Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Обект на курса:

Ц елта на курса е даде основни практически и теоретични познания за писане на автоматизирани тестове (Test Automation) с Java и Selenium WebDriver.

Разглежданите теми покриват основите на езика за програмиране Java, като се преминава плавно към писане на автоматизирани тестове използвайки Selenium WebDriver.

След края на курса се очаква участниците в него да умеят да пишат автоматизирани тестовe базирани на Java и Selenium WebDriver или използвайки Selenium IDE.

За кого е предназначен

Курса е предназначен за хора с нулеви или минимални познания по езикът за програмиране Java и Selenium WebDriver framework. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (Tестери и QA), но желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното софтуерно тестване.

Въпреки, че курса се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски.
Курсът е предимно практически и е насочен към усвояването на реални умения и техники, които могат да се приложат в ежедневната работа. Целта на курса е да въведе курсистите в основните принципи на програмирането и да запознае с методите за автоматизирано тестване, използвайки най-новите и съвременни инструменти.
Курсът съдържа множество практически упражнения и добри практики от реални проекти.

Продължителност на курса

Курса е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици или 2 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 350 лева и втора вноска 300 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Програмният език Java

  Конфигуриране на работна среда
  Създаване на първата Java програма
  Променливи и примитивни типове данни
  If-else структурни блокове
 2. Цикли (Loops)

  Цикъл – for
  Цикъл – while
  Цикъл do-while
  Ключови думи
 3. String и Колекции

  Работа със String-ове
  Работа с колекции
  Примери 
 4. Локатори

  Локатори в Selenium IDE
  Локатори в WebDriver
  Примери и упражнения
 5. Maven

  Какво е Maven?
  Работа с Maven
  Примери
 6. Selenium API

  Преглед
  Работа с WebDriver
  Примери и упражнения
 7. Design Patterns

  PageObject модел
  PageFactory

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Мутлу Ремзи
Гост
Мутлу Ремзи
Рейтинг :
     

Прекалено малко са думите, с които можеш да опишеш това преживяване, а именно да бъдеш част от курса на Милен. Дано да измислят някакъв начин за репликиране, че да се направи и advanced level. Миленски, БЛАГОДАРЯ за всяка една секунда, прекарана в мисъл и опит да ни научиш как щастието може да бъде на лице!
Не се замисляйте, Прагматик е мястото!

Илиян Иванов
Гост
Илиян Иванов
Рейтинг :
     

Изключително полезен и богат на информация курс. Предаден по наистина смилаем начин, както за хора с вече придобити знания, така и за хора, тепърва навлизащи в сектора. Милен е един от най-отдадените и старателни лектори, които съм се срещал. Огромно “Благодаря!”. Горещо препоръчвам, за хората, които все още се колебаят!

Слав Стойчев
Гост
Слав Стойчев
Рейтинг :
     

Всеки, който иска да се научи да автоматизира тестове определено Прагматик е мястото, а Милен Страхински е лектора.
Темите в курса са избрани по мнго конструктивен начин, така че да изградят начинаещите и да надградят курсистите с базови познания. Най-ключовият момент в тази магия е Милен, който е човек машина, лектор, приятел и определено национално богатство. Горд съм че те познавам Милене и БЛАГОДАРЯ!

Елизабета Котенко
Гост
Елизабета Котенко

Много съм доволна от курса и от Милен Страхински. Изключител професионалист, поднася материята по много достъпен начин. Раздава се до последната минута на всяка лекция. Прави всичко възможно материала да се удсвои на момента. Препоръчвам на всеки който е решил да се занимава с автоматизирано тестване.

Eдно голямо благодаря, Миленски!!! 🙂

Васил Стоименов
Гост
Васил Стоименов

Страхотен курс подходящ за всеки, който иска да се занимава с автоматизирано тестване. Огромно количество не лек материал, поднесен по наистина смилаем начин. Определено една от най-умните инвестиции, които човек може да направи за себе си.
Благодаря, Милене, за старанието и енергията с която преподаваш.

Теодора Йорданова
Гост
Теодора Йорданова
Рейтинг :
     

Наистина полезен курс, всеки има какво да научи от него – както хора, които са по-напреднали, така и напълно начинаещи в ООП. Нелеката материя и голямото количество полезна информация са структурирани и подредени, така че да се усвояват лесно и да се навлиза постепенно.
Но това, което прави курсът уникален, е самия Милен – енергичен и забавен, държи вниманието на всички през цялото време. Поднася информацията по лек и запомнящ се начин. Винаги е готов да помогне и да отговори на всеки, който има затруднения и въпроси.
Благодаря на Милен за знанията и за целия курс!

Петко Кунев
Гост
Петко Кунев
Рейтинг :
     

Каквото и да кажа ще е малко! Мисля че всичко е доста добре представено в коментарите на всички и няма нито една преувеличена дума.
Уникален си Миленски!
Всичко е поднесено по перфектен и разбираем начин. Радвам се че бях част от този курс.

Полина Маринкова
Гост
Полина Маринкова
Рейтинг :
     
Курсът е изключително полезен за всеки, който има желание да се занимава с автоматизирано тестване. Едно от нещата, които най-много ми хареса е, че е отделено голямо внимание на практическата част. Не на последно място е способността на Милен да преподава – заразява с ентусиазъм, описва нещата с много добре подбрани примери от реалния живот, което прави усвояването на материала много по-лесно, отговаря на всеки един зададен въпрос и успява да задържи интереса, и вниманието на всеки, през цялото време. Аз също се включвам в групата на желаещите за advanced level курс воден от Милен. Ако има такъв, със сигурност… Read more »
Aleksandrina Abadzhieva
Гост
Aleksandrina Abadzhieva
Рейтинг :
     

Дълго време обмислях какво и как да споделя за курса по автоматизирано тестване….не защото не мога да напиша колко е полезен, или колко добре е подбран и поднесен материала. Че лектора е незаменим – енергичен, всеотдаен, отговорен, търпелив, компетентен и винаги усмихнат…но може би не е и нужно, защото най-вероятно няма човек в IT сферата, който да не е чувал или познава Милен Страхински….затова просто попитайте ваш приятел или колега за Милен…те ще ви разкажат 🙂

За мен беше чест и удоволствие да съм негов курсист!
Благодаря! 🙂

Аз също подкрепям мнението на колегите за advanced level на курса 🙂

Атанас Стамболийски
Гост
Атанас Стамболийски
Рейтинг :
     
Когато започнах курса единственото нещо което знаех “Джава” е как изглежда нейното лого в. Искрено съм щастлив и благодарен че имах възможността да се запозная с лектора Милен Страхински , който е един уникален човек и изключителен професионалист. Неговия подход на преподаване е лесно разбираем с това че максимално филтрирано и опростено предоставя информацията от лекциите . Също така изключително положително впечатление ми остави неговата отвореност към курсистите , нямаше път в който съм го попитал въпрос и той не ми е отговорил . Ако трябва да дам съвет на новите курсисти бих им казал спукайте Милен от въпроси каквото… Read more »