Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Обект на курса:

Ц елта на курса е даде основни практически и теоретични познания за писане на автоматизирани тестове (Test Automation) с Java и Selenium WebDriver.

Разглежданите теми покриват основите на езика за програмиране Java, като се преминава плавно към писане на автоматизирани тестове използвайки Selenium WebDriver.

След края на курса се очаква участниците в него да умеят да пишат автоматизирани тестовe базирани на Java и Selenium WebDriver или използвайки Selenium IDE.

За кого е предназначен

Курса е предназначен за хора с нулеви или минимални познания по езикът за програмиране Java и Selenium WebDriver framework. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (Tестери и QA), но желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното софтуерно тестване.

Въпреки, че курса се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски.
Курсът е предимно практически и е насочен към усвояването на реални умения и техники, които могат да се приложат в ежедневната работа. Целта на курса е да въведе курсистите в основните принципи на програмирането и да запознае с методите за автоматизирано тестване, използвайки най-новите и съвременни инструменти.
Курсът съдържа множество практически упражнения и добри практики от реални проекти.

Продължителност на курса

Курса е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици или 2 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 750 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 400 лева и втора вноска 350 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Програмният език Java

  Конфигуриране на работна среда
  Създаване на първата Java програма
  Променливи и примитивни типове данни
  If-else структурни блокове
 2. Цикли (Loops)

  Цикъл – for
  Цикъл – while
  Цикъл do-while
  Ключови думи
 3. String и Колекции

  Работа със String-ове
  Работа с колекции
  Примери 
 4. Локатори

  Локатори в Selenium IDE
  Локатори в WebDriver
  Примери и упражнения
 5. Maven

  Какво е Maven?
  Работа с Maven
  Примери
 6. Selenium API

  Преглед
  Работа с WebDriver
  Примери и упражнения
 7. Design Patterns

  PageObject модел
  PageFactory

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Александър Сергиев
Гост
Александър Сергиев
Рейтинг :
     

Първо искам да кажа, че Милен е един изключително добър лектор, целия материал е поднесен с много примери и много обяснения. Курса е изключително полезен и материала обхваща доста голяма част от това да
започнеш да го практикуваш в работна среда. Заставам плътно зад думите си и всеки, който си мисли дали да запише курса, да не го мисли, а да го запише възможно най-бързо.
P.S Миленски, от къде я изкара тази енергия, не знам. Пожелавам, Ви академията да не спира да се развива. Поздрави!

Иван Петков
Гост
Иван Петков
Рейтинг :
     

Ако искате да научите основите на ООП + основите на автоматизираното тестване, ЗАПИСВАЙТЕ КУРСА! 🙂
Милен е най- добрия лектор, на който съм попадал. Успява да преподава не толкова лесна материя по доста добър начин, че няма как да не ти стане ясно. Също така, това е първия лектор, който не седи само зад клавиатурата и да пише код по време на лекциите. ОБЯСНЯВА ВСИЧКО С ТАКОВА ЖЕЛАНИЕ И ЕНЕРГИЯ, че няма как да не ти е интересно по време на лекцията. От него може да се научи супер много и със сигурност няма да съжалявате ако запишете курса.

Петър Йорданов
Гост
Петър Йорданов
Рейтинг :
     

Курсът е страхотен за надграждане на знанията на хора, които вече работят като QA и искат да повишат квалификацията си чрез навлизане в света на автоматизираното софтуерно тестване. Милен е страхотен преподавател и човек. Успява да пречупи материала в лекциите през призмата на своята практика и да обяснява на достъпен език. Дава много ценни насоки кое и как е добре да се следва и защо. Препоръчвам!

Тоньо Желев
Гост
Тоньо Желев
Рейтинг :
     

Курса е супер!!! Материала е поднесен по наистина разбираем вид и дори хората, които не са се занимавали с програмиране успяват да навлязат в нещата. Милен разказва материала по лесно разбираем начин и винаги дообяснява ако има нещо неясно (понякога и повече от веднъж). Винаги е готов да помогне ако имаш проблеми я с домашно, я с нещо, което не си разбрал.

Мутлу Ремзи
Гост
Мутлу Ремзи
Рейтинг :
     

Прекалено малко са думите, с които можеш да опишеш това преживяване, а именно да бъдеш част от курса на Милен. Дано да измислят някакъв начин за репликиране, че да се направи и advanced level. Миленски, БЛАГОДАРЯ за всяка една секунда, прекарана в мисъл и опит да ни научиш как щастието може да бъде на лице!
Не се замисляйте, Прагматик е мястото!

Илиян Иванов
Гост
Илиян Иванов
Рейтинг :
     

Изключително полезен и богат на информация курс. Предаден по наистина смилаем начин, както за хора с вече придобити знания, така и за хора, тепърва навлизащи в сектора. Милен е един от най-отдадените и старателни лектори, които съм се срещал. Огромно “Благодаря!”. Горещо препоръчвам, за хората, които все още се колебаят!

Слав Стойчев
Гост
Слав Стойчев
Рейтинг :
     

Всеки, който иска да се научи да автоматизира тестове определено Прагматик е мястото, а Милен Страхински е лектора.
Темите в курса са избрани по мнго конструктивен начин, така че да изградят начинаещите и да надградят курсистите с базови познания. Най-ключовият момент в тази магия е Милен, който е човек машина, лектор, приятел и определено национално богатство. Горд съм че те познавам Милене и БЛАГОДАРЯ!

Елизабета Котенко
Гост
Елизабета Котенко

Много съм доволна от курса и от Милен Страхински. Изключител професионалист, поднася материята по много достъпен начин. Раздава се до последната минута на всяка лекция. Прави всичко възможно материала да се удсвои на момента. Препоръчвам на всеки който е решил да се занимава с автоматизирано тестване.

Eдно голямо благодаря, Миленски!!! 🙂

Васил Стоименов
Гост
Васил Стоименов

Страхотен курс подходящ за всеки, който иска да се занимава с автоматизирано тестване. Огромно количество не лек материал, поднесен по наистина смилаем начин. Определено една от най-умните инвестиции, които човек може да направи за себе си.
Благодаря, Милене, за старанието и енергията с която преподаваш.

Теодора Йорданова
Гост
Теодора Йорданова
Рейтинг :
     

Наистина полезен курс, всеки има какво да научи от него – както хора, които са по-напреднали, така и напълно начинаещи в ООП. Нелеката материя и голямото количество полезна информация са структурирани и подредени, така че да се усвояват лесно и да се навлиза постепенно.
Но това, което прави курсът уникален, е самия Милен – енергичен и забавен, държи вниманието на всички през цялото време. Поднася информацията по лек и запомнящ се начин. Винаги е готов да помогне и да отговори на всеки, който има затруднения и въпроси.
Благодаря на Милен за знанията и за целия курс!