Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Обект на курса:

Ц елта на курса е даде основни практически и теоретични познания за писане на автоматизирани тестове (Test Automation) с Java и Selenium WebDriver.

Разглежданите теми покриват основите на езика за програмиране Java, като се преминава плавно към писане на автоматизирани тестове използвайки Selenium WebDriver.

След края на курса се очаква участниците в него да умеят да пишат автоматизирани тестовe базирани на Java и Selenium WebDriver или използвайки Selenium IDE.

За кого е предназначен

Курса е предназначен за хора с нулеви или минимални познания по езикът за програмиране Java и Selenium WebDriver framework. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (Tестери и QA), но желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното софтуерно тестване.

Въпреки, че курса се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски.
Курсът е предимно практически и е насочен към усвояването на реални умения и техники, които могат да се приложат в ежедневната работа. Целта на курса е да въведе курсистите в основните принципи на програмирането и да запознае с методите за автоматизирано тестване, използвайки най-новите и съвременни инструменти.
Курсът съдържа множество практически упражнения и добри практики от реални проекти.

Продължителност на курса

Курса е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици или 2 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – 2 вноски по 325 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Програмният език Java

  Конфигуриране на работна среда
  Създаване на първата Java програма
  Променливи и примитивни типове данни
  If-else структурни блокове
 2. Цикли (Loops)

  Цикъл – for
  Цикъл – while
  Цикъл do-while
  Ключови думи
 3. Локатори

  Локатори в Selenium IDE
  Локатори в WebDriver
  Примери и упражнения
 4. Maven

  Какво е Maven?
  Работа с Maven
  Примери
 5. Selenium API

  Преглед
  Работа с WebDriver
  Примери и упражнения
 6. Design Patterns

  PageObject модел
  PageFactory

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Калинка Петрова
Гост
Калинка Петрова

Лекторът на този курс има таланта да преобразува сложната и обемиста материя в лесно разбираема дори за хора като мен, които са далече от сферата на Автоматизираното тестване. Милен е вдъхновяващ!

Калина Люцканова
Гост
Калина Люцканова

Веднъж прочетох статия, в която на дълго и широко се обяснява как лекциите и курсовете трябва да се избират според лектора. Така постъпих, избирайки кърса за Автоматизирано тестване в Прагматик с лектор Милен Страхински. Събрах множество и само позитивни отзиви и лесно се спрях на именно този курс. Информацията е систематизирана и поднесена разбираемо. Милен е име в сферата и курсът му е набрал такава популярност, че сам рекламира себе си, и хората си го препоръчват един на друг като хубав и качествен “продукт” и ИМА ЗАЩО. Продължавай в същия дух!

Анелия Терзиева
Гост
Анелия Терзиева

Има хора, които имат таланта и опита да декнструират сложни идеи и концепции и да ги предадър по-прост и смилаем начин. Милен е един от тях! Изключително приятен и ангажиращ курс. Заслужава си всяко капиталовложение 😛

Силвия Иванова
Гост
Силвия Иванова
Милен е най-страхотния лектор, който може да си представите – винаги готов да отговаря на всички въпроси и да помогне, безкрайно ентусиазиран, кипящ от енергия, позитивен и внимателен. Има уникален подход към преподаването и го прави по начин , разбираем за всеки. За курса мога да кажа, че материалът, който е застъпен в курса е доста обширен и много прецизно подбран, но Милен успява да го поднесе изключително леко. Считам, че курса е много полезен за всеки , който иска да придобие нови знания и увереност. Курса е подходящ за хора, който работят вече в сферата ,така и за такива,… Read more »
Николай Александров
Гост
Николай Александров

Евалата

Страхтен курс и страхотен лектор!!!Бил съм на повече от 5 различни курса,но така добре структурирана и поднесена информация не бях виждал! Препоръчвам го на всеки който иска да се занимава с Автоматизирано тестване.По десетобалната му пиша 11..:)

Нелия Връбчева
Гост
Нелия Връбчева

Курсът по автоматизирано тестване е страхотен и горещо го препоръчвам! Лекциите са изключително добре структурирани и последователно изграждат знания и умения, дори и при хора с нулев опит в сферта. Милен Страхински е най-страхотният преподавател, на когото можете да попаднете. Той има уникален начин на преподаване, чрез който успява да представи материала изключително достъпно и разбираемо. Бих искала още веднъж да му благодаря и да го поздравя за ентусиазма, страстта и неизчерпаемата енергия, с които си върши работата. Милене, страхотен си … продължавай все така!

Наталия Адамова
Гост
Наталия Адамова

Курсът е изключително полезен, както за начинаещи, така и за хора, които са имали някакъв досег с програмирането. Материалът е поднесен стегнато и структурирано и все пак включва всичко необходимо, за да можете след курса, да започнете да пишете автоматизирани тестове. Голям бонус за това са множеството готови примерни решения и материали, които Милен дава. Лекциите са разбираеми, интерактивни и през цялото време лекторът се опитва да провокира участниците да развиват своето мислене. И да, всичко, което казват за Милен Страхински, е вярно – професионалист, изключително увлекателен и внимателен лектор и човек. Голямо благодаря!

Дамян Михов
Гост
Дамян Михов

След посещение на два такива курса, в други обучителни центърове. Мога да кажа, че това е КУРСЪТ, за който си заслужава да се отдели време, средства и внимание, и всичко това благодарение на преподавателя. Благодаря ти Милене, жив и здрав 🙂

Мая Стайкова
Гост
Мая Стайкова

Изключително съм доволна от курса по Automation QA при Милен Страхински. Получих разбиране за програмирането, което ми липсваше в курсове на други места. Много от пропуските ми се запълниха и очертаха картината на програмирането и автоматизираното тестване. Много добри и разбираеми примери от практиката, така че да разбере и един непрограмист или технически човек. Голямо Благодаря на Милен. Пожелавам много успехи и на Милен и на Прагматик като цяло. Положителните отзиви се оправдават.

Чавдар Филипов
Гост
Чавдар Филипов

Твърде полезен и приятен курс! Главното му достойнство е, разбира се, уникалният преподавател – Милен, който се раздава максимално, за да не остане нищо от материала недоразбрано. Това е вашият курс, ако искате бързо и безболезнено да усвоите всички нужни концепции, за да започнете работа като аутомейшън QA. Успех!