Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Обект на курса:

Ц елта на курса е даде основни практически и теоретични познания за писане на автоматизирани тестове (Test Automation) с Java и Selenium WebDriver.

Разглежданите теми покриват основите на езика за програмиране Java, като се преминава плавно към писане на автоматизирани тестове използвайки Selenium WebDriver.

След края на курса се очаква участниците в него да умеят да пишат автоматизирани тестовe базирани на Java и Selenium WebDriver или използвайки Selenium IDE.

За кого е предназначен

Курса е предназначен за хора с нулеви или минимални познания по езикът за програмиране Java и Selenium WebDriver framework. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (Tестери и QA), но желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното софтуерно тестване.

Въпреки, че курса се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски.
Курсът е предимно практически и е насочен към усвояването на реални умения и техники, които могат да се приложат в ежедневната работа. Целта на курса е да въведе курсистите в основните принципи на програмирането и да запознае с методите за автоматизирано тестване, използвайки най-новите и съвременни инструменти.
Курсът съдържа множество практически упражнения и добри практики от реални проекти.

Продължителност на курса

Курса е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици или 2 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 2 вноски по 325 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Програмният език Java

  Конфигуриране на работна среда
  Създаване на първата Java програма
  Променливи и примитивни типове данни
  If-else структурни блокове
 2. Цикли (Loops)

  Цикъл – for
  Цикъл – while
  Цикъл do-while
  Ключови думи
 3. String и Колекции

  Работа със String-ове
  Работа с колекции
  Примери 
 4. Локатори

  Локатори в Selenium IDE
  Локатори в WebDriver
  Примери и упражнения
 5. Maven

  Какво е Maven?
  Работа с Maven
  Примери
 6. Selenium API

  Преглед
  Работа с WebDriver
  Примери и упражнения
 7. Design Patterns

  PageObject модел
  PageFactory

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Николай Недялков
Гост
Николай Недялков
Рейтинг :
     

Много съм доволен от курса и Милен като лектор.
Курсът дава доста добри познания в Java освен автоматизацията, а с тези получени знания може лесно да се научат и други технологии в областта.
Благодаря на Милен за готиното отношение и подход, препоръчвам курса на всеки 🙂

Станислав Цветкашки
Гост
Станислав Цветкашки
Рейтинг :
     

От доста места, независими, ми препоръчаха Прагматик и конкретно Милен като преподавател, е записах се. Отличните отзиви се оказаха верни и точни, курса си заслужава всяка една стотинка, а Милен е наистина страхотен, ако нещо не си разбрал, питаш и той ти го обяснява индивидуално, докато не го разбереш. Има дарбата да държи вниманието и интреса на цялата зала през цялото време. И последно, Милене ако има курс QA automation advanced и ти го водиш, направо ме запиши…….))))))

Цветанка Стефанова
Гост
Цветанка Стефанова
Рейтинг :
     
Курсът и лекторът бяха страхотни, имайки предвид , че бях с нулеви познания по програмиране и след първата лекция колкото и да ми беше интересна , бях на крачка да се откажа, защото ми се струваше адски сложно, но Милен каза :” НЕ ще четеш повече” и нещата се получиха . Решавайки задачите по проектите се радвах като първолак. Лекциите бяха супер интересни, материалът беше подносен по достъпен начин дори за напълно начинаещ в IT сферата. Милен е изключително забавен и не те оставя да се разсееш, дори след дългия работен ден, отговаря на всякакви въпроси по всяко време, дава… Read more »
Chavdar Sakaliev
Гост
Рейтинг :
     

Чудесен курс и възможност за всички, които искат да се развиват в QA Automation областта! Милен е страхотен лектор и човек, който знае как да ти преподаде сложния материал по много добър и дори забавен начин. Като цяло добре подбран материал + чудесен лектор = отличен резултат или както Милен казва “Щастието е налице! ” 🙂

Поля Павлова
Гост
Поля Павлова
Рейтинг :
     

Огромно благодаря на Прагматик и в частност на Милен за невероятния ентусиазъм, подход и енергия по време на целия курс. Не знам как стана, но той ме накара да разбера и усвоя доста неща, които ми бяха трудни преди, когато карах други подобни курсове. Самия факт, че успя да задържи вниамнието ни 3 часа вечер (след работа) говори за невероятните му умения наистина да бъде истински преподавател.
Огромно благодаря, Милене!

Мария Христова
Гост
Мария Христова
Рейтинг :
     

Горещо препоръчвам курса – материала е съвсем достатъчен за начинаещи automation QA, лекциите са изключително изчерпателни и поднесени по много лесен за разбиране, а също и забавен начин от лектора Милен. През цялото време може да задавате своите въпроси като на всеки от тях ще бъде отговорено. Милен приема присърце работата си и се стреми да се увери, че сте разбрали отговора на заданения от вас въпрос. Ако искате да се занимавате с автоматизирано тестване, определено няма да съжалявате като се запишете на този курс – заслужава си и времето и парите! Thumbs up!!!

Никола Шекерев
Гост
Никола Шекерев
Рейтинг :
     
Привет Казвам се Никола Шекерев, в IT индустрията съм от 9 години, работя като QA от 6 години. Преди 2 години минах този курс на Милен. Сегашния ми проект изисква точно тези технологии, затова се върнах към pdf-ите за преговор. Към днешна дата това все още е най-добрия материал на тема QA Автоматизация, с който разполагам Курсът е идеален за QA-и без програмистки опит – започва с основи в програмирането. В нашата професия чисто практическият опит има голяма стойност – един курс няма да ви направи нинджи, а дори е възможно да не осмислите стойността на част от материала в… Read more »
Маргарита Михайлова
Гост
Маргарита Михайлова
Рейтинг :
     
Не съм от хората, които оставят коментари, но този път не устоях 🙂 Курсът е супер – съдържанието е добре премерено, примерите са многобройни и разнообразни. Но истрински ценното е Милен 🙂 Той преподава не последователност от действия, а начин на мислене с много търпение и неизчерпаем ентусиазъм, все едно го прави за първи път :)))) Прави го по толкова естествен и последователен начин, че на края на курса се изненадах от себе си колко много неща научих за тези два месеца! Дай Боже дълъг живот, Милене, за да успееш да намериш време и за advanced нивото:) Горещо препоръчвам на… Read more »
Ралица
Гост

Не ми се вярваше, че е възможно наистина след цял работен ден човек да продължи с още 3-часова лекция и да успее да фокусира вниманието си над материята, но Милен има някак си този уникален талант да ни накара да слушаме и да се забавляваме докато учим. За мен знанията, които придобих, са доста полезни и със сигурност ще бъдат приложени и занапред в работата ми. С удоволствие бих препоръчала на приятели и колеги!

Васил Калчевски
Гост
Васил Калчевски
Рейтинг :
     

Teacher milen = new Teacher();

@Before
public void setUp() {
String myExpectations=”high”;
String myMotivation = “very high”

@Test //THIS TEST NEVER FAILS!
public void test {
assertTrue(milen.getKarma().contains(”is an outstanding automation tester”));
assertTrue(milen.getKarma().contains(”is a spotless lector”));
assertTrue(milen.getKarma().contains(”is very funny”));
assertTrue(milen.getKarma().contains(”is quite supportive”));
assertTrue(milen.getKarma().contains(”is always responsive”));
assertTrue(milen.getKarma().contains(”is a great motivator”));
}

@After
public void tearDown {
Boolean satisfaction = true;
System.out.println(“Join fast! Queries are endless and slots are limited!”)
}