QA Complete

QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Ц елта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 50 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 25 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1500 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 3 вноски по 500 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. 1. OS and Linux
  2. First steps and navigation
  3. File and text manipulations
  4. Streams, pipes and processes
  5. Software configurations and VIM
  6. User group management
  7. Regular expressions
  8. LAMP stack 1
  9. LAMP stack 2
  10. Final test
 2. 1. RDBMS Fundamentals
  2. SQL: Basic SELECT Queries
  3. SQL: Aggregations & Functions
  4. SQL: Joins & Nested Queries
  5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
  6. Built in Functions/Views
  7. Database Architecture
  8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
  9. Stored Procedures
  10. Rights
 3. Модул 3: Java

  1. Environment Configuration and Java Language History
  2. Java Loops
  3. Arrays and Collections
  4. Classes, Methods and Fields
  5. Constructors
  6. Accessors
  7. Inheritance
  8. Object-oriented Programming Principles
  9. Exceptions
  10. Final test
 4. Модул 4: Selenium (WebDriver)

  1. Locators
  2. Maven
  3. Selenium API
  4. Control of the Test Cycle
  5. Design Patterns
  6. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
  7. Git
  8. Final Test
 5. Модул 5: Software Testing

  1. Software Testing Foundations
  2. Why testing?
  3. Test Cases and Test Scenarios
  4. Software Development Life Cycle
  5. Software Testing Life Cycle
  6. Software Testing Types
  7. Black-box Testing Techniques (Input Domain)
  8. Black-box Testing Techniques (Business Logic)
  9. Web Services Testing
  10. Test Case Manipulations
  11. Test Design and Working with Test Case Management Systems
  12. Defect Reporting
  13. Final Exam / How to find a job

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Петя Янева
Гост
Рейтинг :
     

Много съм доволна от модула по Бази Данни. Лекторите обясняват много добре, винаги отговарят на въпроси и помагат, не оставят неизяснени неща. Държат материала да бъде усвоен и си личи, че с огромно желание си вършат работата. Поздравления за модула Бази данни!

Георги Пешев
Гост
Георги Пешев
Рейтинг :
     
За мен беше много интересно да срещна предизвикателствата, които всеки от модулите представя и като цяло се радвам, че успях да науча толкова много нови неща. Материалът не е лесен, изисква търпение, присъствие и внимание по време на лекциите, а също така решаване на всички домашни – ако правите това ще получите много повече от сертификат за преминат курс. Бих искал да изразя благодарността си към всички лектори за изключителния професионализъм и внимание, които отделиха по време на лекциите. Препоръчвам Pragmatic и QA Complete на всеки, който има желание да се развива в IT сферата. Всеки от 5те модула може… Read more »
Златин Иванов
Гост
Златин Иванов
Рейтинг :
     

QA Complete курсът беше изключително полезен. Получих добър старт благодарение на него. Модулите бях структурирани добре. Лекторите се стараят да помагат, да одговарят на всички въпроси (дори извън лекциите). За сравнение аз никога не съм харесвал Linux, но след лекциите при Валентин Христев видях предимствата и започнах да го използвам.

Симеон Веселинов
Гост
Симеон Веселинов
Рейтинг :
     

QA Complete е един много добре структуриран курс, който дава много знания (стига да искаш да учиш) в много различни направления и насоки. Искам да благодаря на всички лектори, които не са оставили наши въпроси нерешени и без отговор. Имам и малко забележки, според мен трябва да има и практически насочени часове, за да може да се изясни още по-добре материята, която не е никак малка като обем. С две думи, много добра организация и много достъпно преподаване на материята от може би най-добрите специалисти в бранша в България, което позволява дори и да си начинаещ да ти стане ясно.

Йордан Царибродски
Гост
Йордан Царибродски
Рейтинг :
     
QA Complete…ммм огромно удоволствие беше! Курсът е страхотен, мозъчно-възбуждащ, преливащ от познания, с лека доза хумор! Много ми хареса! Дава солидна база от информация, която трябва всекидневно да се усвоява, за да се поддържа добро ниво. Лекторите са силно респектиращи, забележителни професионалисти. От Христо Топузов и Даниел Терзиев с лекота се възприема RDB. Валентин Христев превърна черният Terminal на Linux привлекателен с огромните си знания и чувство за хумор. Той може да отговори компетентно на всеки въпрос свързан с хардуер, мрежи и Linux. Java модулът е преломният момент в QA Complete, но Георги Цветанов го направи по-лек с многобройните си… Read more »
Ибрахим Гавазов
Гост
Ибрахим Гавазов
Рейтинг :
     
Програмата е структорирана много добре. Ако мислите че ще научите нещо просто като седите и слушате, e няма да стане ! Изисква се “self motivation”, четене, упражняване, писане на домашни и най-важното задаване на въпроси ! Всеки модул има своите трудности и ако решите може да задълбаете без проблем. Но също така може и да минете просто през основите на самия модул ако не ви влече. Направи ми впечатление че някои от преподавателите си приемаха работата по съвестно и даваха youtube видеа, странични източници на полезна и интересна информация, имаше и игри с които да си усъвършенствате уменията и т.н…… Read more »
Росен Сейреков
Гост
Росен Сейреков
Рейтинг :
     
Ще започна с това, че школата разполага с изявени и енергични лектори, като за мен най-голямо удоволствие бе курсът по база данни, воден от Христо Топузов – той е може би най-силният п р е п о д а в а т е л в полето на информационните технологии от всички школи, които съм посетил до момента (никак не са малко). Друга отличителна характеристика на Прагматик е, че се вслушва и реагира проактивно на обратната връзка на своите курсисти по време на обучението. Всичките ми препоръки и изисквания, които предявих като участник в QA Complete#4 бяха удовлетворени, а това не… Read more »
няма дакажа
Гост
няма дакажа
Рейтинг :
     
1. Програмата е добра. Препоръчвам я на хора без предишен опит, които искат старт в QA бранш (и не само). 2. Възможности за подобрения: – Няма модул за Networking & TCP/IP – защо нещо толкова фундаментално липсва ? – Събирайте фийдбек от курсистите след втория час при някой лектор И накрая на модула – първият може да помогне да се избегнат/намалят ситуации тип лектора знае и може, но не е в състояние да обяснява така, че да бива разбран. Файнъл тест ? Защо не проект ? Целият курс предлага възможност за доста интересни проекти (и изобщо всеки модул да тече… Read more »
Петко Петков
Гост
Петко Петков
Рейтинг :
     

Завърших курса и въпреки че от години не се бях занимавал сериозно, с който и да е от компонентите, които ни бяха преподавани, нямаше нещо, което да е неразбираемо или трудно достъпно. Всичко беше поднесено последователно и с надграждане. Човек би срещнал затруднения само ако изпусне повече от 1 посещение подред. Благодаря на преподавателите за желанието и жертвите, които направиха, за да ни помогнат да се развием.

Силвия Колева
Гост
Силвия Колева
Рейтинг :
     

Много добре структуриран курс, който обхваща всичко необходимо за да се почувстваш достатъчно подготвен да кандидатстват за QA. Всеки преподавател е добър специалист в своята област, преподава с желание и е готов да помогне когато имаш нужда. Благодаря на всички лектори, че споделиха знанията и опита си с мен. Това са: Христо Топузов, Валентин Христев, Стефан Вадев, Веселин Петров, Александър Карамфилов и Виктор Славчев 🙂