DevOps

DevOps

DevOps

Обект на курса:

Целта на курса е да предостави достатъчно практически и теоретични познания на курсистите, за да стартират кариера в сферата на софтуерната разработка, като DevOps инженери. Курсът е подходящ за хора, желаещи да се реализират, като Junior DevOps engineers, Operation Engineers, Cloud Engineers и т.н. Учебният материал предоставя много примери за добри практики в областта на подпомагане на екипите разработващи софтуерни решения.
Курсът разглежда всички основни аспекти и области на DevOps задълженията, като позволява на курсистите да навлезнат постепенно в тематиката.

За кого е предназначен

Курсът цели да надгради знанията на всеки IT професионалист без значение от конкретното поприще, в което човек е най-развит. Особено подходящ е за хора занимаващи се с Quality Assurance, Програмиране или Системна Администрация, тъй като това е своеобразно надграждане на познанията в посока DevOps, което ще доведе до по-добра синхронизация между екипите, бързо и прозрачно тестване, изцяло автоматизиране на работния процес, повишаване на приходите посредством по-бързо пускане на решението в работна среда, както и изграждане на стабилна и сигурна инфраструктура съобразена с добрите практики.

Не се изисква предишен опит в областта. От полза на курсистите би било познание за Linux операционни системи, но не е задължително. Изисква се силно желание за учене с цел обогатяване и усъвършенстване на вашите познания.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 23 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 11 седмици.

Поради есенцията на темата, занятията ще са предимно теоретични с много практически примери от реална работна среда, дискусии и анализи.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Практическата част ще се състои от групови и индивидуални задачи, част от които ще се извършват по време на курса, а други ще се подготвят, като домашна работа. В края на курса ще има проект, който трябва да бъде завършен за определено време и по преценка на лектора се установява резултата.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1000 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 600 лева и втора вноска 400 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Introduction to DevOps

  Overview 
  Introduction to DevOps and CI/CD
  Getting to know Agile, Scrum, Lean, Kanban and Waterfall
 2. Introduction to Linux

  Linux fundamentals
  Getting to know the OS
  Basic commands
 3. Advanced Linux

  Systemd
  Getting to know the Kernel architecture and processes
 4. AWS Introduction

  Getting to know Amazon Web Services

Попълнете формата за препоръки и впечатления

9 Препоръки и впечатления за "DevOps"

avatar
най-нови най-стари
Александър Ангелов
Гост
Александър Ангелов
Рейтинг :
     

Страхотен курс, останах много доволен.
Научих страшно много неща от Николай Ваклинов, който преподава със страшен ентусиазъм и професионализъм.
Няма нищо излишно в този курс и всяка една лекция е поднесета така, че
материала да бъде добре разбран и приложен в бъдеще.

Получих и доста практични съвети за работата с тези технологии,подготовката за интервюта
и насоки как и на какво да обърна внимание, за да се развия професионално.

Според мен курса е напълно достатъчен за подготовка и намиране на работа като Junior DevOps.

Благодаря ти Ники!

Поздрави,
Алекс

Десислава
Гост
Рейтинг :
     

Много съм доволна от курса, Ники е голям професионалист и обясни и предаде материала с желание и по възможно най-лесния и достъпен за всеки начин. Препоръчвам курса с две ръце.

Владимир Господинов
Гост
Владимир Господинов
Рейтинг :
     

Това е едно невероятно приключение, което ще остави следа във всеки!
Николай Ваклинов ще ви заплени и държи будни от началото до края на курса.
Имах високи очаквания, но останах приятно изненадан, че те бяха надминати.
Започнете курса с базови познания и ще сте готови да посрещнете предизвикателството на DevOps вселената в края му.
Да започнете този курс, ще се окаже едно от най-добрите и правилни решения, които сте взели, но това ще остава на вас да прецените!

Денислав Веизов
Гост
Денислав Веизов
Рейтинг :
     

Курсът покри всичките ми очаквания! Ясно е, че основният компонент на всяко едно обучение е човекът, който поднася информацията. Добър преподавател, в комбинация с добра програма, трудно се намира, но тук имаме и двете. Николай Ваклинов е един от най-добрите лектори, които съм срещал. Още след първата лекция става ясно, че човекът наистина има много опит и най-важното, иска да го предаде. Силно препоръчвам на всички, които искат да се занимават с DevOps, да се ориентират към този курс !

Крум Груев
Гост

Огромни благодарности Ники! Курсът беше повече от изчерпателен и базата от знания, които придобихме смело мога да твърдя, че са повече от достатъчни за професионално развитие в сферата. Ентусиазмът на Ники, с който преподава е способен да запали всеки един по DevOps културата както и техническата част в тази сфера. Нещата се обясняват много добре с прекрасни примери и практическата подготовка е доста силна! Горещо препоръчвам, и благодаря!

Любомир Георгиев
Гост
Любомир Георгиев
Рейтинг :
     

Ники, искрено благодаря за прекрасно поднесената информация. Останах безкрайно впечатлен от лекотата и вниманието, с което поднесе всяка една част от този курс.
Поздравления и адмирации!

Лъчезар Шипаров
Гост
Лъчезар Шипаров
Рейтинг :
     
За първи път видях Ники Ваклинов като гост-лектор в друг курс от Прагматик. Тогава ни показа много “яки” работи на линукс и отговаряше на всички любознателни курсанти. Личеше си, че го прави от удоволствие и ми направи отлично впечатление. След това разбрах, че ще има курс при него за DevOps и бях решен да го изкарам. Самият курс беше много добре структуриран и обхващаше най-важните неща за един, дори не Junior, а Regular DevOps. Това, което най-много ми хареса, беше че той наблягаше на важните детайли, предъвквахме ги отново и отново. Завършвахме лекциите с тях и на следващата ги преговаряхме… Read more »
Златин Етимов
Гост
Златин Етимов
Рейтинг :
     

Лекторът, Ники Ваклинов е страхотен! Има много добър подход към обучаващите се и винаги е готов да измине тази extra mile за да може всеки от нас да получи максимално това, за което е дошъл. Представя информацията по достъпен начин дори и за хора, които са извън тази сфера. Курса е наистина много полезен и ще даде знания и изгради основи по много актуални апликации и сървиси. Препоръчвам го на всеки, който иска да трупа опит в тази сфера!

Йордан Димитров
Гост
Йордан Димитров
Рейтинг :
     

Курса, който мисля е и единствен по рода си в България, беше изключително добре структуриран и изчерпателен.
Ники Ваклинов като лектор преподава разбираемо и старателно, а не просто да се минава през материала – личи си че му доставя удоволствие. Изключително добро впечатление ми направи, че е готов да отдели на всеки време и след занятия , стига човека отсреща да има желание.

Бих посетил отново курс при Ники без да се замисля. За мен бе удоволствие!

Поздрави,
Йордан