DevOps

DevOps

DevOps

Обект на курса:

Целта на курса е да предостави достатъчно практически и теоретични познания на курсистите, за да стартират кариера в сферата на софтуерната разработка, като DevOps инженери. Курсът е подходящ за хора, желаещи да се реализират, като Junior DevOps engineers, Operation Engineers, Cloud Engineers и т.н. Учебният материал предоставя много примери за добри практики в областта на подпомагане на екипите разработващи софтуерни решения.
Курсът разглежда всички основни аспекти и области на DevOps задълженията, като позволява на курсистите да навлезнат постепенно в тематиката.

За кого е предназначен

Курсът цели да надгради знанията на всеки IT професионалист без значение от конкретното поприще, в което човек е най-развит. Особено подходящ е за хора занимаващи се с Quality Assurance, Програмиране или Системна Администрация, тъй като това е своеобразно надграждане на познанията в посока DevOps, което ще доведе до по-добра синхронизация между екипите, бързо и прозрачно тестване, изцяло автоматизиране на работния процес, повишаване на приходите посредством по-бързо пускане на решението в работна среда, както и изграждане на стабилна и сигурна инфраструктура съобразена с добрите практики.

Не се изисква предишен опит в областта. От полза на курсистите би било познание за Linux операционни системи, но не е задължително. Изисква се силно желание за учене с цел обогатяване и усъвършенстване на вашите познания.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 26 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 13 седмици.

Поради есенцията на темата, занятията ще са предимно теоретични с много практически примери от реална работна среда, дискусии и анализи.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Практическата част ще се състои от групови и индивидуални задачи, част от които ще се извършват по време на курса, а други ще се подготвят, като домашна работа. В края на курса ще има проект, който трябва да бъде завършен за определено време и по преценка на лектора се установява резултата.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1950 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 3 х 650 лева в началото на всеки от месеците в курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Introduction to DevOps

  Overview 
  Introduction to DevOps and CI/CD
  Getting to know Agile, Scrum, Lean, Kanban and Waterfall
 2. Introduction to Linux

  Linux fundamentals
  Getting to know the OS
  Basic commands
 3. Advanced Linux

  Systemd
  Kernel architecture and tunables
 4. Terraform

  Introduction to IaC
 5. AWS Introduction

  Getting to know Amazon Web Services
 6. AWS Deep dive

  Dive into ECS, VPC and S3

Попълнете формата за препоръки и впечатления

13 Препоръки и впечатления за "DevOps"

avatar
най-нови най-стари
Лъчезар Шипаров
Гост
Лъчезар Шипаров
Рейтинг :
     
За първи път видях Ники Ваклинов като гост-лектор в друг курс от Прагматик. Тогава ни показа много “яки” работи на линукс и отговаряше на всички любознателни курсанти. Личеше си, че го прави от удоволствие и ми направи отлично впечатление. След това разбрах, че ще има курс при него за DevOps и бях решен да го изкарам. Самият курс беше много добре структуриран и обхващаше най-важните неща за един, дори не Junior, а Regular DevOps. Това, което най-много ми хареса, беше че той наблягаше на важните детайли, предъвквахме ги отново и отново. Завършвахме лекциите с тях и на следващата ги преговаряхме… Read more »
Златин Етимов
Гост
Златин Етимов
Рейтинг :
     

Лекторът, Ники Ваклинов е страхотен! Има много добър подход към обучаващите се и винаги е готов да измине тази extra mile за да може всеки от нас да получи максимално това, за което е дошъл. Представя информацията по достъпен начин дори и за хора, които са извън тази сфера. Курса е наистина много полезен и ще даде знания и изгради основи по много актуални апликации и сървиси. Препоръчвам го на всеки, който иска да трупа опит в тази сфера!

Йордан Димитров
Гост
Йордан Димитров
Рейтинг :
     

Курса, който мисля е и единствен по рода си в България, беше изключително добре структуриран и изчерпателен.
Ники Ваклинов като лектор преподава разбираемо и старателно, а не просто да се минава през материала – личи си че му доставя удоволствие. Изключително добро впечатление ми направи, че е готов да отдели на всеки време и след занятия , стига човека отсреща да има желание.

Бих посетил отново курс при Ники без да се замисля. За мен бе удоволствие!

Поздрави,
Йордан