Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Автоматизирано Тестване

Обект на курса:

Ц елта на курса е даде основни практически и теоретични познания за писане на автоматизирани тестове (Test Automation) с Java и Selenium WebDriver.

Разглежданите теми покриват основите на езика за програмиране Java, като се преминава плавно към писане на автоматизирани тестове използвайки Selenium WebDriver.

След края на курса се очаква участниците в него да умеят да пишат автоматизирани тестовe базирани на Java и Selenium WebDriver или използвайки Selenium IDE.

За кого е предназначен

Курса е предназначен за хора с нулеви или минимални познания по езикът за програмиране Java и Selenium WebDriver framework. Подходящ е и за хора, които вече работят в IT сферата (Tестери и QA), но желаят да се усъвършенстват в сферата на автоматизираното софтуерно тестване.

Въпреки, че курса се преподава на български език, добре е курсистите да имат добро ниво на английски.
Курсът е предимно практически и е насочен към усвояването на реални умения и техники, които могат да се приложат в ежедневната работа. Целта на курса е да въведе курсистите в основните принципи на програмирането и да запознае с методите за автоматизирано тестване, използвайки най-новите и съвременни инструменти.
Курсът съдържа множество практически упражнения и добри практики от реални проекти.

Продължителност на курса

Курса е вместен в 16 лекции, всяка с продължителност 3 часа. Занятията се провеждат два пъти седмично, като общата продължителност на курса е 8 седмици или 2 месеца.
Занятията ще са смесени (лекции и упражнения), като се цели практическата насоченост на материала.

Практическа част по време на занятия

За упражненията и практическата част по време на занятията всеки курсист трябва да носи личен лаптоп.

Цена на курса

Цената за цялата продължителност на курса е 650 лева. Като предоставяме възможност за разсрочено плащане – първа вноска 400 лева и втора вноска 250 лева в началото на всеки от месеците от курса.

В кои дни се провежда курса, кога ще започнат нови групи и как може да се запиша?

Разписанието се публикува в График, а за записване, моля използвайте Записване за курс.

Lessons

 1. Програмният език Java

  Конфигуриране на работна среда
  Създаване на първата Java програма
  Променливи и примитивни типове данни
  If-else структурни блокове
 2. Цикли (Loops)

  Цикъл – for
  Цикъл – while
  Цикъл do-while
  Ключови думи
 3. String и Колекции

  Работа със String-ове
  Работа с колекции
  Примери 
 4. Локатори

  Локатори в Selenium IDE
  Локатори в WebDriver
  Примери и упражнения
 5. Maven

  Какво е Maven?
  Работа с Maven
  Примери
 6. Selenium API

  Преглед
  Работа с WebDriver
  Примери и упражнения
 7. Design Patterns

  PageObject модел
  PageFactory

Попълнете формата за препоръки и впечатления

Oстави своята препоръка или впечатление!

avatar
Иван Балтов
Гост
Иван Балтов
Рейтинг :
     

Много добре организиран и структуриран курс, изцяло практично насочен. Материалът е предаден по-много достъпен начин дори за хора с нулев опит в програмирането. Отлична инвестиция за развитието на всеки QA. Милен е много подготвен и отдаден лектор, готов да отдели часове за всеки, който има нужда от помощ. Благодаря, Милене!

Ренета Иванова
Гост
Ренета Иванова
Рейтинг :
     

Курсът беше много полезен за мен, тъй като преди него нямах почти никакви познания по програмиране или автоматизиране, а сега смея да твърдя,че имам.
Милен е страхотен лектор и професионалист, обяснява всичко достъпно, по много пъти ако се налага, използва примери,чрез които да ти се изясни още повече картинката. Препоръчвам с две ръце на всеки един, който е решил да се развива в сферата.
Благодаря специално на Милен за знанията,уменията и добрите практики,които ни предаде. Благодаря за енергията и усилията, които вложи, по време на целия курс.

Десислава Балтова
Гост
Десислава Балтова
Рейтинг :
     

За мен това беше изключително полезен курс и силно препоръчвам на всеки, който е решил да се занимава с автоматизиране на тестове и няма опит в програмирането. Благодаря на Милен Страхински за професионализма, старанието и качеството на обучение. Курсът беше доста добре организиран, синтезиран и също така изчерпателен.

Елена Борисова
Гост
Елена Борисова
Рейтинг :
     

Курсът е много добър, а Милен Страхински е просто уникален човек и лектор, изпълнен с невероятна енергия и желание да предаде своите знания и опит. Той успява да представи не толкова лесен материал по много достъпен и лесно разбираем начин. Милен винаги отделя време за всеки, помага и отговаря на всички въпроси. Милен, благодаря много за знанията и за целия този курс. Беше великолепен!
Горещо препоръчвам курса. Имате ли желание да се развивате, това е мястото.

Александър Гебрев
Гост
Александър Гебрев
Рейтинг :
     

Курсът е перфектен както за хора, които имат познания по програмиране така и за тези, които все още нямат такива. Милен Страхински е един от малкото останали наистина добри преподаватели, обяснява материала кристално ясно, че и дете би го разбрало. Търпеливо изслушва запитванията на всеки и не оставя въпрос без отговор. Дава адекватна обратна връзка на всяко домашно, което показва, че обръща внимание на кода, а не само на дадения резултат от него, това е професионализъм! Прагматик определено надмина очакванията ми.

Борис Попов
Гост
Борис Попов
Рейтинг :
     

Препоръчвам курса на всеки решил да надгради знанията си или да добие такива в Автоматизираното тестване. Милен е страхотен лектор и представя материала по изключително лесен за разбиране начин, така че и хора, като мен, с минимален или никакъв опит с писане на код, да го разберат! Преподава с много желание и енергия, винаги е готов да отговоря на въпроси и да помага. С курса се изграждат много добри основи за развитие като Automation QA!

Petya Stoyanova
Гост
Рейтинг :
     

Много полезен курс! Материалът беше обяснен супер добре и адекватно. Милен е уникален лектор! Абе, нямам оплаквания… Човек излиза с доста знания след курса, дори и да не си е давал много зор с домашните. Оценявам усилията на Милен. Освен, че обяснява ясно и разбираемо, при затруднения (възникване на проблем) отделя време на всеки персонално. Препоръчвам с две ръце! 😉

Екатерина Кузманова
Гост
Екатерина Кузманова
Рейтинг :
     

Изключително добре систематизиран курс, който е подходящ и за хора без опит в програмирането, но имащи желание за придобиване на умения в автоматизираното софтуерно тестване. Милен Страхински е чудесен лектор, който умее да предава материала по достъпен начин и с удачни примери и е готов да обърне персонално внимание на всеки.

Nikolay Minkov
Гост
Рейтинг :
     

Изключително добър курс и Милен може да обясни по достъпен начин важни неща от всеки един компонент на програмирането и после самото тестване. А да си направиш домашното е нещо важно за рабирането.
Академията е супер и това е мястото

Ваня
Гост
Рейтинг :
     

След няколко години опит като Manual QA исках да направя следваща крачка към Автоматизирано тестване и съм много щастлива, че избрах точно Прагматик и Милен Страхински да ми помогнат да се развия в тази насока. Милен е страхотен лектор и винаги обяснява с нагледни примери, които правят обучението още по-лесно и приятно. С две ръце препоръчвам курса!!!