наистина научих много. Разбира се, имам още много да уча, но благодарение на този курс (най-вече на Стилиян Иванов) вече имам солидни основи. Предимства: – Преподавател с голям опит, който работи в областта и се интересува от последните тенденции в разработката на web. – Малка група. Обръща се внимание на всеки. – Изготвяне на проект, който може да послужи за бъдещо портфолио. Препоръки: – Направете курса с 1-2-3 лекции по-дълъг. JavaScript има нужда от една… Read more »