Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Обект на курса:

Ц елта на курса е даде основни практически и теоретични познания за писане на автоматизирани тестове (Test Automation) с Java и Selenium WebDriver.

Разглежданите теми покриват основите на езика за програмиране Java, като се преминава плавно към писане на автоматизирани тестове използвайки Selenium WebDriver.

След края на курса се очаква участниците в него да умеят да пишат автоматизирани тестовe базирани на Java и Selenium WebDriver или използвайки Selenium IDE.

За кого е предназначен

Курса е предназначен за хора с нулеви или минимални познания по езикът за програмиране Java и Selenium WebDriver framework. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (Tестери и QA), но желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното софтуерно тестване.

Въпреки, че курса се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски.
Курсът е предимно практически и е насочен към усвояването на реални умения и техники, които могат да се приложат в ежедневната работа. Целта на курса е да въведе курсистите в основните принципи на програмирането и да запознае с методите за автоматизирано тестване, използвайки най-новите и съвременни инструменти.
Курсът съдържа множество практически упражнения и добри практики от реални проекти.

Продължителност на курса

Курса е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици или 2 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 400 лева и втора вноска 250 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Програмният език Java

  Конфигуриране на работна среда
  Създаване на първата Java програма
  Променливи и примитивни типове данни
  If-else структурни блокове
 2. Цикли (Loops)

  Цикъл – for
  Цикъл – while
  Цикъл do-while
  Ключови думи
 3. String и Колекции

  Работа със String-ове
  Работа с колекции
  Примери 
 4. Локатори

  Локатори в Selenium IDE
  Локатори в WebDriver
  Примери и упражнения
 5. Maven

  Какво е Maven?
  Работа с Maven
  Примери
 6. Selenium API

  Преглед
  Работа с WebDriver
  Примери и упражнения
 7. Design Patterns

  PageObject модел
  PageFactory

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Тодор Макреев
Гост
Тодор Макреев
Рейтинг :
     

Останах изключително доволен от курса! Силно препоръчвам, защото си заслужава – добре систематизиран материал и super-cool лектор. Успех, Милене!

Лидия Петрова
Гост
Лидия Петрова
Рейтинг :
     

Изключително съм доволна от комбинацията материал и лектор!
Представеният материал е отлично структуриран, обхваща голяма област, а в същото време е поднесен разбираемо, с много практически примери, упражнения и насоки за допълнителна информация.
С риск да повторя коментарите, лекторът е „магьосник“ със страхотни презантационни умения!
Препоръчвам курса, благодаря Миленски!

Христо Бахнев
Гост
Христо Бахнев
Рейтинг :
     

Здравейте,

Предполагам масата потребители, които четат това, са хора, които се колебаят кой курс за Автоматизирано тестване да изберат поради големия избор от учебни центрови. Посещавал съм и друг курс, но не останах особено доволен и затова имах високи очаквания към този. Роля изигра и разбира се прочетеното тук. Е, очакванията определено се оправдаха! Няма да повтарям написаното от колегите по-надолу, а само искам да потвърдя, че всичко е на 100 % вярно!

Успех, Милене!

Надежда Пешева
Гост
Надежда Пешева
Рейтинг :
     
Здравейте, хора, Ако продължавате да скролвате, за да намерите поне един кофти коментар – губите си времето! Причината – няма слабо в този курс! Курсът е супер полезен, материалът е много добре сртуктуриран, никак не е лесен, но е поднесен по много достъпен начин, с разбираеми примери, чудесно обяснени задачи и широко приложими техники. Лекторът Милен е нечовек. Буквално ти „изиграва“ примерите, за да ги осмислиш, а не просто да заучиш преподаденото. Старанието и ентусиазмът му струят по над 3 часа и да… тегавичко е да внимаваш до 22:30, но ако съумееш да го направиш, ползите няма да закъснеят. Нивото… Read more »
Цветина Илиева
Гост
Цветина Илиева
Рейтинг :
     
Препоръчвам курса с две ръце! Материалът, който се покрива в курса е доста, но Милен обяснява толкова разбираемо, че изобщо не се усеща натоварване от многото нов Материал. Всички лекции са придружени със страшно много примери от страна на Милен, които са достъпни, разбираеми и най – важно лесно запомнящи се. Милен е винаги насреща, когато човек има въпроси и успява да обясни всичко ясно, за да не остават неразбрани неща. Преподава с такъв ентусиазъм и така задържа вниманието на хората, че не се усеща кога минава времето. Знанията, които се придобиват по време на курса са наистина много, а… Read more »
Маргарита Мочева
Гост
Маргарита Мочева
Рейтинг :
     

Highly recommend! Въпреки,че материалът от курса не е малко, всичко е поднесено по възможно най- достъпния и разбираем от всички начин с real life примери, които ти се запечатват в ума. Освен това има достатъчно практически задачи, с който можеш да затвърдиш наученото. Милен е уникален лектор, енергията, старанието и ентусиазма, с които преподава успяват да задържат вниманието повече от 3 часа на всяка лекция. Освен това е винаги насреща при всеки върпос или затруднение и не се изморява да повтаря, докато всичко е изяснено. Просто си заслужава напълно!

Александър Пецорански
Гост
Александър Пецорански
Рейтинг :
     
Здравейте на всички, които четете това! Като човек, който току-що е завършил курса на Милен, искам да кажа, че съм изключително доволен и силно впечатлен! За да не съм голословен ще споделя следното: Курсът е предназначен за всички хора, които попадат в следната скала: от “започнах преди 6 месеца да работя като QA и искам малко да се обогатя, как точно се случват нещата….” до “работя като QA вече 4-5 години и съм сменил 3 фирми, в които съм видял и малко и много, но вече ми е време да автоматизирам, това което върша сам”; В процеса на курса, супер… Read more »
Николай Магунски
Гост
Николай Магунски
Рейтинг :
     

Препоръчвам курсът на всеки, който би искал да се занимава или се занимава с автоматизирано тестване. Материал е добре синтезиран, като се набляга на важните неща. Лекциите се преподават на достъпен език, който би бил разбираем дори и за хора без опит. Милен е страхотен лектор, който не те отегчава и те държи в интерес по време на всяка лекция.
Евала Миленски!

Бисер Симов
Гост
Бисер Симов
Рейтинг :
     

Това е мястото, на което наистина ще ви научат на това, за което сте се записали!
Много добър лектор, поднася материала по изключително достъпен и смилаем начин за всички обучаващи се.
Определeно помага за начинаещи в Automation Testing-a, тъй като Милен
обръща внимание до последния детайл и не оставя да има някой неразбрал.

Благодаря ти, Милене! Успех!

Вангел Стойчев
Гост
Вангел Стойчев
Рейтинг :
     
Имах високи очаквания за курса, на базата на обратната връзка от колеги, и те се оправдаха напълно. Курса е практически насочен и подходящ за начинаещи в областта, и дори за хора без никакъв опит в програмирането. За преподавателя мога да кажа, че рядко съм попадал до момента на курсове водени от професионалисти с талант като Милен Страхински. Обясненията и повторенията бяха така подбрани и точно на място, че да може всеки да разбере и вникне в материята. Беше курс, който не исках да свършва и с нетърпение очаквам евентуално продължение. Препоръчвам горещо на всеки, който иска да се развива в… Read more »