Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Обект на курса:

Ц елта на курса е даде основни практически и теоретични познания за писане на автоматизирани тестове (Test Automation) с Java и Selenium WebDriver.

Разглежданите теми покриват основите на езика за програмиране Java, като се преминава плавно към писане на автоматизирани тестове използвайки Selenium WebDriver.

След края на курса се очаква участниците в него да умеят да пишат автоматизирани тестовe базирани на Java, Selenium WebDriver и TestNG, както и да познават инструменти, като Maven и библиотеки, като Cucumber.

За кого е предназначен

Курса е предназначен за хора с нулеви или минимални познания по езикът за програмиране Java и Selenium WebDriver framework. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (Tестери и QA), но желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното софтуерно тестване.

Въпреки, че курса се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски.
Курсът е предимно практически и е насочен към усвояването на реални умения и техники, които могат да се приложат в ежедневната работа. Целта на курса е да въведе курсистите в основните принципи на програмирането и да запознае с методите за автоматизирано тестване, използвайки най-новите и съвременни инструменти.
Курсът съдържа множество практически упражнения и добри практики от реални проекти.

Продължителност на курса

Курса е вместен в 20 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 10 седмици или 2 месеца и половина.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 850 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 500 лева и втора вноска 350 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Анелия Радкова
Гост
Анелия Радкова
Рейтинг :
     

Курсът е структуриран и подреден много добре. С всяка изминала лекция се въвличаш с лекота в новия материал, стъпил на здрави основи от предните лекции. Милен е толкова знаещ и всеотдаен, че и човек като мен, с нулеви познания по java, успя да научи за кратко време. То било лесно – трябва само да мислиш правилно! 🙂 Благодаря на Милен, за това че беше просто невероятен лектор и човек! Определено курсът си заслужава чакането и парите!

Борис Симеонов
Гост
Борис Симеонов
Рейтинг :
     
Препоръчвам курса с две ръце 🙂 Структуриран е достатъчно добре, за да научи човек как да започне да се занимава с automation на практика, а не само на теория. Покритието на Java Basics е структурирано много добре, като се преминава през всички нужни основи. Методът на Милен да се връща към материали от минали лекции всеки път е ефективен, което също много ми хареса (и помогна). Като финална (и може би най-важна) точка – успях да “вдигна” framework в проекта, в който работя в момента, за 1-2 дни на база на това, което покрихме с курса, с работещи тест кейси… Read more »
Десислава Димитрова
Гост
Десислава Димитрова
Рейтинг :
     
Специални благодарности на Милен за практическата насоченост на курса така че да е приложим в съвременната работна среда, неговата отдаденост, ентусиазъм на преподаване, както и грижата към разбиране на материала от курсистите. Курсът ми беше препоръчван многократно през последните няколко години и се радвам, че взех решение да бъда част от него, и смело да направя първата сериозна крачка към автоматизираното тестване! Ако дойде ден (дано!) за Аdvanced курс някога в бъдеще, с удоволствие бих била част от него, както и във всеки друг курс на Прагматик, тъй като това е една наистина сериозна и качествена организация. Поздрави и до… Read more »
Боряна Георгиева
Гост
Боряна Георгиева
Рейтинг :
     

Това е КУРСЪТ 🙂 добре структурирана програма, Милен представя абстрактната материя с достъпни примери, което помага значилено да се пречупи мисленето и не просто да използваш едни неща видяни в нета, а да знаеш точно защо ги използваш. По време на целия курс интеракцията с курсистите и провокацията на лектора помага значитлно да се осмисли материала. След всяка лекция има домашни, които насърчават отново да преминеш през материала и да се поблъскаш сам, след което лектора ги проверя и дава обратна връзка.
Не е случайно, че рейтинга на този курс е толкова висок 😉

Oktay Yusein
Гост
Рейтинг :
     

Препоръчвам курса горещо и за начинаещи, и за по-напреднали. Милен преподава страхотно, смилаемо и интересно. Въпреки че имам 5-6 години опит, с този курс определено си вдигнах много левела, за което благодаря ! Със сигурност ще запиша и друг 🙂

Добромир Добрев
Гост
Добромир Добрев
Рейтинг :
     

Благодаря на Милен за отличната подготовка по основи на аутомейшън тестване. Той е страхотен преподавател, поднася информацията по интересен и увлекателен начин. Дори човек да няма опит със сигурност ще разбере материала. Лекциите са добре структуирани, последователни и описателни. Наистина всеки, който е решил да запише курса няма да сбърка! Препоръчвам и на хората, които работят вече в сферата, винаги има какво ново да се научи.

Павел Гетов
Гост
Павел Гетов
Рейтинг :
     

Милен е иновативен и съвременен лектор, преподава доста материал, с разбираеми примери и повтаря много пъти наистина важните неща, което за мен лично бе изключително полезно. На моменти леко се самоиронизира, което го умеят само най-добрите. Изясниха ми се доста детайли, които са ми полезни в работата. Благодаря ти, Милене, че показа колко е важно сами да търсим нужната ни информация, както и за страстта и мотивацията, които ни предаваше с всяка една лекция! Най-добре изхарчените ми пари! Успех и занапред!

Стела Любенова
Гост
Стела Любенова
Рейтинг :
     

Курсът е на най-високо ниво – материалът не е лек, но е поднесен много достъпно, всичко се обяснява последователно и с конкретни примери, това ми позволи като начинаеща да напредна. Има практически занимания, което го прави още по-интересен. Нито един въпрос, зададен от участник, не остана необяснен. Милен е много отзивчив и голям професионалист, и винаги дава обратна връзка на домашните.
Благодаря за знанията и много успехи занапред!

Александър Димитров
Гост
Александър Димитров
Рейтинг :
     
Курсът е изключително добре структуриран и подреден. Всяка една лекция върви с лекота и те провокира да търсиш все повече и повече информация. Тук движещия механизъм за цялата тази синергия е Милен. Човек въоръжен със знания, опит, емпатия и може би най-важното – страст към професията. Той е готов във всеки един момент да даде обратна връзка или да се върне назад в материала, за да бъде сигурен, че всичко преподадено е добре усвоено и осмислено от нас (хората с въпросите). Милен е човек, който ще разпали пламъка в очите ви и ще ви мотивира да търсите развитие и самоусъвършенстване.… Read more »
Тони Ефтимова
Гост
Тони Ефтимова
Рейтинг :
     

Изключително щастлива съм, че бях част от този курс. Благодаря ти, Милен! Всеотдаен и детайлен лектор. Много добре структуриран курс с достъпно поднесена информация за хора като мен, които нямаха никакви познания по Java. Успех и до скоро!

Teachers