QA Complete

QA Complete

QA Complete

Обект на курса:

Ц елта на този курс е да създаде добре подготвен кадър, който може да стартира успешно работа в IT сферата и да бъде пълноценен служител още от деня на неговото назначаване.

Материалът дава пълна техническа подготовка на курсистите и увереност за кандидатстване за първа работа. Кандидатите усвоили добре материала  могат веднага да започнат работа по една от изброените позиции: junior test engineer,  junior automation test engineer,  junior quality assurance engineer.
Покритите теми са ориентирани към пазарните нужди в момента и не засягат излишни или остарели технологии и практики.

За кого е предназначен

Курсът е предназначен за хора с нулеви или минимални познания в сферата на софтуерното тестване. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (тестери, QA или дори програмисти), но имат пропуски по един или повече от модулите в курса.
Въпреки, че курсът се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски. Това ще им помогне и след това при търсене на работа в сферата.

Продължителност на курса

Курсът е вместен в 50 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 25 седмици или 6 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 1500 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 3 вноски по 500 лева в началото първите три модула.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. 1. OS and Linux
  2. First steps and navigation
  3. File and text manipulations
  4. Streams, pipes and processes
  5. Software configurations and VIM
  6. User group management
  7. Regular expressions
  8. LAMP stack 1
  9. LAMP stack 2
  10. Final test
 2. 1. RDBMS Fundamentals
  2. SQL: Basic SELECT Queries
  3. SQL: Aggregations & Functions
  4. SQL: Joins & Nested Queries
  5. SQL: MySQL data types, Insert, Update & Delete
  6. Built in Functions/Views
  7. Database Architecture
  8. Triggers, Events, Indexes, Transactions
  9. Stored Procedures
  10. Rights
 3. Модул 3: Java

  1. Environment Configuration and Java Language History
  2. Java Loops
  3. Arrays and Collections
  4. Classes, Methods and Fields
  5. Constructors
  6. Accessors
  7. Inheritance
  8. Object-oriented Programming Principles
  9. Exceptions
  10. Final test
 4. Модул 4: Selenium (WebDriver)

  1. Locators
  2. Maven
  3. Selenium API
  4. Control of the Test Cycle
  5. Design Patterns
  6. Data-Driven Testing and Behaviour-Driven Testing
  7. Git
  8. Final Test
 5. Модул 5: Software Testing

  1. Software Testing Foundations
  2. Why testing?
  3. Test Cases and Test Scenarios
  4. Software Development Life Cycle
  5. Software Testing Life Cycle
  6. Software Testing Types
  7. Black-box Testing Techniques (Input Domain)
  8. Black-box Testing Techniques (Business Logic)
  9. Web Services Testing
  10. Test Case Manipulations
  11. Test Design and Working with Test Case Management Systems
  12. Defect Reporting
  13. Final Exam / How to find a job

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
няма дакажа
Гост
няма дакажа
Рейтинг :
     
1. Програмата е добра. Препоръчвам я на хора без предишен опит, които искат старт в QA бранш (и не само). 2. Възможности за подобрения: – Няма модул за Networking & TCP/IP – защо нещо толкова фундаментално липсва ? – Събирайте фийдбек от курсистите след втория час при някой лектор И накрая на модула – първият може да помогне да се избегнат/намалят ситуации тип лектора знае и може, но не е в състояние да обяснява така, че да бива разбран. Файнъл тест ? Защо не проект ? Целият курс предлага възможност за доста интересни проекти (и изобщо всеки модул да тече… Read more »
Петко Петков
Гост
Петко Петков
Рейтинг :
     

Завърших курса и въпреки че от години не се бях занимавал сериозно, с който и да е от компонентите, които ни бяха преподавани, нямаше нещо, което да е неразбираемо или трудно достъпно. Всичко беше поднесено последователно и с надграждане. Човек би срещнал затруднения само ако изпусне повече от 1 посещение подред. Благодаря на преподавателите за желанието и жертвите, които направиха, за да ни помогнат да се развием.

Силвия Колева
Гост
Силвия Колева
Рейтинг :
     

Много добре структуриран курс, който обхваща всичко необходимо за да се почувстваш достатъчно подготвен да кандидатстват за QA. Всеки преподавател е добър специалист в своята област, преподава с желание и е готов да помогне когато имаш нужда. Благодаря на всички лектори, че споделиха знанията и опита си с мен. Това са: Христо Топузов, Валентин Христев, Стефан Вадев, Веселин Петров, Александър Карамфилов и Виктор Славчев 🙂

Михаил Урилски
Гост
Михаил Урилски
Рейтинг :
     

Изключително интересен и полезен курс, с който човек може да навлезе в IT сферата. Всичко очаквания, които имах не само бяха оправдани, но и надминати. Радващото тук е, че всеки преподавател преподава с такава страст, че успява да те “зариби” в своята област, като накрая дори започваш да се чудиш на къде да се реализираш – DB ,Java, QA, Linux… Личният ми опит показва, че след курса можеш бързо да си намериш работа. Специални благодарности на всички лектори: Христо Топузов и Данчо, Валентин Христев, Стефан Въдев, Виктор Славчев, Веселин Петров и Александър Карамфилов. Продължавайте да в същия дух!!!

Божидар Арсенов
Гост
Божидар Арсенов
Рейтинг :
     
Здравейте! Ако можех да дам повече от 5 точки за курса, щях да го направя! Определно надмина очакванията ми. Материала е много но целия график за провеждане на курса е добре изпипан, така, че всеки да може да го разбере. Другото хубаво нещо което осъзнах в последствие е, че всъщност курса може да ти даде и друга насока, освен тестването като например – Линукс Системна администрация или Бази данни. Бих искал да благодаря на всеки един от лекторите, а именно – Христо Топузов, Валентин Христев, Стефан Вадев, Веселин Петров, Александър Карамфилов и Виктор Славчев! Също така ще използвам случая да… Read more »
Теодор Цочев
Гост
Теодор Цочев
Рейтинг :
     

Горещо препоръчвам този курс на всеки, който е решил да се занимава с тестване или изобщо за първи крачки в сферата:
– Структуриран е изключително логично;
– Минава се през доста теми;
– Полага здрави основи и провокира любопитство;

Със сигурност няма да е последният курс, който бих записал там.

Поздравления на целия екип на “Прагматик”!

Деница Пенчева
Гост
Деница Пенчева

Препоръка за QA Complete

Препоръчвам курса на всеки, който е решил да се развива в ИТ сферата.

Благодарности на целия екип на Прагматик.

Никола Юруков
Гост
Никола Юруков

Мога само да споделя, че за времето прекарано в курса, човек може да придобие доста добра обща представа за IT сферата, с благодарението на лекторите,които са страшни професионалисти и няма две мнения по въпроса, умеят да поднасят информацията на доста достъпно ниво като за начинаещ, QA курсът е наистина доста добре структуриран, с всеки изминал модул напредакът се виждаше.
П.П Продълждавайте все така да работите !

Николай Павлов
Гост
Николай Павлов
Курсът е изключително изчерпателен. За кратко време човек без никакъв опит в тази сфера може да придобие достатъчно знания и да се чувства подготвен да кандидаства за работа. Разбира се необходимо е постоянство през целия период на курса, редовно учене и писане на домашни. Лекторите са професионалисти, с опит в своята сфера. Материалът се преподава разбираемо. Въпреки всичко имам забележка (градивна критика, която да бъде само в плюс за Вас и бъдещите курсисти) относно обратната връзка от някои от преподавателите. Пример за това е Милен, който ни обучаваше за Java. Така и не получих отговор от него за финалния ми… Read more »
Владимир Вълчев
Гост
Владимир Вълчев
QA complete Курсът QA Coomplete, е много добре структуриран и доста изчерпателен. Напълно подходящ е, както за хора които нямат какъвто и да е опит, така и за такива които искат да разсширят знанията си. Всички преподаватели са професионалисти в своята област, освен това притежават необходимите компетентности за водене на лекции. Винаги са готови да помогнат и да дадат съвет. Разбира се има и малки изключения – Милен Пенчев, лекторът по Java. Смятам, че като най-труден модул от всички и лекторът трябва да е изключително добър и да може да поднася информацията по възможно най-разбираемия за всички начин. Като цяло,… Read more »