Facebook Twitter LinkedIn RSS
magnify
Home Курсове QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Целта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 50 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 25 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1500 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 3 вноски по 500 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Програма на курса(high level)

Модул 1: Linux Системна Администрация
1. OS and Linux
2. First steps and navigation
3. File and text manipulations
4. Streams, pipes and processes
5. Software configurations and VIM
6. User group management
7. Regular expressions
8. LAMP stack 1
9. LAMP stack 2
10. Final test

Модул 2: Релационни Бази Данни
1. RDBMS Fundamentals
2. SQL: Basic SELECT Queries
3. SQL: Aggregations & Functions
4. SQL: Joins & Nested Queries
5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
6. Built in Functions/Views
7. Database Architecture
8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
9. Stored Procedures
10. Rights

Модул 3: Java
1. Environment Configuration and Java Language History
2. Java Loops
3. Arrays and Collections
4. Classes, Methods and Fields
5. Constructors
6. Accessors
7. Inheritance
8. Object-oriented Programming Principles
9. Exceptions
10. Final test

Модул 4: Selenium (WebDriver)
1. Locators
2. Maven
3. Selenium API
4. Control of the Test Cycle
5. Design Patterns
6. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
7. Git
8. Final Test

Модул 5: Software Testing
1. Software Testing Foundations
2. Why testing?
3. Test Cases and Test Scenarios
4. Software Development Life Cycle
5. Software Testing Life Cycle
6. Software Testing Types
7. Black-box Testing Techniques (Input Domain)
8. Black-box Testing Techniques (Business Logic)
9. Web Services Testing
10. Test Case Manipulations
11. Test Design and Working with Test Case Management Systems
12. Defect Reporting
13. Final Exam / How to find a job

Покажи формата за препоръки и впечатления


Попълнете формата за препоръки и впечатления

Jan 24, 2017 by Петър Иванов

QA Complete е изключително добре структуриран курс,създаден от професионалисти с много желание,мисъл,прецизност и старателност.
Всеки от лекторите е положил огромни усилия да разработи своя модул,да го направи интрересен,увлекателен и да предаде максимално своите знания и практически умения,така че да даде пълна увереност на всеки участник в курса.
Лекциите се провеждат на много достъпен и разбираем език(дори и за новак в този бранш,като мен),с много житейски примери,хумор и закачки. Всяка една лекция за мен бе едно ново приключение,изключително вълнуващо,показващо ми нови хоризонти и даващо ми нови знания.
Искам да изкажа своите огромни благодарности на Милен Страхински, Христо Топузов, Милен Пенчев, Валентин Христев,Александър Карамфилов,Анастасия Караманолева,както и на всички колеги,които бяха част от курса.
Препоръчвам курса на всеки,който би искал да работи в IT сферата като QA.

п.с. бих препоръчал да добавите и няколко лекции : HTML,CSS,GIT
Още веднъж Ви благодаря за всичко на което ме научихте!
Успех и до нови срещи :)


Jan 13, 2017 by Илиян Пиперков

Изключително доволен съм от курса. Като човек без никакъв опит в ИТ сферата, сега след него, мога да се похваля със солидни знания и здраво самочувствие, че съм готов да започна работа още днес. Преподавателите са изключително ителигентни хора, видимо с огромен опит и знания, притежаващи изключителни презентационни умения. Говорят на достъпен език, дават страшно много примери от реалния живот, забавни са. Препоръчвам го на всеки, който е решил да се преквалифицира или обогатява. Има какво да научите! :)


Jan 04, 2017 by Ивайло Дамянов

Много съм доволен от курса! Добре обмислен и пълен курс, целящ да произведе ценни и продуктивни кадри на фирмите от IT бранша.
Преподавателите са изключително компетентни, с желание да те научат. Бил съм и в други академии и знам колко е ценно да имаш партньор, на когото да можеж да разчиташ. Oсобено когато си решил да се преквалифицираш в сфера, в която нямаш никакъв опит и тогава добрите преподаватели са особено важни. Te трябва да са добри, да имат реална практика, да преподават най-новите нововъденията от бранша, да поддържат интереса на курсистите и да правят ученето интересно, въпреки сложната материя.
С всичко това се сблъсках в последните месеци и съм изключително доволен, че успях да се запозная с толкова яки хора.
Курсът е изключително пълен и ако случайно се окаже, че главната му тематика не е точно за вас е много лесно да се преориентирате в някоя от допълнителните му сфери - Database, Linux или Java.
Препоръчвам курса на всеки, който е взел трудното решение да се преквалифицира и се нуждае от хора, които да му помогнат да реализира тази цел. Продължавайте само така Pragmatic!


Dec 30, 2016 by Миро Мънев

Много полезен курс!!! Модулите са систематизирани последователно и дават възможност на курсистите дори да се насочат в сфера различна от QA, като например SQL Developer, Linux admin, Java Devеloper.
Moмчетата си разбират от работата и успяват да те увлекат и да задържат интереса, независимо от голямата продължителност от 6 месеца.
При необходимост от нови знания, знам къде да се запиша.
Благодаря и успех през новата година, момчета!


Dec 26, 2016 by Искра Антонова

QA Complete е курс разработен с много мисъл, покриващ всички възможни области от работата на един QA. Курсът е подходящ както за хора желаещи да се реализират в тази сфера, така и за хора работещи като QA (за запълване на дупки, каквато беше и моята цел при започването на курса).
Фактът, че за втори път избирам курс в академията сам говори за качеството на предлаганото обучение - най-добрите и съвременни практики в комбинация с много и адекватни практически задачи. Браво, момчета! Благодаря ви за споделените знания, напътствията и съветите.


Oct 28, 2016 by Иво Димитров

Страхотен курс и много позитивни преподаватели!
Като човек, който до този момент не се е занимавал в IT сферата и по-специално като QA, смело мога да кажа, че курса ще ви отвори очите.
Огромни благодарности на академията и лекторите!


Feedback

Oct 21, 2016 by Иван Атанасов

Курсът QA Complete беше перфектен. Няма смисъл да обяснявам плюсовете от него, сигурен съм, че който е учил, ще сполучи. Единствено ми направи впечатление 2-3 неща, на които може да се обърне допълнително внимание (без да се сърдите, това е градивна критика):

1. Linux - Като не ме грабна, доста излишна информация, при положение, че в повечето случаи трябва да следим error logo-вете. Може би е добре да се редуцира до 5-6 лекции силно структурирани, който иска от windows да се прехвърля на linux, има и друг курс, а който си работи на linux няма да има проблем :) Вместо това лично аз бих добавил следните пет лекции:

1. HTML основи - защото все пак инспектираме дървото и трябва да знаем нещата :) Хубаво е с някакъв план конспект (презентация)

2. CSS основи - аз, благодарение и на тях си правя стабилни xpath-ове, но сам съм си ги учил, а е готино да ги обсъдим в клас.

3. Git - 2 лекции - защото много държат на него, а е леко непонятен (плюс задължително домашно)

4. Java exceptions - някак си остана извън двата курса - selenium и java, което лично на мен ми прави огромно затруднение в автоматизираните тестове - това ми е ахилесовата пета (лично мнение)

5. Повече домашни. Хора, давайте домашни бе :D Това е най-добрият начин човек да седне и да учи. Ясно е, че при тази форма на обучение те са проформа, но по този начин ще засилят ученето и реализацията на всички курсисти. Сигурен съм. При мен от първи клас работи. Има ли домашно, сядаш, четеш, ау. Няма ли, казваш си: По-добре да изпия 2-3 водки и утре..Ама утре боли глава :)

6. Упражнения в клас. Може би е готино както го правеше Милен Пенчев (макар че при него имам забележка, чакам си резултата от изпита шести месец, а при нас - младите таланти това е от изключително значние от мотивационна гледна точка). Повече практически упражнения в час. И сега са бая, но винаги може още :)

Това са единствените ми забележки. Още един път благодаря за курса, беше перфектен. Имайки предвид, че завърших QA Fundamentals в СофтУни на първо място и идвайки тук разбрах колко огромна е разликата в нивата. Успех, само напред и нагоре :)


May 10, 2016 by Тина Златева

Академия създадена от млади професионалисти! Невероятни умения на предоставяне на материята. Увереност, спокойствие и желание. Имах честта да бъда за кратко с вас.
Бъдете здрави и смело напред! Късмет!
Благодаря ви!


Apr 27, 2016 by Милен Митев

Курсът беше много добре структуриран. Всичко което трябва да знае един QA го има като информация в модулите. С малко повече внимание в лекциите и правене на домашните всичко си идва на място. Аз самият никога не бях работил в ИТ сферата, но след 5-тия месец от курса вече работя в бранша.


Apr 05, 2016 by Георги Вергов

Благодаря за увереността, която ми придадохте.
Въпреки близо 4 годишния си опит преди този курс аз запълних много пропуски и тук изградих цялостна визия за процесите на тестването. Линукса и SQL са необходими инструменти и ги ползвам всекидневно и пълноценно. А Java-та и Селениумa е това, което те прави реално Automation Tester.
Искам да добавя специално внимание на "Software Testing" - всяка лекция ме допълваше като професионалист, и това което вече знаех по темата беше разширено и допълнено с коментари идващи от реалния опит на лектора.
Милен, Христо и Вальо просто те запалват като съучастник в техните теми..
Яд ме е, че нямаше кой да ми каже за Pragmatic още преди две години!
Много благодаря!


, 4.9 5.0 37 37 Курсът е изключително изчерпателен.За кратко време човек без никакъв опит в тази сфера може да пр
Page:
1234
Copyright © Pragmatic LLC: Курсове по Програмиране, C#, QA(Тестване), ASP.NET, Java, PHP, Бази Данни