Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Обект на курса:

Ц елта на курса е даде основни практически и теоретични познания за писане на автоматизирани тестове (Test Automation) с Java и Selenium WebDriver.

Разглежданите теми покриват основите на езика за програмиране Java, като се преминава плавно към писане на автоматизирани тестове използвайки Selenium WebDriver.

След края на курса се очаква участниците в него да умеят да пишат автоматизирани тестовe базирани на Java и Selenium WebDriver или използвайки Selenium IDE.

За кого е предназначен

Курса е предназначен за хора с нулеви или минимални познания по езикът за програмиране Java и Selenium WebDriver framework. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (Tестери и QA), но желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното софтуерно тестване.

Въпреки, че курса се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски.
Курсът е предимно практически и е насочен към усвояването на реални умения и техники, които могат да се приложат в ежедневната работа. Целта на курса е да въведе курсистите в основните принципи на програмирането и да запознае с методите за автоматизирано тестване, използвайки най-новите и съвременни инструменти.
Курсът съдържа множество практически упражнения и добри практики от реални проекти.

Продължителност на курса

Курса е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици или 2 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 750 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 450 лева и втора вноска 300 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Програмният език Java

  Конфигуриране на работна среда
  Създаване на първата Java програма
  Променливи и примитивни типове данни
  If-else структурни блокове
 2. Цикли (Loops)

  Цикъл – for
  Цикъл – while
  Цикъл do-while
  Ключови думи
 3. String и Колекции

  Работа със String-ове
  Работа с колекции
  Примери 
 4. Локатори

  Локатори в Selenium IDE
  Локатори в WebDriver
  Примери и упражнения
 5. Maven

  Какво е Maven?
  Работа с Maven
  Примери
 6. Selenium API

  Преглед
  Работа с WebDriver
  Примери и упражнения
 7. Design Patterns

  PageObject модел
  PageFactory

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Мария Стоянова
Гост
Мария Стоянова
Рейтинг :
     

Курс, който оправда всичките ми очаквания! Подходящ и за хора с не особено голям опит в програмирането. Отделните теми бяха добре структурирани и цялата информация беше предадена по изключително разбираем и достъпен начин. Това, разбира се, е благодарение на Милен Страхински – страхотен преподавател, отдаден на работата си и отделящ на всеки вниманието, от което се нуждае.

Благодаря, Миленски! Продължавай все така! И успех! 🙂

Георги Николов
Гост
Георги Николов
Рейтинг :
     
Чудесен курс, много добре разработен и продъжлава да се разработва и развива с всяко едно ново издание. Материалът е добре структуриран и с всяка следваща лекция надграждаш предходно наученото. Нивото на преподаване на лектора- Милен Страхински надхвърля нивото на абсолютно всички други академии, които съм посещавал. Желанието и старанието с което си върши работата, се усеща на всяка лекция, като успява да запази интереса и задържи вниманието на всички студенти повече от 3 часа. Презентационните умения и примерите които използва правят лекциите още по-забавни и лесно разбираеми. Винаги би отделил от времето си, за да отговори на върпоси или да… Read more »
Десислава Илиева
Гост
Десислава Илиева
Рейтинг :
     
Преди време, когато карах курса по manual testing в Прагматик, имахме един час при Милен за запознаване с автоматизираното тестване и още тогава ми направи впечатление колко разбираемо обяснява неща, които ми се струваха много сложни. Сега, когато реших, че е време да се запиша на курс по автоматизирано тестване, бях на косъм да избера една академия на 1 минута път от вкъщи. Мои близки ми казаха: “Не, ако караш automation, само при Милен!” Супер доволна съм, че послушах съвета. Курсът наистина ни отвори очите за много нови неща, даде ни страшно много полезна информация, при това без да ни… Read more »
Русана Николова
Гост
Русана Николова
Рейтинг :
     

Здравейте, за всички, които не сте избрали още къде да запишите курс по автоматизирано тестване, искрено Ви препоръчвам академия “Pragmatic”. Лекторът Милен е голям професионалист, по много интересен начин представя материала и по този начин завладява аудиторията. Лекциите и примерите към тях са обяснени много ясно и точно.
Браво, Милене, бъди винаги така лъчезарен и енергичен! 🙂

Тодор Макреев
Гост
Тодор Макреев
Рейтинг :
     

Останах изключително доволен от курса! Силно препоръчвам, защото си заслужава – добре систематизиран материал и super-cool лектор. Успех, Милене!

Лидия Петрова
Гост
Лидия Петрова
Рейтинг :
     

Изключително съм доволна от комбинацията материал и лектор!
Представеният материал е отлично структуриран, обхваща голяма област, а в същото време е поднесен разбираемо, с много практически примери, упражнения и насоки за допълнителна информация.
С риск да повторя коментарите, лекторът е „магьосник“ със страхотни презантационни умения!
Препоръчвам курса, благодаря Миленски!

Христо Бахнев
Гост
Христо Бахнев
Рейтинг :
     

Здравейте,

Предполагам масата потребители, които четат това, са хора, които се колебаят кой курс за Автоматизирано тестване да изберат поради големия избор от учебни центрови. Посещавал съм и друг курс, но не останах особено доволен и затова имах високи очаквания към този. Роля изигра и разбира се прочетеното тук. Е, очакванията определено се оправдаха! Няма да повтарям написаното от колегите по-надолу, а само искам да потвърдя, че всичко е на 100 % вярно!

Успех, Милене!

Надежда Пешева
Гост
Надежда Пешева
Рейтинг :
     
Здравейте, хора, Ако продължавате да скролвате, за да намерите поне един кофти коментар – губите си времето! Причината – няма слабо в този курс! Курсът е супер полезен, материалът е много добре сртуктуриран, никак не е лесен, но е поднесен по много достъпен начин, с разбираеми примери, чудесно обяснени задачи и широко приложими техники. Лекторът Милен е нечовек. Буквално ти „изиграва“ примерите, за да ги осмислиш, а не просто да заучиш преподаденото. Старанието и ентусиазмът му струят по над 3 часа и да… тегавичко е да внимаваш до 22:30, но ако съумееш да го направиш, ползите няма да закъснеят. Нивото… Read more »
Цветина Илиева
Гост
Цветина Илиева
Рейтинг :
     
Препоръчвам курса с две ръце! Материалът, който се покрива в курса е доста, но Милен обяснява толкова разбираемо, че изобщо не се усеща натоварване от многото нов Материал. Всички лекции са придружени със страшно много примери от страна на Милен, които са достъпни, разбираеми и най – важно лесно запомнящи се. Милен е винаги насреща, когато човек има въпроси и успява да обясни всичко ясно, за да не остават неразбрани неща. Преподава с такъв ентусиазъм и така задържа вниманието на хората, че не се усеща кога минава времето. Знанията, които се придобиват по време на курса са наистина много, а… Read more »
Маргарита Мочева
Гост
Маргарита Мочева
Рейтинг :
     

Highly recommend! Въпреки,че материалът от курса не е малко, всичко е поднесено по възможно най- достъпния и разбираем от всички начин с real life примери, които ти се запечатват в ума. Освен това има достатъчно практически задачи, с който можеш да затвърдиш наученото. Милен е уникален лектор, енергията, старанието и ентусиазма, с които преподава успяват да задържат вниманието повече от 3 часа на всяка лекция. Освен това е винаги насреща при всеки върпос или затруднение и не се изморява да повтаря, докато всичко е изяснено. Просто си заслужава напълно!