Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Обект на курса:

Ц елта на курса е даде основни практически и теоретични познания за писане на автоматизирани тестове (Test Automation) с Java и Selenium WebDriver.

Разглежданите теми покриват основите на езика за програмиране Java, като се преминава плавно към писане на автоматизирани тестове използвайки Selenium WebDriver.

След края на курса се очаква участниците в него да умеят да пишат автоматизирани тестовe базирани на Java и Selenium WebDriver или използвайки Selenium IDE.

За кого е предназначен

Курса е предназначен за хора с нулеви или минимални познания по езикът за програмиране Java и Selenium WebDriver framework. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (Tестери и QA), но желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното софтуерно тестване.

Въпреки, че курса се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски.
Курсът е предимно практически и е насочен към усвояването на реални умения и техники, които могат да се приложат в ежедневната работа. Целта на курса е да въведе курсистите в основните принципи на програмирането и да запознае с методите за автоматизирано тестване, използвайки най-новите и съвременни инструменти.
Курсът съдържа множество практически упражнения и добри практики от реални проекти.

Продължителност на курса

Курса е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици или 2 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 400 лева и втора вноска 250 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Програмният език Java

  Конфигуриране на работна среда
  Създаване на първата Java програма
  Променливи и примитивни типове данни
  If-else структурни блокове
 2. Цикли (Loops)

  Цикъл – for
  Цикъл – while
  Цикъл do-while
  Ключови думи
 3. String и Колекции

  Работа със String-ове
  Работа с колекции
  Примери 
 4. Локатори

  Локатори в Selenium IDE
  Локатори в WebDriver
  Примери и упражнения
 5. Maven

  Какво е Maven?
  Работа с Maven
  Примери
 6. Selenium API

  Преглед
  Работа с WebDriver
  Примери и упражнения
 7. Design Patterns

  PageObject модел
  PageFactory

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Йордан Генчев
Гост
Йордан Генчев
Рейтинг :
     

Всички отзиви, които бях чул за курсът и за Милен се оправдаха на 100%. Адски полезен и представен по изключително интересен начин материал. За Милен…просто и кратко – Номер 1!

Petar Hristov
Гост

Прекрасен курс! Полезен би бил на всеки, който има желание да се занимава с automation testing. А за лектора просто нямам какво да кажа, най – добрия, който съм срещал! Уменията му са на високо, както техническо, така и преподавателско ниво! Заслужава си определено. Няма да сгрешите!

Емилия Табакова
Гост
Емилия Табакова
Рейтинг :
     

Курсът надмина очакванията ми! Материалът е структуриран изключително добре, а лекторът Милен Страхински се справя отлично с представянето му. Обръща се внимание на всички важни детайли.
Мога смело да заявя, че получих много солидни знания.
БЛАГОДАРЯ!

Stanislav Borisov
Гост
Рейтинг :
     

Максимално много информация за времето за което е курса и изключително добре представена. Милен Страхински е наистина отдаден.
Курса определено е полезен за начинаещи в автоматизираното тестване.

Anatoli Gabrielov
Гост
Рейтинг :
     

Курса е много полезен за всеки който иска да се занимава с тази дейност.
Адмирации към Милен.

Йордан Георгиев
Гост
Йордан Георгиев
Рейтинг :
     

Информацията в курса е представена по разбирам начин дори за напълно начинаещите. Милен има излключителният талант винаги да разбира кога една материя не е добре разбрана и набляга на нея ,докато няма човек ,който да не я разбере. Курсът е на едно наистина високо ниво.

Ивайло Петров
Гост
Ивайло Петров
Рейтинг :
     
Каквото и да се напише за Милен и курсът, който води сигурно вече е казано поне три пъти. Добре структуриран, синтезиран, надграждащ се във времето и поднесен на разбираем български. Страхотно впечатление прави факта, че въпреки, че Милен го води за n-ти път продължава да го прави с вдъхновение и желание все едно сме му първата група, която обучава. Средата, която той изгражда е такава, че практически няма такова нещо като глупав въпрос и на всеки се обръща максимално внимание, докато не е сигурен, че нещата са разбрани. Едно от най-силните достойнства на курса е това, че се набляга над… Read more »
Радослав Предов
Гост
Радослав Предов
Рейтинг :
     
От началото бях доста скептичен за този курс, защото програмирането не ми е от любимите неща, но след като се запознах с Милен Страхински мога да кажа, че този човек може да запали дори хлебар да се развива с света на Автоматизитаното тестване и програмиране. Информацията във всяка една лекцият беше толкова добре синтематизира и смляна, че е невъзможно да не я разбереш. Браво! Много съм доволен от всичко и дано да има повече учители нато Милен, защото от такива места се заражда желанието да се саморазвиваш, а не от скучният и монотонен подход на преподаване в университетите или на… Read more »
Филип Бялков
Гост
Филип Бялков
Рейтинг :
     

Когато се чувстваш за’цикли’л(Loops) в мanual testing-a и се чудиш какво конструктивно(Constructors) да направиш и как да наследиш(Inheritance) още знания, локирай Pragmatic и по-точно курса на Милен! Завършвайки курса и поглеждайки версиите на ‘master’ знанията е очевадно колко полезен, да не кажа задължителен е този курс. Милене, голям си човеко! Ти знаеш, ти можеш и го правиш по точния начин!

Николай Тодоров
Гост
Николай Тодоров
Рейтинг :
     

Умението да се запали пламъка на знанието в един студент/ученик в днешно време е изключително рядко срещано. Милен е от малкото лектори от нашия житейски път, които ще оставят траен спомен в нас, заради своето себераздаване и безгранично търпение към всеки въпрос и казус. Чудесно е, когато Човекът и Професионалистът са съчетани в едно!
Благодаря ти, Милене!