Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Обект на курса:

Ц елта на курса е даде основни практически и теоретични познания за писане на автоматизирани тестове (Test Automation) с Java и Selenium WebDriver.

Разглежданите теми покриват основите на езика за програмиране Java, като се преминава плавно към писане на автоматизирани тестове използвайки Selenium WebDriver.

След края на курса се очаква участниците в него да умеят да пишат автоматизирани тестовe базирани на Java и Selenium WebDriver или използвайки Selenium IDE.

За кого е предназначен

Курса е предназначен за хора с нулеви или минимални познания по езикът за програмиране Java и Selenium WebDriver framework. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (Tестери и QA), но желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното софтуерно тестване.

Въпреки, че курса се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски.
Курсът е предимно практически и е насочен към усвояването на реални умения и техники, които могат да се приложат в ежедневната работа. Целта на курса е да въведе курсистите в основните принципи на програмирането и да запознае с методите за автоматизирано тестване, използвайки най-новите и съвременни инструменти.
Курсът съдържа множество практически упражнения и добри практики от реални проекти.

Продължителност на курса

Курса е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици или 2 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 2 вноски по 325 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Програмният език Java

  Конфигуриране на работна среда
  Създаване на първата Java програма
  Променливи и примитивни типове данни
  If-else структурни блокове
 2. Цикли (Loops)

  Цикъл – for
  Цикъл – while
  Цикъл do-while
  Ключови думи
 3. String и Колекции

  Работа със String-ове
  Работа с колекции
  Примери 
 4. Локатори

  Локатори в Selenium IDE
  Локатори в WebDriver
  Примери и упражнения
 5. Maven

  Какво е Maven?
  Работа с Maven
  Примери
 6. Selenium API

  Преглед
  Работа с WebDriver
  Примери и упражнения
 7. Design Patterns

  PageObject модел
  PageFactory

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Стефка Георгиева
Гост
Стефка Георгиева
Рейтинг :
     

Курсът е еднакво подходящ както за напълно начинаещи в автоматизираното тестване, така и за по-напреднали, тъй като енергията на Милен е достатъчна, за да обърне внимание на много широк диапазон от хора и да обясни и подпомогне всеки един, готов да се научи. Материала е обяснен на много разбираемо ниво, с много практични примери, домашните допълнително подпомагат усвояването на материала. Милен много ме впечатли с познанията си, ЕНТУСИАЗМА и ЕНЕРГИЯТА си, и изключително компетентно структурирания материал. Благодаря, че и аз успях да стана част от удоволствието Автоматизирано Тестване с Милен Страхински!

Николета Шопова
Гост
Николета Шопова
Рейтинг :
     

Много добър курс както за напълно начинаещи, така и за вече практикуващи. Материалът е поднесен изключително разбираемо, а домашните затвърждават всяко преподадено нещо. За Милен не могат да се намерят достатъчно суперлативи, за да бъде описан като лектор. Освен, че е един от най-добрите в областта, той е също така и изключителен оратор, забавен и няма шанс да ти стане скучно по време на лекциите му. Препоръчвам курса на всеки, който се занимава в тази област. Благодаря, Милене, за знанията и за нестихващото ти желание да ги раздаваш щедро!

Милианна Станкова
Гост
Милианна Станкова
Рейтинг :
     

Курса е добре структуриран и последователен. Подходящ за хора, които искат да започнат с авточатизирано тестване. Всичко, което бях чувала за Милен като преподавател се оправда на 100% – енергичен, усмихнат, представя информацията на достъпен език. С удоволствие бих се записала на друг курс, воден от него.

Снежана Желязкова
Гост
Снежана Желязкова
Рейтинг :
     

Препоръчвам на всички, които се интересуват от Java и тестване курса на Милен по Автоматизирано тестване. Има много курсове на тази тема в София, но някои си струва да избереш заради преподавателя 🙂 Неуморим, изобретателен, повтаря важните неща многократно и по различни начини, всеотдаен)) Благодаря ти много!

Николай Янкулов
Гост
Николай Янкулов
Рейтинг :
     
Курсът е много полезен за хора които искат да започнат да се занимават в автоматизирано тестване. Но според мен за да започнете курса трябва да имате поне минимални познания в ООП , за да е по-разбираем материала , за всичко останало ще се погрижи Милен. За мен курсът беше много полезен за да си запълня дупките в познанията в ООП както и да ги свържа с автоматизираното тестване . Милен е изключително енергичен и се старае нещата да са наистина разбираеми и полезни . Примерите и обясненията са съобразени така , че да бъдат разбираеми . Благодаря за енергията и… Read more »
Петър Карастойчев
Гост
Петър Карастойчев
Рейтинг :
     

Бих искал да кажа на първо място – Благодаря ти Милене!
Горещо препоръчвам курса по автоматизирано тестване, воден от Милен Страхински.
Лекциите бяха поднесени по възможно най-добрия и интересен начин, така че всичко да се разбере и запомни на момента. Рабира се, в добавка на може би един от най-добрите лектори, които съм срещал досега.
Ако искате да достъпите знания, паролата е Милен Страхински.

Генади Кожухаров
Гост
Генади Кожухаров
Рейтинг :
     
Чудесен курс, много добре разработен, последователен. Всяка лекция е поднесена в точния момент, за да задълбочи познанията от предишната и да подготви за следващата. Но дори това не е най-ценното. Лекторът е изключително важен. Просто ще кажа – Милен! Дори не смятам за нужно да добавям фамилия 🙂 Може и да има и по-компетентни, но в моя скромен опит не съм срещал по-ярък лектор. Не се взима на сериозно, умее да обяснява с аналогии от реалния живот и да придаде забавен нюанс на всеки аспект от Java и автоматизираното тестване. Никога в него не пролича умора и зареждаше с енергията… Read more »
Anelia Dimitrova
Гост
Рейтинг :
     
Изкренно съм благодарна на Милен Страхински. Той е на-добрият лектор, който съм познавала. Освен, че ми показа какво е автоматизирано тестване, той ме научи на безценни подходи за изграждането на кода и като цяло на теста. Милен е страхотен лектор не само, защото предоставя информацията в систематизиран вид, а качеството му, че се радва да вижда желанието и искрата в очите на своите курсисти. Той има невероятен и рядко срещан подход, успява да завладее вниманието на всички като представя материала в най-достъпен вид със забавни и лесно запомнящо се примери. Искам също да изтъкна, че той не само ме научи… Read more »
Диляна Димитрова
Гост
Диляна Димитрова
Рейтинг :
     

Благодаря на Милен Страхински за невероятния курс. Цялата информация беше поднесена на достъпно ниво с много примери и упражнения. Благодарение на курса успяха да ми се изеснят много въпроси, на които преди време ТУ не успя. Препоръчвам!

Велико Иванов
Гост
Велико Иванов
Рейтинг :
     

100% курса си заслужава! Обхваща огромно количестество материал подплатен с много теория и примери!
Милен Страхински има качеството да повтаря и показва всичко докато всеки един от курсистите не разбере материята. Това нещо го виждам за първи път!